☰
✕

«Προσπαθεί να κερδίσει πράγματα από τους διαιτητές»

Το δικό του σχόλιο έκανε ο Γιώργος Μπαρτζώκας για τον αγώνα με τη Ζαλγκίρις, εκτός έδρας, λίγο πριν φύγει η αποστολή για τη Λιθουανία:

«Ένα εκτός έδρας ματς είναι και πρέπει να παίξεις καλά για να το κερδίσεις. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν λεπτομέρειες που μπορεί να κάνουν μια ομάδα νικήτρια, ή μια ομάδα ηττημένη. Πρέπει να βάλουμε και τον παράγοντα του κοινού που είναι πολύ υποστηρικτικός στη συγκεκριμένη ομάδα. Είναι μια ομάδα που νομίζω δεν είναι ανίκητη και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να κερδίσουμε».

Αναφορικά με την απουσία του Γιώργου Πρίντεζη, σχολίασε: «Όλοι καταλαβαίνουν τι σημαίνει. Αν δείτε τους μέσους όρους του, θα καταλάβετε τι χάνουμε. Πρέπει να πάρουμε πράγματα από άλλους, όπως συνέβη στο προηγούμενο παιχνίδι. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε να θα συμβεί και τώρα».

Σχετικά με τον τρόπο που αγωνίζεται η Ζαλγκίρις, είπε ο κόουτς: «Πρέπει να είσαι σκληρός πνευματικά, όχι μόνο σωματικά. Η Ζαλγκίρις παίζει με επαφές, παίζει με τους διαιτητές, με θεμιτό τρόπο πάντως. Προσπαθεί να κερδίσει πράγματα από τους διαιτητές σε θεμιτό πλαίσιο. Πρέπει να μην παρασυρθείς. Αν το κάνεις αυτό, δεν είναι αδύνατο να τη νικήσεις.

Δεν υπάρχει καμία έκφραση περί τελικού στα αποδυτήρια μας. Δεν έχει περιθώρια όμως ο Ολυμπιακός να χάνει παιχνίδια που πρέπει να πάρει. Πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί, να μην έχουμε πανικό».