Τον «έστησαν»


Τα κατάφερε ο… Μαρτσίνιακ να είναι ο πρωταγωνιστής του αγώνα με τις αποφάσεις που πήρε και με αυτές που εν τέλει δίστασε να πάρει. Πέναλτι, τουλάχιστον ένα,που έπρεπε αν δοθεί στον Ολυμπιακό, ένα καθαρό γκολ που ακυρώθηκε εις βάρος των «ερυθρόλευκων» και πολλά… ανάποδα σφυρίγματα. Έτσι ναι, σταματάς τον Θρύλο… Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τους Πρωταθλητές Ελλάδος για έλλειψη πάθους, θα ήταν άδικο να πούμε κάτι τέτοιο.

Δεν ξεκίνησε καλά, ανέβηκε στη συνέχεια

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε νωθρά, στο μεγάλο παιχνίδι με τη Γουλβς. Οι Άγγλοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα και είχαν νωρίς-νωρίς την πρώτη τους ευκαιριά με σουτ στο δεύτερο λεπτό με τον Χιμένες.Σαφέστατα η έλλειψη συγκέντρωσης των Πρωταθλητών Ελλάδος, έδωσε… πατήματα στη Γουλβς.

Αποκορύφωμα του κακού ξεκινήματος των «ερυθρόλευκων», ήταν το πέναλτι που κέρδισε η αγγλική ομάδα στο 9’. Το τραγικό λάθος του Μπόμπι Αλέν, ύστερα από γύρισμα του Μπα, έδωσε την ευκαιριά στο Ποντένσε να μπει στη φάση, να διεκδικήσει τη μπάλα και να κερδίσει τελικά το πέναλτι. Έτσι ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ. Από μια κακή στιγμή…

Από το 9΄ και έπειτα, ο Θρύλος σταδιακά ανέβασε την απόδοσή του και κατάφερε να έχει μια πολύ καλή ευκαιρία στο 19’. Σε αυτή τη φάση ο Τσιμίκας έκανε επέλαση από αριστερά, μπήκε στην περιοχή και σούταρε, αλλά ο Ρουί Πατρίσιο απέκρουσε! Πολύ ωραιά φάση η οποία δυστυχώς δεν απέφερε καρπούς…
Στη συνέχεια του αγώνα ο Ολυμπιακός, άρχισε να κοντρολάρει τον ρυθμό και να κυκλοφορεί σωστά την μπάλα. Αυτό έπρεπε να γίνει εξ αρχής, να μην πέσει στην… παγίδα της Γουλβς και να μην αγχωθεί από την πίεση των γηπεδούχων. Αποτέλεσμα της σωστής κυκλοφορίας της ομάδας του Πέδρο Μάρτινς, ήταν το γκολ του Μαντί Καμαρά, που κακώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ στην αρχή της φάσης. Πολύ κακώς…

Ο Ομάρ έκανε φοβερή μπαλιά στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, ο Ελ Αραμπί έκανε πολύ ωραίο γύρισμα μέσα στην περιοχή και ο Καμαρά που ερχόταν σαν... τρέιλερ, έπιασε το πλασέ που κανείς από τους αντιπάλους δεν κατάφερε να απομακρύνει, στέλοντας την μπάλα στα δίχτια της Γουλβς. Ωστόσο, ο διαιτητής είχε άλλη άποψη αφού ακύρωσε το γκολ καταλογίζοντας οφσάιντ.

Η Γουλβς μετά το τέρμα που πέτυχε, ουσιαστικά δεν απείλησε τον Ολυμπιακό. Αντιθέτως, οι Πειραιώτες στο δέυτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου, στάθηκαν πολύ καλά μέσα στο Μολινό και είχανε άλλες δυο φάσεις με τον Μασούρα στο 38’ και τον Καμαρά στο 44’. Δυστυχώς και τα δυο σουτ δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα της αντίπαλης ομάδας.

Έτσι κύλησε το πρώτο ημίχρονο, το οποίο χαρακτηρίστηκε από το… μουδιασμένο ξεκίνημα του Ολυμπιακού και την αυστηρότητα στις αποφάσεις του Μαρτσίνιακ, ο οποίος πέρα από το γκολ που ακύρωσε, έδωσε δυο κίτρινες κάρτες σε Τσιμίκα και Μπα.

