☰
✕

Στον Πειραιά πάντα θα είναι αλλιώς! Πάρτι πρόκρισης με 4άρα!

Αυτό ήταν πάρτι. Πάρτι πρόκρισης! Ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε τη Βικτόρια Πλζεν, την ισοπέδωσε με το εκκωφαντικό 4-0 στον Πειραιά και πήρε την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Εκεί θα βρει απέναντί του την τουρκική Μπασακσεχίρ. Ο Γκιλιέρμε στο 51’ και στο 73’ (αρχικά το χρέωσαν αυτογκόλ στον Ρέζνικ), ο Γκερέρο στο 70’ και ο Σεμέδο στο 83’ σημείωσαν τα γκολ του Θρύλου.

Κυρίαρχος, αλλά έλειψε το γκολ

Ο Ολυμπιακός, με την ώθηση του κόσμου του, μπήκε στον αγώνα πολύ δυνατά, πίεσε τη Βικτόρια Πλζεν, την έκλεισε στα καρέ της και την σφυροκόπησε. Γκολ, όμως, δεν βρήκε, αν και η αλήθεια είναι ότι το δικαιούταν. Μάλιστα, μόλις στο 2’, ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι, έστω και από κόντρα. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα βρήκε στον Γκιλιέρμε, αλλά σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Χρούσκα. Στο 7’ οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν εκ νέου, όταν ο Γκερέρο, από τη σέντρα του Ποντένσε, έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Χρούσκα απέκρουσε σωτήρια. Λίγο αργότερα, στο 9’ για την ακρίβεια, ο Ολυμπιακός απείλησε με το σουτ του Μασούρα, με τον πορτιέρο των Τσέχων να μπλοκάρει στη γωνία του. Η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 21’, με την προβολή του Γκερέρο, από τη σέντρα του Τσιμίκα, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ο Θρύλος συνέχισε να πιέζει, είχε τον έλεγχο του αγώνα και ήταν ελάχιστες οι στιγμές που πιέστηκε ο ίδιος. Η πρώτη ευκαιρία που η Βικτόρια Πλζεν απείλησε ήταν στο 25’ με το σουτ του Χροσόφσκι εντός περιοχής, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Το ημίχρονο τελείωσε χωρίς γκολ (0-0), ωστόσο ο Ολυμπιακός βρήκε άλλες δύο καλές στιγμές, στο 41’ με το σουτ του Ποντένσε (η μπάλα κόντραρε και πέρασε ελάχιστα άουτ) και στο 45’ με την προσπάθεια του Μασούρα (από γύρισμα του Βαλμπουενά), φάση την οποία έβγαλε ο Χρούσκα.

Ανώτερος και πάρτι με 4άρα!
Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός βρήκε αυτό που έψαχνε στο δεύτερο 45λεπτο. Και το βρήκε τέσσερις φορές. Στο 51’ ο Γκιλιέρμε με κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Βαλμπουενά, έκανε το 1-0. Στο 70’, ο Γκερέρο, με απίθανη ατομική ενέργεια και πλασέ, «έγραψε» το 2-0. Στο 73’, και πριν συνέλθει η Πλζεν, ήρθε το 3-0, με κόρνερ του Μασούρα, κεφαλιά του Γκλιέρμε και κόντρα στον Ρέζνικ (η UEFA το άλλαξε και το χρέωσε κανονικά στον Βραζιλιάνο μέσο του Θρύλου). Το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε στο 83’ με προβολή του Σεμέδο από κοντά, μετά από κόρνερ του Μασούρα και σουτ του Μεριά. Βέβαια, εκτός αυτών των 4 τερμάτων, ο Ολυμπιακός είχε κι άλλες ευκαιρίες, μιας και επιβεβαίωσε στον αγωνιστικό χώρο την ανωτερότητά του. Ο Μασούρας στο 50’, στο 65’ και στο 82’, ο Γκερέρο στο 62’ και ο Γκιλιέρμε στο 88’ είχαν κι άλλες πολύ καλές στιγμές για τον Θρύλο. Το 4-0, πάντως, επιβεβαιώνει την εικόνα των δύο ομάδων και τη σαφή ανωτερότητα του Ολυμπιακού. Αυτή η πρόκριση, ήταν το καλύτερο δώρο για τα γενέθλια του Βαγγέλη Μαρινάκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε (85’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (66’ Καμαρά), Μασούρας, Γκερέρο (80’ Ελ Αραμπί).

Βικτόρια Πλζεν: Χρούσκα, Χλούσεκ, Καγιάμπα (55’ Κόβαρικ), Κόπιτς, Ρέζνικ, Κρμέντσικ, Χροσόφσκι, Μπράμπετς, Κάλβατς (79’ Γιάνοσεκ), Μίχαλικ (74’ Τσόρι), Πέρνιτσα.