Κατέρρευσε στη "Brose Arena"
Το νικηφόρο σερί των τεσσάρων νικών που "έτρεχε" ο Ολυμπιακός σταμάτησε στο Μπάμπεργκ, στην "Brose Arena". Οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν είχαν ενέργεια, έπαιξαν μόλις ένα δεκάλεπτο άμυνα, ήταν σε κακή ημέρα επιθετικά και δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του ματς να μπει στη διεκδίκηση της νίκης. Όλα ουσιαστικά τελείωσαν από το πρώτο ημίχρονο, με τους 48 πόντους που σκόραρε η γερμανική ομάδα. Και μετά ο Ολυμπιακός, παρότι προσπάθησε να γυρίσει το ματς, δεν είχε δυνάμεις και σε συνδυασμό με τα τρίποντα της Μπρόσε, ουσιαστικά παραδόθηκε.
Άμυνα με τα... μάτια!
Ο Θρύλος ξεκίνησε το ματς με την γνωστή πεντάδα των τελευταίων αναμετρήσεων, δηλαδή Μάντζαρης, Σπανούλης, Παπανικολάου, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ. Οι πρωταθλητές μπήκαν "κρύοι" στο ματς. Με κακές επιλογές στην επίθεση, αλλά κυρίως με άμυνα που έπαιζε με τα... μάτια, επέτρεψαν στη γερμανική ομάδα να κάνει 9-0, 6:57 για το πρώτο, πριν πάρει εσπευσμένα τάιμ άουτ ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Κάτι που εν μέρει έπιασε... τόπο, έστω και προσωρινά. Ο Θρύλος "απάντησε" σε ένα σερί 2-9. Το πρώτο καλάθι ήρθε από τον V-Span, 5:28 για το πρώτο και το σερί ολοκληρώθηκε με το τρίποντο του αρχηγού (3:21 για το πρώτο) για το 13-9. Σερί 8-0 των γηπεδούχων, με το σκορ 21-9 από το δίποντο του Τάις, για να λήξει το δεκάλεπτο με 23-13.
Το δεύτερο δεκάλεπτο ανήκε ολοκληρωτικά στην Μπάμπεργκ. Με τον Κοζέρ να κάνει τη διαφορά και να είναι ασταμάτητος. Ο Γάλλος σκόραρε είτε με διεισδύσεις, είτε με μακρινά σουτ, είτε ποστάροντας. Αλλά το θέμα ήταν εκ νέου η άμυνα, διότι η γερμανική ομάδα ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο. Σερί 8-0 στο πρώτο δίλεπτο και η διαφορά στους 18 (31-13) μετά το δίποντο του Στρέλνιεκς. Εκεί υπήρξε ένα σημάδι... ζωής και αντίδρασης από τον Θρύλο με 6-0 σερί (31-21) μετά το κάρφωμα του Γιάνγκ στο 14'. Ο Κοζέρ εκτελούσε, η άμυνα του Θρύλου δεν είχε... απάντηση στο μαρκάρισμά του και η διαφορά όλο και ανέβαινε, για να φτάσει με το τρίποντο του Γάλλου και στο +21 (48-27) στο 19'. Το γκολ-φάουλ του Σπανούλη έκλεισε το ημίχρονο (48-30).
Δέκα λεπτά γερά και μετά... παράδοση
Στην τρίτη περίοδο είδαμε τον κανονικό Ολυμπιακό. Κυρίως γιατί ήταν το διάστημα που οι πρωταθλητές Ελλάδας έπαιξαν άμυνα. Οδήγησαν την Μπάμπεργκ στο δικό τους στυλ παιχνιδιού, της επέτρεψαν να σκοράρει μόλις 11 πόντους, από τους 23 και 25 που είχαν βάλει οι Γερμανοί, αντίστοιχα, στα δύο προηγούμενα δεκάλεπτα. Κι από την άλλη, ο Θρύλος ήταν περισσότερο αποτελεσματικός στην επίθεση. Ο Ολυμπιακός πέτυχε 20 πόντους, ξεκινώντας με σερί 6-0 (48-36) και συνέχισε να δυσκολεύει το επιθετικό παιχνίδι της Μπάμπεργκ που είχε 5 καλάθια (4 δίποντα-1 τρίποντο) στο δεκάλεπτο. ΑΠό την άλλη, ο Μάντζαρης έδωσε 5 πόντους, ενώ και ο Γιάνγκ που μπήκε στο ματς πέτυχε ορισμένα σημαντικά καλάθια. Η διαφορά έπεσε στους 9 (54-45) με τις βολές του Γκριν στο 28', η Μπρόσε βρέθηκε ξανά στο +14 (59-45 με τον Μέλι) για να έρθει ένα 5-0 με το τρίποντο του Παπαπέτρου και το φόλοου του Παπανικολάου, για το 59-50.
Η τελευταία περίοδος ανήκε στην Μπάμπεργκ και τον Μίλερ. Ο Αμερικανός της γερμανικής ομάδας πέτυχε 15 με 4 τρίποντα και ήταν το σημείο που οι "ερυθρόλευκοι" δεν μπορούσαν να βρουν τρόπο να τον περιορίσουν. Το σερί 9-6 στην αρχή για το 68-56 ουσιαστικά ήταν η τελευταία στιγμή που οι πρωταθλητές Ελλάδας ήταν κάπως κοντά στο σκορ. Από εκεί άρχισε εκ νέου η κυριαρχία της Μπρόσε. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να αντιδράσει ξανά και η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στη γερμανική ομάδα που έφερε τη διαφορά ξανά στους 19 (80-61) με το τρίποντο του Παπαπέτρου στο φινάλε να διαμορφώνει το τελικό 82-68.
Τα δεκάλεπτα: 23-13, 48-30, 59-50, 82-68.
Μπάμπεργκ (Α. Τρινκιέρι ): Κοζέρ 17 (2), Μέλι 13 (1), Ζήσης 9 (1), Νίκολιτς, Στάιγκερ 3 (1), Τάις 5, Λο, Στρέλνιεκς 9 (1), Βερεμένκο, Μίλερ 20 (5), Χέκμαν, Ραντόσεβιτς 6.
Ολυμπιακός (Γ. Σφαιρόπουλος): Γκριν 8 (2ριμπ), Μπιρτς 6 (4ριμπ), Γιανγκ 8, Παπαπέτρου 8 (2), Σπανούλης 15 (2), Αγραβάνης 2, Μιλουτίνοφ, Παπανικολάου 11 (1τριπ, 8ριμπ), Μάντζαρης 5 (1), Λοτζέσκι 4, Αθηναίου.