Λίρα εκατό ο φοβερός και τρομερός Ματιέ!
Σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και ετοιμότητα συνεχίζει να βρίσκεται ο Ματιέ Βαλμπουενά, αποτελώντας ένα από τα σημαντικότερα... χαρτιά του Ολυμπιακού και του Πέδρο Μαρτίνς.
Επιβεβαιώθηκε, με περίτρανο τρόπο και στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, στο Περιστέρι, για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Εκεί όπου ο Γάλλος παικταράς τα έκανε ξανά όλα.
Έτρεξε ατελείωτα, μοίρασε ιδανικά στους συμπαίκτες του, δημιούργησε κινδύνους, έκοψε μπάλες, ενώ είχε και την ασίστ στο γκολ του Χασάν στο 91’, μιας και το γκολ του Αιγύπτιου φορ προήλθε από δική του σέντρα ακριβείας.
Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός του Θρύλου, λοιπόν, συνέβαλλε τα μέγιστα για να πάρουν οι Πειραιώτες το πολυπόθητο «διπλό» και τους τρεις βαθμούς. Για μία ακόμα φορά, η παρουσία του αποδείχθηκε καταλυτική για τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο. Κατάφερε να κάνει ξανά τη διαφορά.
Αποδεικνύεται, άλλωστε, και από τους αριθμούς του. Πάμε, όμως, να εστιάσουμε στη Super League 1. Εκεί όπου ο φοβερός και τρομερός Ματιέ, μετράει 6 γκολ, ενώ έφτασε απόψε τις 9 ασίστ! Έχει, δηλαδή, συμμετοχή σε 15 τέρματα!
Ο απολογισμός του είναι κάτι παραπάνω από θετικός, με τον Γάλλο άσο να φροντίζει να δείχνει συνεχώς, με κάθε τρόπο, τη «δίψα» και την αγάπη του για το ποδόσφαιρο. Όντας αποφασισμένος να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, προκειμένου ο Ολυμπιακός να εκπληρώσει κάθε στόχο του. Σε Ελλάδα και Ευρώπη, αντίστοιχα.
Και συνεχίζει...