Αδιανόητη αυτοκτονία και ήττα...
Αδιανόητη αυτοκτονία! Είναι η μοναδική φράση που μπορεί να χαρακτηρίσει την ήττα του Ολυμπιακού με 88-81 από τον Ερυθρό Αστέρα, στο Βελιγράδι, για την 15η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Και αυτό, διότι οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν ακόμα και με +15 στο δεύτερο δεκάλεπτο (24-39), αλλά στο δεύτερο ημίχρονο τα έκαναν όλα λάθος. Έχασαν τη συγκέντρωσή τους, δεν έπαιξαν ορθολογικά, έκαναν πολλά λάθη και δεν βρήκαν ποτέ λύση και αντιμετώπιση να περιορίσουν τον Μπράουν, ο οποίος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 34 πόντους! Αυτό και μόνο τα λέει όλα. Έτσι, ο Θρύλος δεν κατάφερε να «χτίσει» στη νίκη επί της Κίμκι, με το ρεκόρ του, πλέον, να βρίσκεται στο 6-9 στη διοργάνωση. Πρώτος σκόρερ για τους Πειραιώτες ήταν ο Μπράντον Πολ με 21 πόντους. Από εκεί και πέρα, 15 πόντους είχε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ (11 ριμπάουντ) και 14 ο Γιώργος Πρίντεζης.
Προηγήθηκε με +15, είχε τον απόλυτο έλεγχο!
Στο πρώτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τους Κόνιαρη, Σπανούλη, Πρίντεζη, Παπανικολάου και Μιλουτίνοφ. Ο Νταβίντοβατς με εύστοχο τρίποντο άνοιξε το σκορ, με τον Πρίντεζη να μειώνει σε 3-2. Ο Μπράουν ξανά με σουτ τριών πόντων έκανε το 6-2, με τον Κόνιαρη να απαντάει με τον ίδιο τρόπο για το 6-5. Ο Ερυθρός Αστέρας ήταν καταιγιστικός από τα 6,75, με τον Σίμανιτς να παίρνει τη… σκυτάλη για το 9-5. Στη συνέχεια, ο Μιλουτίνοφ με καλάθι και φάουλ μείωσε σε 11-10, με τον Πρίντεζη να δίνει για πρώτη φορά το προβάδισμα στον Θρύλο (11-12). Ο Παπανικολάου έκανε το 11-14, ο Μπάρον με τρίποντο ισοφάρισε, αλλά στη συνέχεια με καλάθι του Ριντ και τρίποντο του Πολ, οι Πειραιώτες έκαναν το 16-21. Σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο.
Στη δεύτερη περίοδο, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά. Με καλάθια των Ριντ και Πολ, οι παίκτες του Κεστούτις Κεμζούρα προηγήθηκαν με +9 (16-25), με τον Βεζένκοβ με τρίποντο να κάνει το 18-28. Ο Ρότσεστι έκανε το 21-32, ο Μιλουτίνοφ το 21-34 και λίγο αργότερα, ο Μπόλντγουιν εκτόξευσε τη διαφορά στο +15 (24-39). Ο ι γηπεδούχοι, όμως, κυρίως με τον Μπράουν, κατάφερε να μειώσει και στους 6 (35-41), αλλά με καλάθια των Πολ και Μπόλντγουιν, η διαφορά πήγε ξανά στο +13 (35-48) για τους Πειραιώτες. Με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 36-48 μετά από βολή του Μπράουν.
Δεν βρήκε ποτέ λύση να περιορίσει τον Μπράουν και κατέρρευσε...
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Μπράουν μείωσε σε 38-48, με τον Πρίντεζη να απαντάει για το 38-50. Στη συνέχεια, οι Μπράουν, Λάζιτς, Νταβίντοβατς μείωσαν σε 53-56, ενώ ο Σίμανιτς με εύστοχο τρίποντο ισοφάρισε σε 58-58, με τον Μπάρον να κάνει το 61-58. Το επιμέρους σκορ υπέρ των Σέρβων, λοιπόν, ήταν στο 21-8! Ο Ρότσεστι με εύστοχο σουτ τριών πόντων ισοφάρισε σε 61-61. Σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το τρίτο δεκάλεπτο.
Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός κατέρρευσε. Γκιστ και Μπάρον έκαναν το 66-61, με τον Λάζιτς λίγο αργότερα να κάνει το 71-63. Ο Μπράουν με καλάθι και φάουλ έστειλε τη διαφορά στο +8 (76-68) για τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ ο ίδιος παίκτης έστειλε τη διαφορά ακόμα και στο +11 (85-74). Φυσικά, η συνέχεια ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με το σκορ να ολοκληρώνεται με 88-81 και τον Ολυμπιακό να χάνει την ευκαιρία να βελτιώσει το ρεκόρ του στη διοργάνωση.
Δεκάλεπτα: 16-21, 36-48, 61-61, 88-81.
Ερυθρός Αστέρας (Σάκοτα): Κούζμιτς, Τσόβιτς, Μπράουν 34 (2), Νταβίντοβατς 4 (1), Λάζιτς 8, Φαγιέ, Μπάρον 17 (4), Ντόμπριτς 6 (2), Γκιστ 8, Τζένκινς 3 (1), Σίμανιτς 6 (2), Ότζο 2
Ολυμπιακός (Κεμζούρα): Ρότσεστι 7 (1τρ., 5 ασίστ), Μπόλντγουϊν 4, Πολ 21 (5), Κόνιαρης 3 (1), Σπανούλης 4, Τσέρι, Μιλουτίνοφ 15 (11 ριμπάουντ), Βεζένκοφ 5 (1), Πρίντεζης 14 (8 ριμπάουντ), Παπανικολάου 2, Ριντ 6.