☰
✕

3άρα και... τιμωρία στον ΠΑΟΚ Β'!

Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος παίζοντας ανά διαστήματα ελκυστικό και απόλυτα κυριαρχικό ποδόσφαιρο, «πάτησε» με 3-1 την ανήμπορη να αντιδράσει Ξάνθη, στο Καραϊσκάκη, για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι», λοιπόν… τιμώρησαν τον ΠΑΟΚ Β’ (αποδεδειγμένα, με στοιχεία) όπως του άξιζε, πήραν το πολυπόθητο τρίποντο και επέστρεψαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με ματς περισσότερο. Τα γκολ για τον Θρύλο σκόραραν οι Σουντανί (5’), Ελ Αραμπί (43’) και Φασίδης (53’, αυτογκόλ). Για τους φιλοξενούμενους, μείωσε ο Κάστρο στο 71’, με ανύπαρκτο πέναλτι που έδωσε ο Καραντώνης, έπειτα και από χρήση VAR, στο οποίο βρισκόταν ο Τζοβάρας. Από εκεί και πέρα, χρόνο συμμετοχής πήρε και το νέο μεταγραφικό απόκτημα των Πειραιωτών, Αχμέντ Χασάν, που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 83', στη θέση του Ελ Αραμπί.

Με το πόδι στο... γκάζι από την αρχή!

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός μπήκε πάρα πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, όντας αποφασισμένος να σκοράρει νωρίς. Όπως και έκανε. Συγκεκριμένα, μόλις στο 5’, ο Ελ Αραμπί έκλεψε τη μπάλα, έστρωσε ιδανικά στον Σουντανί και αυτός με υποδειγματικό πλασέ μέσα από την περιοχή, νίκησε τον Άμπαντ και έκανε το 1-0. Στο 11’, λίγο έλειψε να γίνει και το 2-0. Ο Τσιμίκας έβγαλε υπέροχη σέντρα από τα αριστερά, ο Βαλμπουενά έπιασε εξαιρετική κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το… χατίρι, σταματώντας στο οριζόντιο δοκάρι. Μάλιστα, ο Σουντανί με κεφαλιά στην επαναφορά, σχεδόν σε άδεια εστία, έστειλε τη μπάλα άουτ.

Η πρώτη τελική της Ξάνθης, ήρθε στο 14’, όταν το σουτ του Φασίδη μπλόκαρε πολύ εύκολα ο Σα. Ένα λεπτό αργότερα, οι Πειραιώτες είχαν νέα μεγάλη ευκαιρία. Για την ακρίβεια, ο Ομάρ έβγαλε σέντρα ακριβείας από τα δεξιά, αλλά η κεφαλιά του Μπουχαλάκη, μέσα από την περιοχή, πέρασε ελάχιστα άουτ. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς συνέχισαν να είναι ασταμάτητοι και να έχουν τον απόλυτο έλεγχο στο ματς, δημιουργώντας συνεχώς κινδύνους.

Στο 21’, Ελ Αραμπί και Σουντανί συνεργάστηκαν εξαιρετικά, με το σουτ του τελευταίου να κοντράρει τελευταία στιγμή σε αμυντικό των Ακριτών. Ενώ στο 29’, η κεφαλιά του Αλγερινού εξτρέμ, έπειτα από σέντρα του συνήθη… υπόπτου Τσιμίκα, πέρασε άουτ. Στο 39’, ο «Τσίμι» έπιασε τρομερό σουτ έξω από την περιοχή, ο Άμπαντ απέκρουσε με δυσκολία και ο Σουντανί στην επαναφορά, καταλογίστηκε σε θέση οφσάιντ. Ακολούθησε ένα σουτ του Γκιλιέρμε στο 42’, ενώ στο 43’ ο Ελ Αραμπί έκανε το 2-0. Συγκεκριμένα, ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, ο Μαροκινός φορ έπιασε σουτ στην κίνηση μέσα στην περιοχή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

«Καθάρισε» τη νίκη, διαχειρίστηκε το ματς

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν ξανά δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, ψάχνοντας το τρίτο γκολ. Στο 49’, ο Σουντανί με σουτ, έπειτα από τρομερή ασίστ του Γκιλιέρμε, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά καταλογίστηκε σε θέση οφσάιντ. Λίγο αργότερα, όμως, στο 53’, ήρθε το 3-0 για τον Θρύλο. Συγκεκριμένα, ο Σουντανί έκανε εξαιρετική σέντρα από τα δεξιά και πριν η μπάλα φτάσει συστημένη στον Μασούρα, ο Φασίδης άπλωσε το πόδι του και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των Ακριτών.

Στη συνέχεια, ο ρυθμός έπεσε αισθητά. Η Ξάνθη απείλησε στο 64’, όταν ο Εντουάρντο έπιασε καλό και δυνατό σουτ, αλλά ο Σα έδειξε τα αντανακλαστικά του, διώχνοντας σε κόρνερ. Οι Πειραιώτες… απάντησαν με τον Ελ Αραμπί στο 67’, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετικό κοντρόλ, έπιασε το σουτ, αλλά απέκρουσε πάρα πολύ δύσκολα ο Άμπαντ.

Στο 69’, η ακριτική ομάδα κέρδισε πέναλτι με τον Στούρτζεον, έπειτα από μαρκάρισμα του Σεμέδο, ο οποίος αντίκρισε και την κίτρινη κάρτα. Ωστόσο, η φάση έγινε οφθαλμοφανέστατα εκτός περιοχής, κάτι που δεν… είδε ούτε ο Καραντώνης, ούτε ο Τζοβάρας στο VAR. Με τον Κάστρο στο 71’ να μην αστοχεί από την άσπρη βούλα. Μέχρι το φινάλε, δεν δημιουργήθηκαν άλλες αξιόλογες φάσεις, με τον Ολυμπιακό να έχει τον απόλυτο έλεγχο και να φτάνει στη νίκη με 3-1, παίρνοντας το πολυπόθητο τρίποντο.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μπα, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης, Γκιγέρμε, Μασούρας (60’ Λοβέρα), Σουντανί, Βαλμπουενά (72’ Φορτούνης), Ελ Αραμπί (83’ Χασάν).

Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Άμπαντ, Κασάδο, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Φασίδης, Σόσα, Κοβάσεβιτς (57’ Μουλέν), Θυμιάνης, Μασάδο (67’ Στάρτζεον), Μπαριέντος (81’ Τζουρίτσκοβιτς), Κάστρο.