Εμείς για τους... 16, εσείς στην κατάντια σας!

...του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΝΔΥΛΗ

Η ήττα από την Άντερλεχτ την Πέμπτη το βράδυ έδωσε μεγάλη χαρά στους αντί-Ολυμπιακούς, όπως γίνεται πάντα σε κάθε στραβοπάτημα των Πειραιωτών. Βέβαια όλοι τους κατάλαβαν πολύ καλά ποια ομάδα είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στους "16" του Europa League, αφού οι "ερυθρόλευκοι" ήταν ανώτεροι στις Βρυξέλλες και στο Καραϊσκάκη θα έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση. Έτσι στράφηκαν στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έκανε την δεύτερη ήττα στη σειρά για πρώτη φορά φέτος.

Κάτι που είναι συνηθισμένο για τις ομάδες τους και το επίπεδο τους. Και δεν χρειάζεται να ψάξει κανείς να δει τα αποτελέσματα τους απλά να είναι αρκετό να δει τον βαθμολογικό πίνακα…

Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει επίπεδο. Δεν μπορεί να συγκριθεί με κανέναν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι δέκα ταχύτητες πάνω και το βλέπουν κατά βάθος όλοι. Από την άλλη, αν κοιτάξει κανείς την ξεφτίλα για παράδειγμα του ΠΑΟ και του ΠΑΟΚ θα καταλάβει πολλά.

Γίνεται χαμός τις τελευταίες δύο μέρες με το ματς των δύο συγκεκριμένων ομάδων και αν δεις "ψυχρά" την πραγματικότητα πρόκειται για... κατάντια! Δύο ομάδες που θέλουν να αυτοπαρουσιάζονται ως από τις "μεγαλύτερες" του ελληνικού ποδοσφαίρου, "μάχονται" για την είσοδο τους στα πλέι οφ! Ξεκάθαρα πράγματα!

Ο ΠΑΟ με 41 βαθμούς θέλει μία καλή θέση στην πεντάδα και ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει να μείνει εκτός από τον Αστέρα Τρίπολης, αφού η διαφορά είναι μόλις ένας βαθμός μεταξύ τους.

Και, όμως, αυτοί οι δύο σύλλογοι νιώθουν αδικημένοι από το… σύστημα και από τον Ολυμπιακό. Ψάχνουν ένα… πλάγιο και ένα ανάποδο φάουλ για να βγουν και να φωνάζουν για αδικία. Γιατί πλέον αυτή είναι η ποδοσφαιρική τους… ζωή. Και πώς να μην είναι, όμως; Έχουν με τι άλλο να ασχοληθούν;

Γιατί η αλήθεια είναι πικρή: Δεν είναι και λίγο να έχουμε φτάσει στην 23η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος και ο ΠΑΟΚ να είναι με την πλάτη στο τοίχο. Να βρίσκεται με το… ζόρι στην 5η θέση και να μην δείχνει ικανός να μπει ούτε στην πεντάδα για να παίξει στα πλέι οφ. Παρόλα αυτά, έχουν το θράσος να αυτοπαρουσιάζονται μεγάλη ομάδα και να νιώθουν αδικημένοι.

Αλλά η αλήθεια πολλές φορές πονάει και δεν αρέσει! Γιατί κακά τα ψέματα πρόκειται για κατάντια:. Και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να πλησιάσουν τον Ολυμπιακό και "ψάχνονται" για δικαιολογίες και άλλοθι. Αλλά τι μπορεί να περιμένει κανείς από έναν σύλλογο που είναι υπό… εξαφάνιση και κάνει παρουσίαση του Λέτο με βεγγαλικά και κροτίδες;

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, συνεχίζει να "μεγαλώνει" και την Πέμπτη θα τα παίξει όλα για όλα, ώστε να προκριθεί στους "16" του Europa League στο Καραϊσκάκη κόντρα στην Άντερλεχτ. Ενώ οι αυτοπαρουσιαζόμενοι ως μεγάλοι σύλλογοι θα "μάχονται" για την πεντάδα και θα προσπαθούν να μην παραξεφτιλιστούν!