Παραλίγο… Μουντιάλ ο Μερκάου!
Η περίπτωση του Νίκολας Φερνάντες Μερκάου, βρίσκεται στα ραντάρ του Ολυμπιακού. Ο άσος της Έλτσε έχει ένα εξαιρετικό πακέτο, μιας και μπορεί να δώσει τη λύση σε πολλές θέσεις και στην Αργεντινή και την Σαν Λορέντζο, κυρίως είχε «φτιάξει» όνομα, παίζοντας ως αριστερός μπακ-χαφ. Πάντως, το πόσο ενδιαφέρουσα είναι η περίπτωση του Μερκάου, φαίνεται και από το γεγονός πως είχε μπει στο… μάτι του Ομοσπονδιακού προπονητή της «Αλμπισελέστε», Λιονέλ Σκαλόνι!
Αναλυτικότερα, τον Νοέμβριο του 2022, δηλαδή πριν από την έναρξη του τελευταίου Παγκοσμίου κυπέλλου, συμπεριλήφθηκε στην προκαταρκτική λίστα της εθνικής ομάδας της Αργεντινής από τον προπονητή των Αργεντίνων, προκαλώντας έκπληξη λίγες μέρες πριν από τη σέντρα του 2022, στο Μουντιάλ του Κατάρ. Ο αριστερός μπακ, πρώην παίκτης της Σαν Λορέντζο, εντάχθηκε έτσι στο διευρυμένο ρόστερ, το οποίο εκείνη τη στιγμή αποτελούνταν από 45 παίκτες, εκ των οποίων μόνο 26 θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην ασιατική χώρα που ξεκίνησε στις 20 Νοεμβρίου.
Οι πιθανότητες για να βρεθεί με την μετέπειτα πρωταθλήτρια κόσμου Αργεντινή στην… παρέα του Λιονέλ Μέσι, σαφέστατα και δεν ήταν με το μέρος του και έτσι επιβεβαιώθηκε αφού δεν μπήκε στην τελική λίστα. Ωστόσο, αναγνωρίστηκε η προσπάθεια του και αυτό δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Υπενθυμίζεται πως σε προεπιλογή έχει μπει και ο Φρανσίσκο Ορτέγκα του Ολυμπιακού, αν και τελικά δεν μπήκε σε κάποια αποστολή των Παγκόσμιων πρωταθλητών.