Η γη πολύ μικρή για να σ’ αφήσω... Θύρα 7 έξω φρενών!

Είναι από εκείνες τις εκδρομές που μένουν ανεξίτηλα γραμμένες στη μνήμη όσων την έζησαν. Μια ερυθρόλευκη «τρέλα» συγκεντρωμένη από όλα τα μέρη της Ευρώπης, στο Μιλάνο, που έμελλε να γνωρίσει και αυτό το μεγαλείο της ερυθρόλευκης εξέδρας. Μιας κερκίδας που ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα, έστειλε για μια ακόμη φορά μήνυμα στήριξης στην ομάδα που «φτιάχνεται». Σε πείσμα όλων όσων διψάνε για «αίμα», μετά από άτυχα αποτελέσματα. Γιατί, πέρα από τα λάθη, βλέπει ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα αρχίζει και φαίνεται η δουλειά που γίνεται.

Απόψεις και γνώμες για την ομάδα θα ακουστούν πολλές. Εξ άλλου είναι προνόμιο μας να τα ξέρουμε όλοι, όλα. Σαν οπαδός, όμως, αισθάνθηκα για μια ακόμη φορά υπέροχα. Να κυκλοφορώ σε όλη την Ιταλία (προσωπικά πέρασα από Πάντοβα, Βενετία, Βερόνα, Μιλάνο) με τα χρώματα της ομάδος μου και να τραγουδώ για αυτήν. Να μετατρέπω την πλατεία Ντουόμο και το «Σαν Σίρο» σε μικρογραφία του Καραϊσκάκη και του Μικρολίμανου. Να αναγκάζω τους Ιταλούς που και αν έχουν δει οπαδούς να εκδράμουν, να βγάζουν φωτογραφίες το λαό μας και να μιλάνε με θαυμασμό για την «απόβαση».

Σε τέτοιες περιπτώσεις οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους και είναι κρίμα, γιατί, είναι τόσες πολλές που δεν χωράνε για να αποδώσουν τι συνέβη πραγματικά πριν μερικές μέρες στο Μιλάνο.

Εμείς δεν έχουμε ανάγκη ψεύτικης προβολής από τα ΜΜΕ, ούτε βάφουμε τοίχους νυχτιάτικα , για να «φανούμε». Δεν έχουμε ανάγκη να αποδείξουμε τίποτε και σε κανέναν. Οι φωτογραφίες και οι... πραγματικοί αριθμοί, όχι αυτοί που «ξεχειλώνουν» οι άλλοι για να πολλαπλασιάζονται, μιλάνε από μόνοι τους. Ατελείωτα χιλιόμετρα, ξενύχτια σε αεροδρόμια, με δανεικά, με στερήσεις, μόνο και μόνο για πάρτη σου, Θρύλε μου. Για να βρεθούμε στην κερκίδα για 90 λεπτά μαζί σου. Να πανηγυρίσουμε, να στεναχωρηθούμε, να αγωνιούμε, να καταθέτουμε φωνή και ψυχή, να βοηθάμε όσο μπορούμε την ομάδα.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι αυτός ο λαός ακόμη δεν έχει γευτεί αυτό που του αξίζει. Πάντα θα ζούμε με ένα όνειρο τρελό. Και δεν θα το βάλουμε κάτω, όσο και αν αργεί.

Γιατί πολύ απλά… και αν δεν γίνει αυτό στα «φρύδια» μας τα δυό, πάντα άρρωστοι με τον Ολυμπιακό...

Κάτι δικά μας λέω που για τους «άλλους» είναι ακαταλαβίστικα. Η ζωή σας όλη, μια νύχτα σε βαπόρια, πούλμαν και αεροπλάνα η δική μας. Ούτε καν σε γήπεδο.

Υ.Γ: «Κοράκια». Προσπαθείτε να βγάλετε  αποτυχημένο τον  Μαρτίνς και είναι επιτυχημένοι όλοι οι «άλλοι», ε;
Υ.Γ.2: «Συγχαρητήρια» για την πραγματικά μεγάλη προσπάθεια «όλων σας» να σώσετε τον «χρεωκοπημένο» Παναθηναϊκό, με ποικίλους τρόπους.
Υ.Γ.3: Σιγά-σιγά, ξεκινάνε ή ξεκίνησαν Πόλο, Βόλεϊ (Ανδρών - Γυναικών) Χάντμπολ (Ανδρών), Μπάσκετ (Γυναικών). Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά, στρώστε σβέρκους...
Υ.Γ.4: Ντου στα διαρκείας του Μπάσκετ, μάγκες, έστω και αν δεν αρέσει σε «κάποιους» ο Ολυμπιακός του Μπλάτ. Λες και τον είδαν πλήρη και για κάμποσο χρονικό διάστημα για να βγάλουν συμπέρασμα.
Υ.Γ.5: Απλά γελάω με τους ψεύτες που αποθεώνουν την «δίψα» των «άλλων» οπαδών σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πού να μην είχαν δηλαδή και 12 χρόνια να παίξουν Ευρώπη, ή 33 χρόνια να πάρουν πρωτάθλημα...
Υ.Γ.6: Δεν μου λέτε, ρε ψεύτες... Οι Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Τσανδάρης, Κουλιμπαλί, Μακέντα, Κουρμπέλης που χρησιμοποιούνται ως βασικοί είναι τα «μωρά» του Δώνη; Οκ, βάζει και κάποιους πιτσιρικάδες αλλά για μπέμπηδες κομματάκι μεγάλους τους βρίσκω...
Υ.Γ.7: Μετά την αγορά του μεταχειρισμένου πούλμαν από τον περκέτη, νομίζω ότι έρχεται η σειρά του ΠΑΟ να αγοράσει δικό του...