☰
✕

Πάντα δίπλα στους πρόσφυγες

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Πολεμικών Τεχνών του Γηπέδου «Γ.Καραϊσκάκης» η υλοποίηση του βασικού σταδίου του προγράμματος «You’re Hope». Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός διοργάνωσε πολυαθλητικές δραστηριότητες για ανήλικους πρόσφυγες, έχοντας ως σκοπό την ενεργή τους ενασχόληση με τον αθλητισμό και την κοινωνική τους ενσωμάτωση στην τοπική κοινωνία του Πειραιά. Οι νεαροί πρόσφυγες, λοιπόν, είχαν την ευκαιρία να αθληθούν σε μεγάλη ποικιλία αθλημάτων, υπό την καθοδήγηση των «ερυθρόλευκων» προπονητών, ενώ οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για την συγκεκριμένη δράση και τον αναμενόμενο αντίκτυπό της στην κοινωνία.

Με την εν λόγω δράση, ο μεγαλύτερος ελληνικός σύλλογος απέδειξε τον ηγετικό του ρόλο στο πρόγραμμα, καθώς και την ευαισθησία του στο θέμα των προσφύγων. Από το 2015, για την ακρίβεια, στάθηκε στο πλευρό των προσφύγων, παρέχοντας είδη πρώτης ανάγκης όπως φαγητό και ρουχισμό κατά την παραμονή τους στο λιμάνι του Πειραιά. Παράλληλα οργάνωσε ποδοσφαιρικούς αγώνες με την συμμετοχή προσφύγων και πρώην ποδοσφαιρικών αστέρων όπως ο Κριστιάν Καρεμπέ. Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες, λοιπόν, αποδεικνύουν, μεταξύ άλλων, ότι η φιλανθρωπία και η συνεισφορά είναι βαθιά ριζωμένες στο DNA του συλλόγου.

Να σημειωθεί ότι παρούσα στην εκδήλωση ήταν και αντιπροσωπεία της UNESCO νοτίων προαστίων -με επικεφαλής την Πρόεδρο κα Σ. Κοκολέτσου και τον Υπεύθυνο Αθλητισμού και Εκπαίδευσης, κ. Α. Γλύκα - η οποία στάθηκε από την πρώτη στιγμή αρωγός στην πρωτοβουλία του Ολυμπιακού. Για την εν λόγω δράση, αξίζει να σημειωθεί ότι ο σύλλογος συνεργάστηκε με την ΜΚΟ «ΑΡΣΙΣ» η οποία εξασφάλισε την συμμετοχή των ανήλικων προσφύγων που φιλοξενούνται στην safe zone Σχιστού.