Ηγέτης ξανά και στην Εθνική!

O Κάρλος Αντόνιο Βέλεζ, ένας από τους πιο διάσημους δημοσιογράφους στην Κολομβία, είχε αρκετές φορές δείξει την αντίθεση του στις κλήσεις του Χάμες στην Εθνική ομάδα, όταν ακόμα έπαιζε στα γήπεδα του Κατάρ. Πλέον όμως, ο έμπειρος παρουσιαστής, είναι «υπέρ» της παρουσίας του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Αναλυτικότερα, σε εκπομπή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κολομβίας, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Ο Χάμες κερδίζει το δικαίωμα να είναι στην Εθνική ομάδα, τα πράγματα έχουν όνομα. Δικαιοσύνη! Ο Ροντρίγκες κάποια στιγμή κλήθηκε χωρίς να παίξει στο Κατάρ, η κλήση του δεν είχε νόημα, τον κάλεσαν λόγω του παρελθόντος του, τον επέκρινα γι' αυτό. Κάποιος πρέπει να είναι δίκαιος και συνεπής, σήμερα μπορεί να κληθεί. Παίζει φουλ ματς, αγωνίζεται. Σήμερα είναι δίκαιο να καλέσουμε τον Χάμες στην Εθνική Κολομβίας. Είχα εναντιωθεί σε προηγούμενες κλήσεις του, γιατί δεν άξιζε να τον καλέσουν».

Επίσης, η ιστοσελίδα «infobae» υποστήριξε την παρουσία του Χάμες Ροντρίγκες στην Εθνική ομάδα της Κολομβίας. Και μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η άφιξη του Χάμες στον Ολυμπιακό, του έκανε πολύ καλό, αφού παρά την παραμονή του στην Αλ Ραγιάν του Κατάρ, δεν πρόσθεσε πολλά λεπτά παιχνιδιού και δεν είχε νόημα να είναι στην Εθνική ομάδα, μόνο εξαιτίας του ονόματος του. Η επιστροφή του στην Ευρώπη ωστόσο, συνοδεύτηκε από ολοκληρωμένα παιχνίδια, γκολ, ασίστ και εξαιρετικές στιγμές».

 Συνέχισε τονίζοντας πως: «Ο Κολομβιανός μέσος είναι μια από τις σπουδαιότερες μορφές του Ολυμπιακού και η απόδοση του στην ομάδα ήταν απόλυτα εξαιρετική. Ο κορυφαίος σκόρερ του Μουντιάλ του 2014, κέρδισε τη θέση του στην ελληνική ομάδα και είναι πλέον μια από τις σπουδαιότερες μορφές που είχε ο Μίτσελ, για να αντιμετωπίσει τις διαφορετικές διοργανώσεις».

Να πούμε για την ιστορία πως η Κολομβία έδωσε φιλικό ματς με τις ΗΠΑ, το οποίο έληξε με 0-0. Φυσικά, ο Χάμες είχε «υποχρεώσεις» με τον Ολυμπιακό και δεν κλήθηκε.

Επιμέλεια: Γιώργος Τσίρκας