☰
✕

Νίκη ηρεμίας ενόψει του... βουνού!

Έψαχνε τη νίκη ο Ολυμπιακός που θα φέρει αρχικά την ηρεμία στα αποδυτήρια, μετά από τη νέα κακή εμφάνιση με τη Χίμκι στη Ρωσία. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν εκτός έδρας τον Προμηθέα Πατρών με 87-73, για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Δεν είναι καμία μεγάλη νίκη, αλλά όπως και να το κάνουμε είναι ένα πρώτο βήμα για να έρθει η ηρεμία στην ομάδα, ενόψει και του δύσκολου προγράμματος με τους δυνατούς αγώνες που έρχονται στην Ευρωλίγκα.

Στο ματς ο Ολυμπιακός επέβαλλε το ρυθμό του από την αρχή και πήρε σημαντική διαφορά, που έφτασε μέχρι και το +10. Με τον Ρόμπερτς να βρίσκει στόχο δύο φορές έξω από τα 6,75 και τον Παπανικολάου να έχει πολύ καλή παρουσία σε αυτό το διάστημα, οι «ερυθρόλευκοι» ήλεγξαν το παιχνίδι για το 17-26 της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Θρύλος μπήκε φουριόζος, αλλά εμφάνισε δύο πρόσωπα. Αφού πρώτα «έτρεξε» ένα σερί 1-17, κάνοντας το σκορ 18-43 (+25), χάρη σε έναν εξαιρετικό Γουίλτζερ (είχε 11 πόντους με το απόλυτο σε 5:10, είχε 3/3 τρίποντα, 1/1 δίποντο, ανεξήγητο γιατί αντικαταστάθηκε!), ακολούθως λες και... έφυγε από το γήπεδο. Ο Προμηθέας έτρεξε σερί 17-0, ο Ολυμπιακός σκόραρε 17 πόντους σε 4:04’’ και μόνο δύο πόντους στα τελευταία 5:56’’ (μετά το τελευταίο τρίποντο του Γουίλτζερ, δηλαδή) και αυτούς με βολές από τον Παπαπέτρου και έτσι οι γηπεδούχοι μάζεψαν τη διαφορά από το ημίχρονο. Κάπως έτσι το 18-43 έγινε 36-45. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, πως συνολικά στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός πρόλαβε να κάνει 12 λάθη!

Στο τρίτο δεκάλεπτο είδαμε μία από τα ίδια. Ο Ολυμπιακός «έτρεξε» ένα καλό σερί, έφτασε τη διαφορά μέχρι και τους 18 πόντους (40-58 με το δεύτερο διαδοχικό τρίποντο του Σπανούλη) , αλλά στη συνέχεια ο Προμηθέας αντέδρασε και μείωσε ξανά, αυτή τη φορά στους 8 πόντους με το τέλος της περιόδου.

Το σκηνικό συνεχίστηκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο, όταν ο Ολυμπιακός ήταν σταθερά μπροστά στο σκορ, αλλά είχε τα... πάνω του και τα κάτω του με τους γηπεδούχους να μειώνουν μέχρι και τους 9 πόντους με σκορ 70-79. Οι «ερυθρόλευκοι» όμως σε καμία περίπτωση δεν έχασαν τον έλεγχο και δεν έδωσαν κάποιο σερί στον Προμηθέα όπως στο πρώτο ημίχρονο.

Τελειώνοντας έτσι το ματς με 14 πόντους διαφορά υπέρ του Θρύλου και σκορ με 87-73.

Δεκάλεπτα: 17-26, 36-45, 55-63, 73-87

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: Λίποβι 3(1), Τουντζιαράκης 3, Γκίκας 3(1), Φαγιέ 4, Σαλούστρος 10(2), Γκάτζιος, Χολ 6(2), Τουρέ 3(1), Ερμείδης, Έλις 20(12 ριμπάουντ), Μιλόσεβιτς 21(2).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 2, Σπανούλης 18 (4), Μιλουτίνοφ 8 (9ριμπάουντ), Στρέλινιεκς 7, Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 7 Μάντζαρης 3, Ρόμπερτς 11(3), Μπόγρης 4, Γουίλτζερ 17(4), Τόμπσον 1.