Μεγάλη προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο

Με δυο αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, με τον Ραντζέλοβιτς και τον Φορτούνη να παίρνουν τις θέσεις των Μπουχαλάκη και Μασούρα αντίστοιχα. Έτσι, ο Πέδρο Μάρτινς άλλαξε με το «καλημέρα» στο δεύτερο ημίχρονο το σύστημα της ομάδας του σε 4-2-3-1.

Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν τη Γουλβς και στο 55’ ύστερα από ωραία σέντρα του Ομάρ, ο Ελ Αραμπί προσπάθησε να κάνει την κεφαλιά αλλά σπρώχτηκε από τον Μπολί. Φώναξαν για πέναλτι οι Πειραιώτες (και δικαίως) αλλά ο διαιτητής είχε άλλη άποψη. Ο Πολωνός απόψε έβλεπε… περίεργα πράγματα ή μάλλον δεν έβλεπε αυτά που πρέπει.

Στο 61’ και στο 63’ ήταν η σειρά της αγγλικής ομάδας να κάνει ευκαιρίες. Πρώτα με τον Ποντένσε και μετά με τον Ζότα, οι λύκοι απείλησαν την εστία του Ολυμπιακού.Λίγα λεπτά αργότερα και συγκερκιμένα στο 67’ ο Θρύλος δημιούργησε μια πολύ ωραία φάση που θα μπορούσε να του δώσει το γκολ. Ύστερα από εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Φορτούνη, η μπάλα στρώθηκε στον Ελ Αραμπί που έκανε την προσποίηση αλλά το τελείωμά του δεν ήταν καλό από πλεονεκτική θέση!

Στο 79’ ο Αλέν σώζει τον Ολυμπιακό από δεύτερο γκολ, νικώντας τον Ζότα σε τετ-α-τετ. Η φάση ξεκίνησε από μια ακόμη λάθος εκτίμηση της άμυνας των «ερυθρόλευκων».Δυο λεπτά αργότερα οι παίκτες του Πέδρο Μάρτινς, δημιούργησαν τεράστια ευκαιριά αλλά η κεφαλία του Χασάν μπλοκαρίστηκε από τον πορτιέρο της Γουλβς. Δεν τα κατάφερε ο Αιγύπτιος παρότι αμαρκάριστος… Να δώσουμε τα εύσημα στον Τσιμίκα για την εξαιρετική σέντρα σε αυτή τη φάση.

Σειρά της Γουλβς να απειλήσει με σουτ του Μουτίνιο στο 83΄, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Συνέχισε την πίεση ο Ολυμπιακός με αποτέλεσμα στο 93’ να βρεθεί ξανά με αξιώσεις στην περιοχή της Γουλβς. Ο Φορτούνης έκανε ωραία προσπάθεια και σέντρα στην περιοχή, ο Ομάρ έπιασε το σουτ στην κίνηση, το οποίο κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Η τεράστια ευρωπαϊκή διαδρομή του Ολυμπιακού έλαβε τέλος απόψε.Άδικα εν μέρει με τον Πολωνό διαιτητή να αφήνει το… στίγμα του με τις λάθος αποφάσεις του.Άξιζε κάτι καλύτερο ο Θρύλος, του το στέρησε ο ρέφερι. Μην ξεχνάμε ποια είναι η Γουλβς, σε ποιο πρωτάθλημα αγωνίζεται και τι παίκτες διαθέτει.

Γουλβς: Ρουί Πατρίσιο, Μπολί, Κόουντι, Σαΐς, Ντόχερτι, Γιόνι (17’ λ. τρ. Βινάγκρε), Νέβες, Μουτίνιο, Τραορέ (58’ Ζότα), Ποντένσε (71’ Ντεντόκερ), Χιμένες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αλέν, Ελαμπντελαουί, Μπα, Σισέ, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε (82’ Καφού), Μπουχαλάκης (46’ Φορτούνης), Καμαρά (65’ Χασάν), Μασούρας (46’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί.