Του «χάλασε» το μυαλό ο Σνάιντερ...

Ε όχι! Όχι έτσι! Ο Ολυμπιακός πάλεψε κόντρα στην πανίσχυρη Μπαρτσελόνα αλλά δεν τα κατάφερε (6-1), γιατί τον «έσφαξαν» στο γόνατο, με τον Σνάιντερ να κλέβει την λάμψη από το ματς στο Μονζουίκ. Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός μείωσε το σκορ σε 2-1 ο Ελβετός διαιτητής χάλασε όλο το παιχνίδι με τις αστείες αποφάσεις που πήρε υπέρ της Μπαρτσελόνα. Οι Πειραιώτες είναι έξαλλοι με τον Σνάιντερ και τις αποφάσεις του και έχουν κάθε δίκιο και μοιραία ήρθε η ήττα.

Με συνταγή Άρσεναλ ο Ολυμπιακός στην Βαρκελώνη

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παρέταξε την ομάδα του χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, επιλέγοντας ίδιο ακριβώς σχήμα με το παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής απέναντι στην Άρσεναλ.


Ο Τζολάκης στην εστία και οι Κοστίνια, Ρέτσος, Πιρόλα, Ορτέγκα στην τετράδα της άμυνας. Γκαρθία και Έσε το δίδυμο στα χαφ, με τους Ζέλσον, Τσικίνιο, Ποντένσε στη μεσοεπιθετική τριπλέτα. Ο Ελ Κααμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς

Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ότι ο Ολυμπιακός θέλει να παίξει επιθετικά και το έδειξε στα πρώτα 20 δευτερόλεπτα, που άγγιξε το 0-1. Ο Ποντένσε επιχείρησε να νικήσει τον Σέζνι με δυνατό σουτ με το δεξί εκτός περιοχής, με τον Πολωνό να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ πέφτοντας στη δεξιά γωνία του. Στο 5’, ο Μπαλντέ ελίχτηκε υπέροχα από τα αριστερά και έκανε το γύρισμα, με τον Ράσφορντ να βρίσκει τη μπάλα με το γόνατο και να την στέλνει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Τζολάκη. Δύο λεπτά μετά, έγινε μοιραία το 1-0 για την Μπαρτσελόνα. Ο Φερμίν Λόπεθ κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού και έδωσε στον Γιαμάλ που προσπάθησε να κάνει το σουτ αλλά τον σταμάτησε ο Τζολάκης, για να στρωθεί η μπάλα στον Φερμίν  που με αριστερό κοντινό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Οι Πειραιώτες δεν πτοήθηκαν και συνέχιζαν να πιέζουν ψηλά τη άμυνα των Μπλαουγκράνα, η οποία έκανε λάθη. Στο 20' ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά,  με το σουτ του Ντάνι Γκαρθία από το ημικύκλιο να στέλνει τη μπάλα να βρει στην πλάτη του Κασάδο και να φύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Με την συμπλήρωση του πρώτου μισάωρου, ο Τσικίνιο ένιωσε ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο και βγήκε εκτός και μπήκε ο Νασιμέντο στην θέση του. Από εκείνο το σημείο και μετά, οι «ερυθρόλευκοι» αποδιοργανώθηκαν, με τον κορυφαίο παίκτη στην πίεση που ασκούσαν, να βγαίνει νοκ-άουτ. Στο 39’, μετά από λάθος του Κοστίνια, η Μπαρτσελόνα βγήκε στην αντεπίθεση και τελικός αποδέκτης αυτής ήταν ο Φερμίν, ο οποίος από πλεονεκτική θέση έκανε το 2-0.

Το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού στο φετινό Champions League είχε την υπογραφή του Αγιούμπ Ελ Κααμπί! Αρχικά ο Μαροκινός είχε βρει δίχτυα με κεφαλιά μετά από εκπληκτική σέντρα του Ποντένσε, με τον διαιτητή να γυρίζει τη φάση πίσω δίνοντας πέναλτι για χέρι του Έρικ Γκαρσία και τον Ελ Κααμπί να νικάει από την άσπρη βούλα τον Σέζνι, με τη βοήθεια του αριστερού δοκαριού, στο 53' για το 2-1. Τέσσερα λεπτά, μετά από το πουθενά, στο 57’, ο «αστείος» Ελβετός διαιτητής, Σνάιντερ έδωσε μια αδικαιολόγητη και ανύπαρκτη απευθείας κόκκινη στον Έσε, ειδικά από τη στιγμή που είχε ήδη μία κίτρινη και δεν μπορούσε να γίνει εξέταση από το VAR και ευνόησε έτσι την Μπαρτσελόνα. Η αποβολή αυτή ήταν ανύπαρκτη, γιατί δεν υπήρξε ριψοκίνδυνο παίξιμο με το χέρι του, είχε προηγηθεί και φάουλ υπέρ του Εσε. Οι Πειραιώτες συνέχιζαν να πιέζουν παρότι είχαν το αριθμητικό πλεονέκτημα για την ισοφάριση. Όμως, σαν να μην έφτανε με αυτό, ο χειρούργος Ελβετός έβαλε το χεράκι του και… έκανε το 3-1. Συγκεκριμένα, στο 63’ μετά από έλεγχο της φάσης από το VAR, έδωσε ένα αρκετά αυστηρό, πέναλτι υπέρ της Μπαρτσελόνα, σε μία φάση που Ράσφορντ έπεσε πάνω στον Τζολάκη και το «βάφτησε» πέναλτι, καθαρίζοντας για την Μπαρτσελόνα για το 3-1. Η αποβολή και το αυστηρό άλλαξαν τις ισορροπίες στο ματς, με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να διαχειριστούν την κατάσταση, με την Μπαρτσελόνα να βρίσκει χώρους και να πετυχαίνει άλλα τρία γκολ, για το 6-1.