Έλαμψε ο Σίλβα, νίκησε ο Ολυμπιακός!
Ο Ολυμπιακός ήταν πειστικός, δεδομένων των καιρικών συνθηκών που συνάντησε στο Βλααρντίνγκεν και επικράτησε με 3-1 της Φόρτουνα Σίταρντ με πρωταγωνιστή τον «καινούργιο» του, τον Ζότα Σίλβα. Ήταν ένα… σκάλι πάνω ο Θρύλος, αυτό που μετράει σε αυτά τα «τεστ» είναι ότι οι Πειραιώτες βρίσκονται σε καλό δρόμο και αν «δέσουν» και προστεθούν τα κομμάτια που λείπουν θα μιλάμε για μία σπουδαία ομάδα. Χατ-τρικ στο ντεμπούτο του ο Πορτογάλος εξτρέμ, πολύ καλή εμφάνιση από Φίλη και Κουτσίδη, από κοντά και ο Σιώζιος. Μελανό σημείο ο τραυματισμός του Σιπιόνι στον ώμο, μέχρι εκείνο το σημείο ο Αργεντινός ήταν από τους καλύτερους.
Το ματς
Οι Πειραιώτες μπήκαν αποφασισμένοι στον αγωνιστικό χώρο για να κάνουν το παιχνίδι τους και ξεκίνησαν να πιέσουν ψηλά από νωρίς. Στο 11' απείλησαν με τον Κουτσίδη όμως η μπάλα κατέληξε άουτ. Οι γηπεδούχοι που προσπαθούσαν να «χτυπήσουν» κυρίως μέσα από αντεπιθέσεις, απείλησαν με τον Στουρνάρα να ελέγχει σε δύο περιπτώσεις. Ο πολύ δραστήριος Αντρέ Λουίς μετά από ωραίους συνδυασμούς με τους συμπαίκτες έφτασε κόντρα στο γκολ, αλλά δεν είχε την τύχη με το μέρος του. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός βρήκε δύο φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον «καινούργιο», Ζότα Σίλβα, ο οποίος στο ντεμπούτο του πέτυχε δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά. Αρχικά, στο 20’, μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Κουτσίδης πήρε την κεφαλιά και ο Ζότα Σίλβα με δυνατό σουτ στην κίνηση εκτέλεσε από κοντά τον αντίπαλο κίπερ για το πρώτο του γκολ με τον Ολυμπιακό. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Σιπιόνι έβγαλε εντυπωσιακή κάθετη πάσα και ο Ζότα Σίλβα βγήκε στην πλάτη της άμυνας των Ολλανδών για να σκοράρει με εκπληκτικό ψηλοκρεμαστό πλασέ για το 2-0. Στο 31’, ο Σιπιόνι αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την αναμέτρηση λόγω τραυματισμού στον ώμο και μπήκε στη θέση του ο Μπακούλας.
Στο δεύτερο ημίχρονο, δεν μπήκε τόσο καλά στο ξεκίνημα ο Ολυμπιακός και δέχτηκε το 2-1 στο 56’, όταν ο Ουκίλι πήρε μια κάθετη πάσα και αφού απέφυγε τον Σιώζο, τελείωσε ωραία τη φάση για να μειώσει σε 2-1. Δύο λεπτά μετά, ο Ζότα Σίλβα έβαλε το κερασάκι στην τούρτα. Ο Ζέλσον Μαρτίνς κέρδισε πέναλτι και ο Ζότα Σίλβα ανέλαβε την εκτέλεση, για να πανηγυρίσει χατ-τρικ από την άσπρη βούλα και να γράψει το 3-1 για τον Ολυμπιακό. Λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 75’, ο Ζοτ από πλεονεκτική θέση σούταρε και η μπάλα βρήκε σε κάποιον εκ των Μπακούλα ή Μασούρα και έφυγε κόρνερ. Τρία λεπτά μετά, ο με Μπράντερχορστ απέκρουσε με τα πόδια το κοντινό σουτ του Φίλη που είχε προωθηθεί.
Το τελευταίο 10λεπτο της αναμέτρησης βρήκε τον Ολυμπιακό να έχει τρία νέα πρόσωπα, τους Γιάρεμτσουκ, Ροντινέι και Σμαΐλοβιτς,
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Στουρνάρας, Σιώζιος, Κουτσίδης (76′ Σμαΐλοβιτς), Κάρμο, Ορτέγκα, Σιπιόνι (32′ Μπακούλας), Φίλης, Ζέλσον Μαρτίνς, Αντρέ Λουίζ (76′ Ροντινέι), Ζότα Σίλβα, Μασούρας (76′ Γιάρεμτσουκ)
ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΣΙΤΑΡΝΤ: Μπράντερχορστ, Φαν Ότελε, Πέτερσον, Ντάλχαους, Ρομένι, Πίντο, Μπρίτιν, Ζέφουικ, Χούμπνερ, Εγκμπέμου, Ιχατάρεν