Στον Πειραιά όλοι θα προσκυνάνε! Στα πλέι οφ και συνεχίζουμε...

Σπουδαία νίκη και πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League πήρε ο Ολυμπιακός. Μετά το 1-0 στην Κωνσταντινούπολη, ο Θρύλος «καθάρισε» τη Μπασακσεχίρ και στον Πειραιά, αυτήν τη φορά με 2-0 και πήρε και αυτήν την πρόκριση. Ο Σεμέδο στο 55’ με προβολή και ο Βαλμπουενά στο 78’ με πέναλτι πέτυχαν τα γκολ του Θρύλου.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 4’. Ο Γκερέρο πίεσε τον Γκιουνόκ, του έβαλε την κόντρα και ο Γκιλιέρμε με έναν κεραυνό σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Η Μπασακσεχίρ έδειξε ξανά ότι είναι πολύ καλή ομάδα και επικίνδυνη μπροστά και απείλησε δις, άμεσα. Στο 8’ ο Ρομπίνιο σούταρε άστοχα και στο 10’ είχε διπλή ευκαιρία με Βίσκα (απέκρουσε ο Σα) και Κριβέλι (κεφαλιά άουτ). Ο Γάλλος επιθετικός απείλησε και στο 16’ με προβολή (το έβγαλε ο Σα), με τον Ολυμπιακό να «απαντάει» στο 21’: Γύρισμα του Ελαμπντελαουί, σουτ (όχι καλό) του Βαλμπουενά και άουτ η μπάλα. Στο 35’ είχαμε την ευκαιρία και την απόκρουση του αγώνα, αλλά κανονικά η φάση δεν έπρεπε να μετρήσει. Ο Βίσκα ήταν οφσάιντ, αλλά δεν δόθηκε, έκανε το γύρισμα, ο Ρομπίνιο έκανε την προβολή από πολύ κοντά και ο Σα έκανε μεγάλη επέμβαση. Το ημίχρονο έκλεισε με τη Μπασακσεχίρ να πιέζει, αλλά τον Ολυμπιακό να έχει μία μεγάλη ευκαιρία με το βολέ του Μασούρα στο 42’, με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

 

Θρύλος είσαι!
Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε. Και το πήρε σκοράροντας δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Σεμέδο με κοντινή προβολή στο 55’ έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό, σκοράροντας το δεύτερο τέρμα του με τον Θρύλο, για να ακολουθήσει το 2-0 με το πέναλτι του Βαλμπουενά στο 78’, το οποίο κέρδισε ο Ραντζέλοβιτς. Ο Ολυμπιακός, πάντως, είχε ευκαιρίες να πετύχει κι άλλα τέρματα, όπως στο 46’ με τον Γκερέρο, στο 50’ με τον Βαλμπουενά, στο 54’ με τον Ποντένσε, ενώ είχε και ακυρωθέν γκολ με τον Μασούρα στο 70’. Πάντως, η Μπασακσεχίρ είχε κι εκείνη τις στιγμές της, αλλά ο Σα ήταν ανίκητος. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας ήταν φανταστικός και κράτησε ξανά το μηδέν παθητικό. Ο Βίσκα στο 63’, ο Καϊσαρά στο 66’ και στο 92’ νικήθηκαν από τον Σα, ενώ το σουτ του Μπακ στο 74’ ήταν άστοχο. Ο Θρύλος πήρε και αυτήν την πρόκριση και συνεχίζει στα πλέι οφ...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Σεμέδο, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε (89’ Κούτρης), Μπουχαλάκης, Μασούρας, Βαλμπουενά (82’ Καμαρά), Ποντένσε (68’ Ραντζέλοβιτς), Γκερέρο.

Μπασακσεχίρ: Γκιουνόκ, Αταμάχ (59’ Μπα), Κλισί, Βίσκα, Ελία, Βιεϊρά, Ροντρίγκες, Κριβέλι (75’ Γκούλμπραντσεν), Αζουμπούικε, Ρομπίνιο (46’ Τουράν), Καϊσαρά.