Ζήτημα ποιότητας

Το απόλυτο σερί του Ολυμπιακού στην Α1 μπάσκετ Γυναικών συνεχίστηκε και το μεσημέρι της Κυριακής στο κλειστό της Νέας Σμύρνης. Οι "ερυθρόλευκες" συνάντησαν τη σθεναρή αντίσταση από τον μαχητικό Πανιώνιο, αλλά η ποιότητα των κοριτσιών της Ελένης Καπογιάννη ήταν αυτή που έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να έρθει μια ακόμα νίκη. Με την Κάιζερ να πετυχαίνει 27 πόντους, εκ των οποίων τους 17 στην τελευταία περίοδο, αλλά και την Εβίνα Σταμάτη με 17 πόντους και 5/8 τρίποντα.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης ήταν άκρως ανταγωνιστική και αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό στην πρώτη περίοδο, η οποία ολοκληρώθηκε με τις "κυανέρυθρες" να είναι στο +7 (25-18). Το πρόβλημα για τον Θρύλο ήταν πώς δεν μπορούσε να έχει καλό ρυθμό στο ματς. Παρόλα αυτά, η άμυνα που ήταν απούσα στα πρώτα δέκα λεπτά έκανε την εμφάνισή της. Με μόλις 11 πόντους παθητικό και σημειώνοντας 19, οι "ερυθρόλευκες" πήγαν στο ημίχρονο προηγούμενες με +1 (36-37).

Στην τρίτη περίοδο, το πρόβλημα έγινε πιο έντονο. Νευρικότητα στην επίθεση, πολλά χαμένα σουτ και οι γηπεδούχες με επί μέρους σκορ 16-12 κατάφεραν, όχι μόνο να γυρίσουν το ματς, αλλά στο 30ό λεπτό να είναι στο +3 (52-49), ελέγχοντας το ματς. Η τελευταία περίοδο, όμως, ήταν μια "ραψωδία" από την Λινέτα Κάιζερ. Διάστημα που σημείωσε τους 17 από τους 24 πόντους του Ολυμπιακού. Η Αμερικανίδα έκανε τη διαφορά και έβαλε την... υπογραφή της στην ανατροπή.

Την ίδια ώρα, η άμυνα του Ολυμπιακού μετά και τα "γκάζια" από την Ελένη Καπογιάννη ήταν αυτή που έπρεπε. Ο Θρύλος δέχθηκε μόλις 7 πόντους από τον Πανιώνιο, ενώ οι 24 πόντους που πέτυχαν οι "ερυθρόλευκες" ήταν το στοιχείο που τις οδήγησε στη νίκη και μάλιστα, με ανατροπή εκ νέου, για το τελικό 73-59.

Τα δεκάλεπτα: 25-18, 36-37, 52-49, 59-73.

Πανιώνιος: Πέτερσεν 10, Τσίκα, Χίλι 10, Τσιάδη, Μπότσαρη 9, Σταμπουρλού, Θεοδωρομανωλάκη 8(2), Στεφανίδου 10(1), Πατεράκη 8(1), Γρηγορίου 4, Μήτση, Θανοπούλου.

Ολυμπιακός: Γκοτζή (3ασ.), Σταμάτη 17 (5τρ.,4ασ.), Μπόνη, Χατζηνικολάου 6 (5ασ.), Κάιζερ 27 (13/17διπ., 11ρ., 2ασ.), Μάλτση 5 (3ασ.), Παπαμιχαήλ, Χαλιβέρα 5(1τρ.), Κοσμά 2 (3ασ.), Χόντζις, Καλτσίδου 11 (10ρ.), Φουράκη.