Αυτά που ΖΗΣΑΜΕ, τον τελευταίο 1,5 χρόνο, είναι μόνο η αρχή!
Η αλήθεια είναι ότι δεν υποφέρεται τόσο μεγάλο διάστημα χωρίς Ολυμπιακό. Από την άλλη, για φανταστείτε να τρέχαμε καλοκαιριάτικα μέσα στον καύσωνα να δίναμε προκριματικά. Η μοναδική μας αγωνία θα έλεγα είναι το γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η απόκτηση ενός τουλάχιστον εξτρέμ για να βρίσκεται μαζί με τους υπόλοιπους στην προετοιμασία. Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι πρέπει να κινηθούμε για δύο εξτρέμ και όχι για έναν όπως βγαίνει προς τα έξω από τα μμε.
Έναν που θα πάρει την φανέλα σπίτι του και έναν που μαζί με τον Πνευμονίδη θα αποτελέσουν το μέλλον του συλλόγου. Γιατί ο «μικρός» στο πρώτο δείγμα γραφής τα πήγε περίφημα, έστω και αν πρόκειται για φιλικό προετοιμασίας. Έχει το ταλέντο, και το κυριότερο στον πάγκο βρίσκεται ο ιδανικός προπονητής για να τον αξιοποιήσει. Δεν γίνεται να στηρίζουμε την άποψη περί Ελλήνων από την ακαδημία μας , μόνο στα λόγια. Γιατί να μην αποτελέσει ο Πνευμονίδης βασικό μέλος του ροτέϊσον της νέας ομάδας που στήνεται; Όσον αφορά τις μεταγραφές δυστυχώς η ευτυχώς αυτό είναι το παιχνίδι. Και του Έσε αν θυμάστε πρόπερσι είχε «χαλάσει» αλλά απλά ήταν παιχνίδι τακτικής και ολοκληρώθηκε σχεδόν ένα μήνα μετά. Κάθε ομάδα κοιτάζει το συμφέρον της. Να πουλήσει η να αγοράσει με τους καλύτερους κατά την γνώμη της όρους. Η ουσία είναι να υπάρχει plan Β και όχι μόνο.
Καμιά φορά κάθε εμπόδιο μπορεί να βγει και σε καλό. Κανείς δεν ξέρει πως θα «βγει» η κάθε μεταγραφή. Πέρσι τέτοια εποχή ο Βέλντε έδειχνε στα φιλικά ότι πετύχαμε διάνα με την απόκτηση του. Στην πορεία όλοι διαψευστήκαμε. Δεν ανταποκρίθηκε σε μια ολόκληρη σεζόν, και αν και πήρε ευκαιρίες, και τον στήριξε ο Μεντιλίμπαρ , στα θέλω της ομάδας. Κινήθηκε σε ρηχά νερά. Τα ίδια έλεγαν κάποιοι και για τον Γιάρεμτσουκ, και μάλιστα τον «έσπρωχναν» από τον Γενάρη και προς την πόρτα της εξόδου, χωρίς μάλιστα να έχει και χρόνο συμμετοχής. Και ξαφνικά , έφτασε ένα και μόνο γκολ με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ για να αλλάξει η ψυχολογία του, να λείψει για κάποιο διάστημα και ο Ελ Καμπί, για να δούμε όλοι τι φλέβα χρυσού είχαμε στην ομάδα. Δεν πιστεύω ότι οι μεταγραφές που μας λείπουν , θα βγουν φέτος «Γουϊλιαν και Ολιβέϊρα».
Ούτε ότι θα εμφανιστούμε στο απαιτητικό Τσάμπιονς Λιγκ ως σάκος του μπόξ, όπως έχουν βγει τσάρκα στο γ@μημένο το διαδίκτυο οι μονίμως αγανακτισμένοι. Αν κάτσει και ασχοληθεί κάποιος μαζί τους θα νομίζει ότι ο Ολυμπιακός είναι αυτός που έχει 16 χρόνια να πάρει πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός είναι αυτός που διοικείται από τα βάθη της στέπας με τηλεδιασκέψεις, ο Ολυμπιακός είναι αυτός που προέρχεται από αποκλεισμό, από κάποια Νόα, και όχι η ομάδα που τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχει κατακτήσει δύο Ευρωπαϊκά και Ντάμπλ. Νομίζεις ότι εμείς είμαστε εκείνοι που δίνουμε προκριματικά και μας λείπουν ένα σωρό βασικοί παίχτες και οι άλλοι πλήρεις. Αν θέλαμε να γεμίσουμε απλά το ρόστερ θα ήταν πανεύκολο αγοράζοντας παίχτες της σειράς. Έχοντας όμως καεί από τον χυλό φυσάμε και το γιαούρτι.
Οι τρεις κινήσεις που μας λείπουν (όλες μεν αλλά ειδικά η μια του βασικού εξτρέμ) πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ψαγμένες και με το μικρότερο δυνατόν ρίσκο. Και ναι, προτιμώ να περιμένω από το να «πανηγυρίζω» πρόωρα μόνο για τα μάτια του κόσμου. Εκεί που κοιτάζει ο Ολυμπιακός ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγαλύτερος. Φτάσαμε να δίνουμε 8 μύρια σε δολάρια για τον 19χρονο Αργεντίνο , Αντίνο και να μην ολοκληρώνεται η μεταγραφή. Για περιπτώσεις όπως πχ του Σαραγόσα προσπαθούμε έστω και αν οι πιθανότητες είναι εναντίον μας , μιας και συνήθως για τέτοιου επιπέδου παίχτες δεν είναι η Ελλάδα, και όχι ο Ολυμπιακός ο βασικός προορισμός τους. Σίγουρα θα έχουν προτάσεις από καλύτερα Πρωταθλήματα, και πρέπει να έχεις υπομονή με κύριο όπλο την συμμετοχή στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση.
Εγώ πάντως με τον Μεντιλίμπαρ στον πάγκο και τον Μαρινάκη στο τιμόνι, μετά από όσα ΕΖΗΣΑ, δείχνω εμπιστοσύνη και περιμένω απλά τα καλύτερα. Η μοναδική μου ανυπομονησία είναι να περάσουν οι ώρες για να δω τα φιλικά με Νόριτς και Άλκμααρ, αύριο και μεθαύριο, για να «ξεχαρμανιάσω».