☰
✕

«Απόφαση καρδιάς για μένα ο Ολυμπιακός»

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague μίλησε ο Βασίλης Σπανούλης και αναφέρθηκε στη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό το 2010, τονίζοντας αρχικά:

«Όταν πήγα στον Ολυμπιακό το 2010 μπορώ να πω ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή και η σωστή ομάδα. Αυτό ήταν που σκέφτηκα. Ήταν μια απόφαση καρδιάς για μένα. Η καρδιά μου, μου είπε πήγαινε στον Ολυμπιακό.

Το σκέφτηκα πολύ πριν το αποφασίσω. Και είπα στον εαυτό μου: Είναι το πεπρωμένο σου. Είναι το κάρμα σου, πήγαινε στον Ολυμπιακό κι αυτό έκανα.

Έχω πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση, έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου ότι μπορώ να πετύχω. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε και πήρα την συγκεκριμένη απόφαση. Δεν λες απλά φεύγω και πάω σε άλλη ομάδα».

Από εκεί και πέρα συνέχισε σχολιάζοντας: «Πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου γιατί ξέρεις ότι η πίεση από τους οπαδούς του Ολυμπιακού θα είναι μεγάλη. Ο κόσμος του Ολυμπιακού θα σε δει σαν τον παίκτη που θα οδηγήσει την ομάδα του στον τίτλο. Κι από την άλλη πλευρά υπήρχαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού που θα άφηνα την ομάδα τους.

Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα μπορέσεις να κατακτήσεις τον τίτλο της Ευρωλίγκας. Συνεχίζεις να δουλεύεις σκληρά και κυνηγάς τον στόχο σου.

Πολλά παιδιά που ξεκινούν το μπάσκετ περιμένουν αποτελέσματα από την μια μέρα στην άλλη. Δεν είναι έτσι όμως. Η μπάλα δεν πέφτει στο καλάθι από την μια μέρα στην άλλη. Χρειάζεται να δουλέψεις σκληρά και ίσως χρειαστεί να περιμένεις μήνες ή και ένα – δύο χρόνια για να δεις κάποια βελτίωση».