☰
✕

Σα: «Η καλύτερη απόφαση για εμένα»

Σε vidcast της Πορτογαλίας μίλησε ο Γκουστάβο Σα αναφορικά με την εξέλιξη της καριέρας του, τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό με δανεισμό από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, αλλά παράλληλα και για τις διαφορές που υπάρχουν στο πορτογαλικό πρωτάθλημα με το ελληνικό:

«Στην Ελλάδα, βρισκόμαστε πίσω από το πορτογαλικό ποδόσφαιρο. Υπάρχει πρόοδος όλο και περισσότερο, αλλά γνωρίζουμε ότι εξακολουθούμε να υστερούμε σε σχέση με άλλα πρωταθλήματα.

Πιστεύω ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει δυνατότητες. Θεωρώ ότι το πορτογαλικό ποδόσφαιρο διακρίνεται για την ποιότητα του παιχνιδιού, οπότε η σύγκριση των δύο πρωταθλημάτων είναι αδύνατη.

Υπήρξε μια πρόταση και η Φαμαλικάο την αποδέχθηκε. Ωστόσο, εγώ ήμουν εξαρχής επιφυλακτικός, γιατί δεν ήταν ένα βήμα που είχα φανταστεί για την καριέρα μου. Δεν θα άρχιζα να το φαντάζομαι μόνο και μόνο επειδή μου πρόσφεραν πολλά χρήματα. Δεν είναι θέμα ενός εκατομμυρίου παραπάνω ή παρακάτω. Και μιλάμε για εκατομμύρια σαν να ήταν ευρώ.

Ήταν 17,5 εκατομμύρια για τρία χρόνια; Ήταν λίγο περισσότερα από αυτά. Φυσικά, κάποιες φορές σκέφτομαι ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά, αλλά αυτό δεν μου στερεί τον ύπνο. Πιστεύω ότι ήταν το καλύτερο για μένα. Είμαι απόλυτα ήρεμος με την απόφασή μου. Στο τέλος θα δικαιωθεί αυτή η επιλογή, γιατί για μένα έχει νόημα».