☰
✕

"Από τις δυσκολίες βγήκαμε πιο δυνατοί"

Συνέντευξη στο συνδρομητικό κανάλι της NOVA, έδωσε ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Λεονάρντο Κούτρης, ο οποίος αρχικά σχολίασε: «Μέχρι στιγμής όλα πηγαίνουν καλά, αλλά θα μπορούσαν να ήταν και καλύτερα με την ομάδα στην πρώτη θέση, αλλά πιστεύω δεν αργεί η ώρα».

Αναφορικά με τη δική του μέχρι τώρα παρουσία από την καλοκαιρινή προετοιμασία της ομάδας, σχολίασε: «Μόλις τελείωσε το πρωτάθλημα και είχε γίνει η κουβέντα και η συμφωνία με τον Ολυμπιακό ήθελα να δουλέψω στο κομμάτι της προετοιμασίας περισσότερο στην ψυχολογία μου, γιατί το να έρχεσαι από τα Γιάννενα στον Ολυμπιακό είναι ένα μεγάλο βήμα και ήθελα πρώτα να δουλέψω σε αυτό και μετά στο προπονητικό και της φυσικής κατάστασης. Πιστεύω ότι αυτό ήταν το μεγαλύτερο κέρδος που είχα το καλοκαίρι έτσι ώστε να αντεξέλθω στις απαιτήσεις και με βοήθησαν και όλα τα παιδιά της οικογένειας του Ολυμπιακού και αυτό μου έδωσαν το κατάλληλο βήμα για να προχωρήσω.

Το πρωτάθλημα φέτος το βλέπουμε ότι είναι ανταγωνιστικό από την πρώτη στιγμή. Ξεκινήσαμε νωρίτερα τις υποχρεώσεις μας και παρότι είχαμε μπει με φόρα από το Champions League δεν καταφέραμε στην αρχή να πάρουμε τους βαθμούς που θέλαμε, αλλά θεωρώ ότι μέσα από τις δυσκολίες που είχαμε μέσα στη χρονιά βγήκαμε πιο δυνατοί και αυτό θα είναι το κλειδί για τη συνέχεια. Πιστεύω ότι και εγώ μέσα από τις δυσκολίες, γιατί έχω περάσει δύσκολα στη ζωή μου, να βγαίνω νικητής και να παλεύω κάθε στιγμή».

Όσον αφορά για τον τραυματισμό του τόνισε: «Είμαι καλά δεν ήταν κάτι δόξα τον Θεό. Το ένιωσα λίγο βαρύ το πόδι μου και θέλησα να το προφυλάξω και τώρα είμαι καλά μπορώ να παίξω».

Για τον αγώνα απέναντι στην πρώην ομάδα του, τον ΠΑΣ Γιάννενα, είπε: «Στα Γιάννενα πέρασα ενάμιση χρόνο, ίσως τον καλύτερο στη ζωή μου και έχω κάνει φίλους και αδέρφια εκεί και περιμένω αυτό το ματς από την αρχή της σεζόν και θα έπαιζα και με μισό πόδι. Είναι ένα ιδιαίτερο ματς, το τελευταίο στην έδρα μας για αυτόν τον χρόνο και θέλουμε να κλείσουμε με ένα θετικό αποτέλεσμα που θα μας βοηθήσει αν όχι να είμαστε στην πρώτη θέση, να είμαστε κοντά σε αυτήν. Τα Γιάννενα είναι καλή ομάδα και το έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια με τον κόουτς Πετράκη ο οποίος είναι ένας καλός προπονητής. Είναι δύσκολη ομάδα να την... σπάσεις και δουλέψαμε πάνω σε αυτό όλη την εβδομάδα. Πιστεύω ότι με τη βοήθεια του κόσμου θα πάρουμε το τρίποντο και να τελειώσουμε καλά το πρωτάθλημα και να ξεκινήσουμε μετά με μεγαλύτερη θέληση».

Αναφορικά με τη βελτίωση που έχει ο Ολυμπιακός σε κάθε αγώνα, δήλωσε: «Μέρα με τη μέρα η ομάδα βελτιώνεται και απ' όταν ήρθε ο κόουτς. Όπως είπε έχει γίνει περισσότερο ομάδα. Έχουμε όμως πολλά περιθώρια βελτίωσης, δεν είμαστε στο 100% που μπορούμε και πάνω σε αυτό δουλεύουμε και η ομάδα θα δείξει και άλλα στοιχεία στη συνέχεια».

Σχετικά με το ευχάριστο ή δυσάρεστο που του έχει μείνει μέχρι τώρα απ' όλο το πρωτάθλημα, τόνισε: «Ευχάριστη έκπληξη τον Ατρόμητο μπορούμε να πούμε. Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε να είναι εκεί, αν και εγώ προσωπικά το περίμενα γιατί το καλοκαίρι έκαναν σπουδαίες μεταγραφές και έχουν βάθος στο ρόστερ και καλούς παίκτες. Από την άλλη σαν παίκτες θεωρώ ευχάριστη έκπληξη το φιλαράκι μου ο Μαυροπάνος, ο οποίος πάει καλά και εύχομαι να έχει την υγεία του. Έχει ένα απίθανο κεφάλι! Από ομάδες δυσάρεστη έκπληξη θεωρώ ότι είναι η Λάρισα μέχρι στιγμής γιατί έχει ένα καλό ρόστερ και τρομερό κόσμο και θεωρώ ότι μπορεί να πάει καλύτερα, κατά τη γνώμη μου».

Μιλώντας την αγκαλιά του στον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, Πασχαλάκη, στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, σχολίασε: «Η αλήθεια είναι ότι θα έχω αμέτρητες αγκαλιές στον αγώνα με τον ΠΑΣ. Και εμένα μου άρεσε η στιγμή με τον Πασχαλάκη του ΠΑΟΚ, γιατί με τον Αλέξανδρο είχαμε δεθεί αρκετά. Πήγαμε μαζί στον ΠΑΣ, ήμασταν στα γραφεία την ίδια ημέρα που υπογράφαμε και κάναμε παρέα και χάρηκα όταν τον είδα και πιστεύω φάνηκε και εκείνη τη στιγμή».