☰
✕

"Ερωτευμένος με το μέρος και 100% με τον Ολυμπιακό"

Αρκετά ευχάριστος ήταν στις δηλώσεις του ο Ντέιβιντ Μπλατ στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ την Πέμπτη στο ΣΕΦ.

Αρχικά ο κόουτς του Ολυμπιακού, σχολίασε: «Είναι ένα δυνατό παιχνίδι χωρίς αμφιβολία, όπως άλλωστε είναι όλα της Ευρωλίγκας. Ελπίζουμε να ανταποκριθούμε σωστά μετά από τη δύσκολη ήττα από την Αρμάνι και να παίξουμε το μπάσκετ που παίξαμε στα δύο πρώτα παιχνίδια.

Η Μακάμπι είναι δυνατή ομάδα και αθλητική με βάθος στον πάγκο της. Ξέρω πολλούς παίκτες από τη θητεία μου αλλά και από αλλού, θα είναι δύσκολο παιχνίδι και θα πρέπει να είμαστε καλοί και στις δύο πλευρές του γηπέδου για να πάρουμε τη νίκη».

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι στο Ισράηλ ανέφεραν ότι δεν θα αγωνιστεί ο Ουίλμπεκιν, απάντησε: «Ποιος δεν είναι σίγουρος ότι δεν θα παίξει; Θα παίξει. Εξαρτάται το ποιον ακούς. Θα έλεγα μία φράση από την Ιλιάδα "Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας". Δεν δίνω σημασία σε όσα ακούγονται, πρέπει να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε και να παρουσιαστούμε έτοιμοι και να κάνουμε αυτό που πρέπει».

Αναφορικά ότι θα παίξει κόντρα σε μία ομάδα που έχει περάσει πολλά χρόνια, τόνισε: «Ήμουν εννέα χρόνια εκεί, είναι σημαντικό μέρος της καριέρας μου, έχω βρεθεί όμως ξανά σε αυτή τη θέση και να είμαι αντίπαλός της. Είναι μέρος της επαγγελματικής μου ζωής, έχω πετύχει πράγματα με τη Μακάμπι, αλλά είμαι 100% στον Ολυμπιακό και ερωτευμένος με το μέρος που είμαι και αφιερώνω ένα τραγούδι "να αγαπάς με αυτό που είσαι"».

Για την κατάσταση του Γιάνις Στρέλνιεκς, δήλωσε: «Σιγά-σιγά επιστρέφει και προσπαθεί να βρει τη φόρμα του την αγωνιστική. Είναι μία απόφαση που θα παρθεί πριν το παιχνίδι αν θα αγωνιστεί».

Τέλος, αναφερόμενος στον κόσμο του Ολυμπιακού, είπε ο κόουτς: «Απογοητεύτηκα στο προηγούμενο παιχνίδι που δεν τους δώσαμε μία καλύτερη εμφάνιση. Όχι ότι δεν το θέλαμε αλλά γιατί μείναμε από ενέργεια, ούτε υπήρξε έλλειψη κίνητρου, αλλά δεν είχαμε ενέργεια όπως είπα. Ο αντίπαλος μας σούταρε καλύτερα από εμάς, αλλά αυτός είναι ο στόχος να το γυρίσουμε και να κάνουμε ευτυχισμένους τους φιλάθλους μας».