"Θέλουμε το Triple Crown, μπορώ να παίξω σαν θηρίο"

Έτοιμος να παίξει όπως πέρσι (πριν τον τραυματισμό του), σαν θηρίο, δηλαδή, όπως τόνισε και ο ίδιος, είναι ο Πάτρικ Γιανγκ. Ο Αμερικανός σέντερ του Ολυμπιακού μίλησε στο "EuroLeague Greece" και αναφέρθηκε σε αρκετά θέματα. Από τον στόχο του Triple Crown με τον Ολυμπιακό, μέχρι την επιστροφή του και το πως... σκέφτεται πλέον μετά την άσχημη εμπειρία που βίωσε πέρσι με τον τραυματισμό του.

"Σίγουρα αυτό που έπαθα πέρυσι είναι κάτι που δεν θέλω να το βιώσω ξανά. Όλη αυτή την αποθεραπεία, την αργή εξέλιξη, το ότι δεν μπορούσα να κάνω κάποια συγκεκριμένα πράγματα στο γήπεδο. Είμαι απλά χαρούμενος που πλέον μπορώ να κάνω ό,τι έκανα πάντα. Μπορώ να παίξω ξανά με καθαρό μυαλό, ελεύθερος, χωρίς φόβο. Μπορώ πλέον να παίξω όπως πέρυσι, σαν θηρίο", δήλωσε αρχικά ο Γιανγκ.

Για το αν ο τραυματισμός τον έκανε να αλλάξει το παιχνίδι του: "Δεν θα έλεγα ότι άλλαξε το παιχνίδι μου, άλλαξε όμως σίγουρα τη ψυχοσύνθεση μου μέσα στο παιχνίδι. Είμαι πιο έξυπνος παίκτης πια, παίζω περισσότερο με το μυαλό μου και δεν χρησιμοποιώ συνέχεια τα φυσικά χαρίσματα μου. Δεν παίζω συνέχεια δυναμικά. Οπότε μπορείς να πεις ότι αυτός ο τραυματισμός με βοήθησε να ωριμάσω και να εξελιχθώ ως παίκτης".

Για τους προσωπικούς του στόχους τη φετινή σεζόν: "Θέλω απλά να μείνω υγιής και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν".

Για το τι διαφορές θα έχει ο φετινός Ολυμπιακός από τον περσινό: "Κάθε χρονιά είναι μία διαφορετική ομάδα. Ακόμα κι αν έχεις το ίδιο προσωπικό και μπαίνεις σε μία σεζόν υποθέτοντας ότι θα είσαι η ίδια ομάδα, πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να βρεθείς εκεί που θέλεις. Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης ως ομάδα, αλλά έχουμε τα σωστά παιδιά και το σωστό προπονητικό σταφ για να το κάνουμε. Προς το παρόν, τα πράγματα μοιάζουν καλά. Είμαι πολύ αισιόδοξος για την ομάδα που φτιάχνουμε εδώ πέρα".

Για το μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο Ολυμπιακός: "Για την ομάδα ο στόχος δεν αλλάζει κάθε χρόνο. Θέλουμε και τα τρία (σ.σ. τρόπαια). Το Triple Crown. Αυτό θέλουμε κάθε χρόνο. Γι' αυτό θα πασχίσουμε. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλη ομάδα για να επιδιώκει κάτι λιγότερο από αυτό. Όλα όμως αρχίζουν από την προπόνηση, στη δουλειά που θα καταβάλουμε στο γήπεδο. Σε καθημερινή βάση".

Για το αν αισθάνεται ότι έχει μισοτελειωμένες δουλειές στο ΝΒΑ: "Ο μεγάλος στόχος μου είναι να επιστρέψω στο ΝΒΑ. Αυτό είναι το όνειρο μου. Ευχόμουν πέρυσι να κάνω εξαιρετική χρονιά με τον Ολυμπιακό και να επιστρέψω στο ΝΒΑ, να βρω ένα συμβόλαιο εκεί, ωστόσο ο Θεός είχε διαφορετικά σχέδια για μένα. Ίσως μετά τη χρονιά αυτή... θα δούμε. Μόνο ο Θεός γνωρίζει. Αυτό που προέχει είναι να είμαι υγιής και να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να πετύχει τους στόχους του για τη φετινή σεζόν.

Για τον ελεύθερό του χρόνο: "Στον ελεύθερο χρόνο μου παίζω αρκετά video games. Ποιος δεν παίζει; Όχι όμως μπάσκετ, αλλά ποδόσφαιρο, παιχνίδια δράσης. Ζω από το μπάσκετ, παίζω μπάσκετ, παρακολουθώ μπάσκετ, αλλά δεν θέλω να πηγαίνω σπίτι και να ασχολούμαι ακόμα περισσότερο με το μπάσκετ. Χρειάζομαι κι ένα διάλειμμα. Μου αρέσει επίσης να βγαίνω έξω, να ξεκουράζομαι. Είναι πολύ ωραία στην Αθήνα. Κάνω πολύ παρέα με τον σπιτονοικοκύρη μου και την οικογένεια του. Μου αρέσει επίσης να βλέπω τηλεόραση, να μαγειρεύω. Κάνω πάρα πολύ καλά παϊδάκια. Δεν ξέρω ακόμα να φτιάχνω κάποιο ελληνικό φαγητό, ξέρω όμως να φτιάχνω... γιαούρτι με μέλι (γέλια)".