"Πνευματικά πρέπει να είσαι πιο έτοιμος σε ένα Final 4"
Το... ελεύθερο να σκεφτούν πλέον όλοι το Final 4 της Ευρωλίγκας, έδωσε στη συνένευξη Τύπου του αγώνα με τον Άρη ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, σχολιάζοντας αρχικά:
«Σήμερα ξέραμε ότι θα έχουμε έναν διαφορετικό αντίπαλο από αυτόν που είδαμε στο ΣΕΦ. Γιατί ο Άρης εδώ είναι πολύ καλύτερος. Μπήκαμε δυνατά στην αρχή, επιβάλαμε τον ρυθμό μας, όμως, κάπου εκεί χάσαμε τη συγκέντρωση μας. Είδαμε μέχρι και να παίρνουμε αμυντικό ριμπάουντ και να δίνουμε τη μπάλα στον αντίπαλο.
Αυτό είναι καθαρά θέμα έλλειψης συγκέντρωσης, θεωρήσαμε πως το παιχνίδι θα τελείωνε εύκολα, όμως, ο Άρης αντέδρασε, πλησίασε στο σκορ και μάλιστα στο δεύτερο ημίχρονο στις αρχές, πέρασε μπροστά. Πιστεύω μετά την ανάπαυλα μπήκαμε και πάλι συγκεντρωμένοι, ξεκινήσαμε καλά το δεύτερο ημίχρονο, πήραμε διψήφια διαφορά, πήραμε τη μεγαλύτερη διαφορά στο 35’, αλλά και πάλι εκεί χαλαρώσαμε, δεχτήκαμε εύκολους πόντους, δώσαμε 14 επιθετικά ριμπάουντ και αυτό σημαίνει έλλειψη συγκέντρωσης.
Κρατάμε τα καλά στοιχεία και το 2-0 και πλέον κοιτάζουμε το Final 4 και τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας».
Σε ερώτηση για τα πολλά τρίποντα που σούταρε η ομάδα, απάντησε: «Κοιτάξτε, ο Άρης παίζει ένα στυλ μπάσκετ που κλείνει τους διαδρόμους και τα lay up, μένουν μέσα στη ρακέτα. Όταν δεν έχεις λοιπόν διάδρομο προς το καλάθι, αναγκαστικά πρέπει να βγάλεις τα ελεύθερα σουτ, να τα βρεις και με καλές προϋποθέσεις και έξτρα πάσες, να βρεις τα ελεύθερα σουτ. Το κάναμε, γι’ αυτό και τα καλά ποσοστά».
Τέλος, για το επερχόμενο Final 4 τόνισε: «Όταν πας να παίξεις ένα Final 4,η συγκέντρωση πρέπει να είναι μεγαλύτερη από σήμερα. Πνευματικά πρέπει να είσαι πιο έτοιμος για ένα Final 4, γιατί ορισμένοι παίκτες δεν ήταν σήμερα πνευματικά έτοιμοι.
Θέλουμε να δούμε καλές άμυνες όπως σήμερα ή καλή κυκλοφορία της μπάλας που βρήκαμε και σήμερα. Σίγουρα όλα τα καλά μας διαστήματα, θέλουμε να τα δούμε και στο Final 4. Τα ματς του Final 4, είναι εντελώς διαφορετικά γιατί είναι και διαφορετική η πίεση ενός Final 4 ή ενός ημιτελικού του ελληνικού πρωταθλήματος».