Θρύλε της Ευρώπης (videos)

Δύο πολύ μεγάλες νίκες στην Ευρώπη έχει σημειώσει ο Ολυμπιακός, σαν σήμερα, 21 Οκτωβρίου. Πρώτα ήταν το 1-0 επί της Μονακό, στη Γαλλία, το 1992 και ακολούθως το 1-0 επί του Άγιαξ, στο ΟΑΚΑ. Ας τα δούμε...

Σαν σήμερα, το 1992, ο Ολυμπιακός, για το 2ο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων, πήρε ένα μεγάλο «διπλό» επί της Μονακό με 1-0. Σκόρερ του «χρυσού» τέρματος ήταν ο Βαΐτσης με προβολή στο 86’ έπειτα από ατομική ενέργεια και γύρισμα του Μπατίστα. Μεγάλη νίκη για τον Θρύλο που έκανε το πρώτο βήμα για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού με προπονητή τον Όλεγκ Μπλαχίν: Μίρτσος, Παχατουρίδης, Καραταΐδης, Βλάχος, Μητσιμπόνας, Τσαλουχίδης, Τσιαντάκης, Λιτόφτσενκο, Βαΐτσης, Καραπιάλης (41’ Σαββίδης), Χατζίδης (61’ Μπατίστα).

Επίσης, σαν σήμερα, το 1998, ο Ολυμπιακός γονάτισε τον μεγάλο Άγιαξ στο ΟΑΚΑ με 1-0, για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League. Ο Αλεξανδρής με ένα καταπληκτικό γυριστό στο 38’, από σέντρα του Τζόρτζεβιτς, σημείωσε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης. Ένα παιχνίδι όπου ο Ολυμπιακός έπαιξε φανταστικά και πήρε μία τεράστια νίκη.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού με προπονητή τον Ντούσαν Μπάγεβιτς: Ελευθερόπουλος, Αμανατίδης, Γεωργάτος, Καραταΐδης, Ανατολάκης, Πουρσανίδης, Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλος, Αλεξανδρής (65’ Πασσαλής), Καραπιάλης (85’ Νινιάδης), Γκόγκιτς (74’ Οφορίκουε).