Αγγαρεία και 1-0...

Το νικηφόρο σερί για τον Ολυμπιακό συνεχίστηκε και κόντρα στον Παναιτωλικό. Οι "ερυθρόλευκοι" πήραν μια ακόμα νίκη, έκαναν το "14 στα 14" αλλά προβλημάτισαν έντονα με την εμφάνισή τους. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές είδαν το ματς ως αγγαρεία, λίγα 24ωρα μετά τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Champions League. Και είναι σίγουρο ότι το "καμπανάκι" χτύπησε…

Οι νταμπλούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς και έλεγξαν το ρυθμό από το πρώτο λεπτό. Με τον Μάρκο Σίλβα να κάνει μια καινοτομία σε ό,τι αφορά το σχήμα του Θρύλου. Η συνύπαρξη των "Τσόρι" και Φορτούνη, αλλά και του Ντουρμάζ. Οι δύο πρώτοι άλλαζαν διαρκώς θέση. Πότε ο ένας κεντρικό χαφ, πότε δεξιά και ο άλλος το ακριβώς αντίθετο. Με τον Σουηδό να παίζει μεν αριστερά, αλλά να έχει την ευχέρεια να συγκλίνει προς τον άξονα. Η ομάδα του Αγρινίου αμύνονταν καλά και δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να κάνει "καθαρές" ευκαιρίες στο πρώτο μέρος. Μονάχα από στημένα είχαν απειλήσει οι "ερυθρόλευκοι" την εστία του Κυριακίδη σε αυτό το διάστημα. Για να φτάσουμε στο φινάλε όταν σε μια μακρινή μπαλιά για τον Ιντέγε, ο Κυριακίδης έκανε την έξοδο και βρήκε την μπάλα με το χέρι, εκτός περιοχής. Αποβολή για τον γκολκίπερ του Παναιτωλικού και στις καθυστερήσεις ο Ντομίνγκες, με σουτ έξω από την περιοχή, άνοιξε το σκορ (1-0) και έλυσε το... γόρδιο δεσμό!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Θρύλος πίεσε ακόμα περισσότερο, αλλά με ανορθόδοξο τρόπο. Τι κι αν είχε τον πλήρη έλεγχο του ματς και συντριπτική κατοχή της μπάλας; Το ζητούμενο έλειπε, δηλαδή η δημιουργία φάσεων για να απειληθεί η εστία του Στεφανάκου! Εδώ μέχρι και πέναλτι έχασαν οι "ερυθρόλευκοι" με τον "Τσόρι" στο 55’, το οποίο απέκρουσε ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού. Και το θέμα είναι πως παρότι ο Ολυμπιακός αγωνίζονταν με παίκτη παραπάνω, δεν κατάφερε να μετουσιώσει την αριθμητική υπεροχή σε κάτι περισσότερο. Ναι μεν ο Παναιτωλικός δεν "πάτησε" την περιοχή του Ρομπέρτο, αλλά μήπως έκανε κάτι και ο Θρύλος;

Ο Σίλβα έκανε διπλή αλλαγή στο 75’, βάζοντας στο ματς Σεμπά και Πάρντο για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και να βγάλει φάσεις. Και τι πέτυχε; Μια φάση με τον Φορτούνη, στο 76’, που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Το γκολ του ματς

45’+5 ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ 1-0: Μακρινό συρτό σουτ του "Τσόρι" δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Στεφανάκο.

Το φιλμ του ματς

9’: Μακρινό σουτ του Ουαρντά, πολλά μέτρα μακριά από την εστία του Ρομπέρτο.

16’: Κόρνερ του Ντουρμάζ, ο Μιλιβόγεβιτς έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Κυριακίδης έδιωξε με εντυπωσιακό τρόπο.

18’: Σέντρα του Μύγα από τα δεξιά, αδράνεια στην άμυνα του Ολυμπιακού, ο Ρουσκουγέδα έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ρομπέρτο.

21’: Σέντρα του Μαζουακού από τα αριστερά, ο Ιντέγε θέλησε να πιάσει την κεφαλιά αλλά ήταν πολύ άστοχος.

23’: Κόρνερ του Ντομίνγκες, οι αμυντικοί του Παναιτωλικού δεν έδιωξαν την μπάλα που στρώθηκε στον Μιλιβόγεβιτς, αλλά το σουτ του πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κυριακίδη.

40’: Μακρινό σουτ του Ιντέγε, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κυριακίδη.

45’: Μπροστινή μπαλιά για τον Ιντέγε, ο Κυριακίδης κόβει την μπάλα εκτός περιοχής με το χέρι και ο Παπαδόπουλος τον απέβαλε.

54’: Ο Μάκος ανέτρεψε τον Καμπιάσο και ο Παπαδόπουλος υπέδειξε το πέναλτι. Το εκτέλεσε ο "Τσόρι", αλλά ο Στεφανάκος το απέκρουσε.

76’: ΔΟΚΑΡΙ! Σέντρα του Πάρντο, ο Ιντέγε έστρωσε στον Φορτούνη που είδε την μπάλα να σταματά στη ρίζα του δεξιού δοκαριού της εστίας του Στεφανάκου.

90’+2: Σουτ του Πάρντο από το ύψος της περιοχής, έδιωξε ο Στεφανάκος.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Μαζουακού, Μποτία, Ντα Κόστα, Ελαμπντελαουί, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Φορτούνης, Ντομίνγκεζ (75’ Πάρντο), Ντουρμάζ (74’ Σεμπά), Ιντέγε.

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντάκιας (45’+3 Στεφανάκος), Μαρτίνες, Πάουλο, Μάκος, Ρουσκουγέδα (88’ Καμαρά), Ουαρντά, Βιγιαφάνες, Βασιλείου (70’ Κουτρομάνος).