«Βόμβα» με Παναγιώτου o Θρύλος!

Ο Ολυμπιακός πραγματοποιεί μία μεταγραφή που αλλάζει τα δεδομένα στο ελληνικό χάντμπολ! Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν μία σπουδαία κίνηση, καθώς ντύνουν στα ερυθρόλευκα τον Δημήτρη Παναγιώτου, έναν από τους κορυφαίους Έλληνες πλέι μέικερ και βασικό στέλεχος της Εθνικής ομάδας.

Πρόκειται για μία μεταγραφή με ξεκάθαρο παρόν, αλλά και ακόμα μεγαλύτερο μέλλον. Στα μόλις 21 του χρόνια, ο Παναγιώτου έχει ήδη καταγράψει σημαντικές διακρίσεις τόσο σε συλλογικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, αποτελώντας έναν από τους πιο ποιοτικούς Έλληνες αθλητές της γενιάς του.

Μετά τη διετή παρουσία του στην ΑΕΚ, όπου κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας, ο διεθνής άσος ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, επιλέγοντας τον Ολυμπιακό για τη συνέχεια. Η απόκτησή του αποτελεί μία ακόμη κίνηση υψηλού επιπέδου από τους νταμπλούχους Ελλάδας, που συνεχίζουν να ενισχύονται με στόχο να παραμείνουν στην κορυφή του ελληνικού χάντμπολ και να παρουσιαστούν ακόμη πιο δυνατοί στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις.

Ο Παναγιώτου έχει καθιερωθεί και στην Εθνική Ανδρών, με την οποία πανηγύρισε την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2027, ενώ στο παρελθόν ξεχώρισε με τις μικρές εθνικές ομάδες, κερδίζοντας ατομικές διακρίσεις και αναγνώριση από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ (EHF).

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Δημήτρη Παναγιώτου. Ο διεθνής πλέι μέικερ (21/5/2004, 1,81μ.) υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο και εντάσσεται στο ρόστερ της ομάδας χάντμπολ Ανδρών του συλλόγου.

Ο Δημήτρης Παναγιώτου αποτελεί, αυτή τη στιγμή, έναν εκ των κορυφαίων Ελλήνων χαντμπολιστών. Την τελευταία διετία, αγωνίστηκε στην ΑΕΚ, κατακτώντας ένα Κύπελλο Ελλάδας, ενώ στο παρελθόν (2021-24), φόρεσε τη φανέλα του ΑΣΕ Δούκα, όπου ξεκίνησε την καριέρα του.

Ο 22χρονος πλέι μέικερ είναι βασικός μέλος της Εθνικής μας ομάδας χάντμπολ, με την οποία προκρίθηκε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα 2027 της Γερμανίας. Με το εθνόσημο, έχει δώσει το «παρών» και στο Euro 2025 της Γερμανίας, ενώ με την Εθνική Νέων συμμετείχε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα 2023 και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Β' κατηγορίας (τέταρτη θέση). Με την Εθνική Εφήβων, έχει κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Β' κατηγορίας στο Ισραήλ. Εκεί, αναδείχθηκε κορυφαίος πλέι μέικερ και MVP της διοργάνωσης, ενώ κλήθηκε από την EHF στο «Respect Your Talent», πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν τα μεγαλύτερα ταλέντα του ευρωπαϊκού χάντμπολ.

Η δήλωση του Δημήτρη Παναγιώτου: «Κάποιες φορές, στον αθλητισμό, παρουσιάζονται ευκαιρίες που μπορούν να σηματοδοτήσουν το επόμενο βήμα στην πορεία ενός αθλητή. Μία από αυτές με οδήγησε στον Ολυμπιακό, όπου πλέον ανοίγω ένα νέο και ιδιαίτερα σημαντικό κεφάλαιο στην καριέρα μου. Σε έναν σύλλογο με ιστορία, υψηλούς στόχους, μεγάλες απαιτήσεις και σταθερή φιλοδοξία για διάκριση σε κάθε επίπεδο. Θέλω να ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη και τη στάση της διοίκησης σε μια δύσκολη για μένα συγκυρία. Από εδώ και πέρα, με απόλυτο κίνητρο, σκληρή δουλειά και σεβασμό, θα πορευτούμε με στόχο να πετύχουμε όλα όσα έχουμε θέσει για τη σεζόν. Ανυπομονώ να ανταποδώσω αυτή την εμπιστοσύνη μέσα στο γήπεδο και να ζήσω την εμπειρία με τους ανθρώπους της ομάδας και τον κόσμο μας».

Προηγούμενες ομάδες:

2024-26 ΑΕΚ

2021-24 ΑΣΕ Δούκα