☰
✕

"Κανονικά το Final-4 στην Κωνσταντινούπολη"

Το κλίμα στην Τουρκία είναι τεταμένο τους τελευταίους μήνες, πολλά έχουν συμβεί και με δεδομένο ότι το Final 4 έχει αποφασιστεί να διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη, υπάρχουν πολλά ερωτηματικά αναφορικά με αυτή την επιλογή. Αλλά ο Τζόρντι Μπερτομέου ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο να αλλάξει αυτό. Η τελική φάση της Euroleague θα διεξαχθεί κανονικά εκεί, όπως τόνισε σε συνέντευξη του ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής στην εφημερίδα "El Mundo Deportivo".

Με τον Μπερτομέου να εξηγεί ότι "Σαφώς και ανησυχούμε, αφού στατιστικά η Τουρκία έχει άσχημα νούμερα στον τομέα της τρομοκρατίας, αλλά άσχημα πράγματα συμβαίνουν και σε άλλες πόλεις που δεν το περιμένουμε. Δεν μπορούμε όμως να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω. Αν το κάνουμε από φόβο, τότε θα κερδίσει η τρομοκρατία.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει εγγυηθεί την ασφάλεια της διοργάνωσης και η αλήθεια είναι ότι ενδιαφέρεται για αυτό περισσότερο και από εμάς, αφού δεν θέλουν να συμβεί κάτι σε ένα τόσο σπουδαίο γεγονός. Και η ανταπόκριση των φιλάθλων, οι οποίοι εξάντλησαν τα εισιτήρια του Final Four σε λιγότερο από δύο ώρες από την ώρα κυκλοφορίας τους είναι ίσως το πιο ηχηρό μήνυμα που έχει σταλεί".