☰
✕

«Απίστευτο ταλέντο ο Χιλ»

Ο Μπράιν Χιλ είναι μια δύσκολη περίπτωση που έχει πέσει στο τραπέζι για τον Ολυμπιακό. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τον γνωρίζει πολύ καλά τον εξτρέμ της Τότεναμ που έπαιξε ως δανεικός στην Χιρόνα και είχε μιλήσει στο παρελθόν γι αυτόν, στην Marca.

 «Δεν υπάρχουν παίκτες σαν τον Μπράιαν πια. Του αρέσει να κυνηγάει το ένας εναντίον ενός. Ο Μπράιαν μπορεί να παίξει δεξιά, και το κάνει καλά. Ίσως πρέπει να βελτιωθεί σε αυτό, γιατί είναι πιο δύσκολο για αυτόν να κάνει τελείωμα στα αριστερά, αφού σημαδεύει σχεδόν πάντα άουτ. Είναι αριστεροπόδαρος, αλλά με το δεξί του πόδι είναι ικανός να σουτάρει στο τέρμα, να κάνει σπουδαία πράγματα».

Είχε συμπληρώσει: «Πάντα δέχεται την μπάλα καλά, πάντα ψάχνει τη σωστή θέση για να την υποδεχτεί. Μετά έχει την ικανότητα να βγει και από τις δύο πλευρές. Είναι γενναίος. Δεν τα καταφέρνει σωστά και ζητάει την επόμενη και την επόμενη φορά να έρθει πάλι η μπάλα σε αυτόν».

Σχετικά με τον χαρακτήρα του, ο Ισπανός προπονητής είχε σχολιάσει: «Είναι πολύ ώριμος για την ηλικία του. Αυτός είναι πιο χαρούμενος και έχει μια προσωπικότητα να απαιτεί πράγματα. Έχει απίστευτο ταλέντο. Κάνει πράγματα που λίγοι άλλοι μπορούν να κάνουν, και παρόλο που ήταν δύσκολο γι' αυτόν στο τέλος, έμαθε να ψάχνει για δεύτερες φάσεις και να κυνηγάει χαμένες μπάλες».