"Πολύ καλό για το μέλλον μου να γίνω ηγέτης στον Ολυμπιακό "

Στην κάμερα των καναλιών Novasports μίλησε ο Κώστας Φορτούνης. Ο κορυφαίος του Θρύλου στο φετινό πρωτάθλημα υπογράμμισε ότι είναι έτοιμος να κουβαλήσει το φορτίο του ηγέτη του Ολυμπιακού. Συμπλήρωσε, δε, πως οι πρωταθλητές είναι σε καλή κατάσταση και απόλυτα έτοιμοι για να πάρουν το Κύπελλο και να κάνουν το νταμπλ. Διαβάστε όσα δήλωσε ο διεθνής άσσος των "ερυθρολεύκων". Κι αν πατήσετε ΕΔΩ θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε το βίντεο με τις δηλώσεις του.

Μετά το τέλος του ματς με την Καλλονή θα γίνει η φιέστα για την κατάκτηση του τίτλου. Πόσο ιδιαίτερη είναι αυτή η βραδιά για το σύλλογο;

"Σίγουρα το να κατακτάς το πρωτάθλημα είναι κάτι το ιδιαίτερο, πολύ σημαντικό. Δουλέψαμε όλη τη χρονιά για αυτό, καταρρίψαμε πάρα πολλά ρεκόρ και πιστεύω κάναμε μια καταπληκτική χρονιά η οποία πρέπει να τελειώσει με καλό θέαμα και καλό ποδόσφαιρο".

Πόσο δύσκολο είναι να συγκεντρωθείτε στο αγωνιστικό κομμάτι, καθώς στη συνέχεια το μυαλό θα φεύγει στη βραδιά που θα ακολουθήσει...

"Σίγουρα είναι δύσκολο όμως είμαστε επαγγελματίες, όμως πιστεύω ότι όλοι θέλουν να τελειώσει η χρονιά με μια νίκη και καλό θέαμα και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο να το χαρεί και μετά να απολαύσουμε τη φιέστα".

Αισιοδοξείς ότι και του χρόνου θα είσαι στην ίδια θέση, να μετράς ανάποδα για να γιορτάσεις μαζί με τους συμπαίκτες σου ένα ακόμα πρωτάθλημα;

"Μακάρι. Όταν παίζεις στον Ολυμπιακό θες να κατακτάς τίτλους και εύχομαι να γίνει κάτι τέτοιο και πάλι".

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν δύο ξεχωριστές στιγμές. Η πρώτη στο Αγρίνιο μετά τα εκπληκτικά χτυπήματα κόρνερ κι ένα φάουλ στο τέλος του ημιχρόνου, πήγες και έδωσες συγχαρητήρια στον Κυριακίδη. Θα ήθελα να μου μιλήσεις για τη στιχομυθία που είχες με τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού...

"Προσπάθησα όντως να βάλω γκολ με απευθείας κόρνερ και πήγε μετά, με το τέλος του ημιχρόνου, να τον συγχαρώ γιατί έκανε καταπληκτικές επεμβάσεις. Επειδή τον ξέρω κιόλας, του έδωσα συγχαρητήρια. Πιστεύω ότι ήταν μια καλή κίνηση και από τους δύο".

Τι σου είπε;

"Εγώ του είπα ακριβώς... Τι βγάζεις; Μου λέει... Δεν το περίμενα, αλλά τελευταία στιγμή, μόλις είδα την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, άλλαξα κατεύθυνση..."

Υπήρξε μια άλλη ξεχωριστή στιγμή για εσένα. Επισκέφτηκες το δημοτικό σχολείο που πήγαινες μικρός στην Καλαμπάκα. Μίλησέ μας λίγο γι’ αυτό;

"Είχαμε ένα διήμερο ρεπό και όταν έχουμε έτσι ρεπό, πηγαίνω στην οικογένειά μου, στην Καλαμπάκα. Κι εκεί πήγα στο δημοτικό σχολείο, στο οποίο φοιτούσα από πολύ μικρός και ήμουν όλα τα χρόνια εκεί... Είδα τους παλαιούς μου δασκάλους, τις παλαιές μου δασκάλες και χάρηκαν πάρα πολύ. Κι αυτοί και εγώ..."

Τα παιδιά έπαιξαν, άθελά τους, και το ρόλο του δημοσιογράφου και σε ρώτησαν εάν θα μείνεις στον Ολυμπιακό. Τι τους είπες;

"Όλοι με ρωτούσαν γι' αυτό. Η απάντησή μου ήταν... πρώτα να τελειώσει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο και μετά θα δούμε".

Από Δευτέρα σηκώνετε... μανίκια για το Κύπελλο. Αισθάνεσαι ότι είναι έτοιμος ο Ολυμπιακός για να διεκδικήσει και τον δεύτερο εγχώριο τίτλο;

"Πιστεύω πως ναι, είμαστε έτοιμοι. Δεν έχουμε σταματήσει καθόλου τη δουλειά, ο προπονητής μας δουλεύει πάρα πολύ στις προπονήσεις. Θέλουμε να παίξουμε για το Κύπελλο και ευτυχώς θα γίνει κάτι τέτοιο που είναι καλό συνολικά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να κατακτήσουμε το νταμπλ".

Ο κόσμος ρωτάει... Πολλά γκολ, πολλές ασίστ, εξαιρετική παρουσία στο πρωτάθλημα από την αρχή της περιόδου. Υπάρχει κάποιο μυστικό;

"Όπως είχα πει και πέρσι, με το που θα κάνω καλή προετοιμασία θα είμαι ένας εντελώς διαφορετικός παίκτης. Αυτό και έγινε, έκανα καλή προετοιμασία, πιστεύω πάρα πολύ στον εαυτό μου, όλη η ομάδα πιστεύει σε μένα, ο προπονητής πάρα πολύ πιστεύει σε εμένα και αυτό βγαίνει μέσα στο γήπεδο".

Οι ειδικοί του ποδοσφαίρου βλέπουν στο πρόσωπό σου τον ηγέτη του Ολυμπιακού τα επόμενα χρόνια, αν και φέτος είχε ηγετική παρουσία σε κρίσιμα ματς της ομάδας. Τα λόγια αυτά σου δημιουργούν αίσθημα ευθύνης;

Όχι καθόλου... Ίσα-ίσα... Το να σε χαρακτηρίζουν ηγέτη σε μια ομάδα σε ανεβάζει από τη μια και σου δημιουργεί και ευθύνες. Αλλά, όμως είμαι έτοιμος να κουβαλήσω αυτό το φορτίο και πιστεύω ότι θα είναι κάτι πολύ καλό για το μέλλον μου ώστε να γίνω ο ηγέτης του Ολυμπιακού".