Το έκρινε ο Σουάρες (video)
Τη δεύτερη διαδοχική της νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο πανηγύρισε η Εθνική Ουρουγουάης, η οποία επικράτησε με 1-0 της Σαουδικής Αραβίας, στη «Rostov Arena», σε παιχνίδι για την 2η αγωνιστική του 1ου ομίλου.
Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε στο 23’ ο Λουίς Σουάρες. Συγκεκριμένα, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κάρλος Σάντσες και άστοχη έξοδο του τερματοφύλακα Αλοβάις, ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα έσπρωξε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0.
Μάλιστα, αυτό το τέρμα ήταν… ιστορικής σημασίας για τον Σουάρες, καθώς από τη μία «έπιασε» τις 100 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα και από την άλλη έγινε ο πρώτος παίκτης της εθνικής ομάδας της χώρας του που σκοράρει σε τρία διαφορετικά Μουντιάλ.
Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, λοιπόν, η Ουρουγουάη μάζεψε ακόμα 3 βαθμούς, φτάνοντας τους 6 (είχε επικρατήσει στην πρεμιέρα με 0-1 της Αιγύπτου) και πανηγύρισε την πρόκρισή της, μαζί με την Ρωσία, στους «16» της διοργάνωσης.
Θυμίζουμε, στο άλλο ματς της 2ης αγωνιστικής για τον Β’ Όμιλο, η Ρωσία υπέταξε χθες την Αίγυπτο με 3-1.
Ουρουγουάη (Οσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Χιμένες, Γκοδίν, Κάσερες, Βαρέλα, Σάντσες (81' Νάντες), Μπεντανκούρ, Ροδρίγκες (59' Λασάλτ), Βεσίνο (59' Τορέιρα), Καβάνι, Λουίς Σουάρες.
Σαουδική Αραβία (Χουάν Αντόνιο Πίτσι): Αλοβάις, Οσάμα, Αλί, Αλμπουραΐκ, Σαλμάν, Χατάν (75' Κανό), Γιασέρ, Οταΐφ, Ταϊσέερ (45' Χουσαΐν), Σαλέμ, Φαχάντ (78' Αλσαλάουι).