Στο... ρελαντί το 1-0 ο Θρύλος
Εύκολη νίκη με επί 12-4 επί της Βουλιαγμένης, στο Παπαστράτειο, πήρε η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού, για τον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι», πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση, έκαναν το 1-0 στις νίκες μπροστά στον κόσμο τους και, παράλληλα, το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του 32ου πρωταθλήματος στην ιστορία τους. Θυμίζουμε, ο δεύτερος τελικός έχει προγραμματιστεί την Πέμπτη, στο Λαιμό και ο τρίτος το Σάββατο, στο Παπαστράτειο.
Στο πρώτο οκτάλεπτο, ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο ματς. Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι», παίζοντας εξαιρετική άμυνα και έχοντας καλές επιλογές στην επίθεση, προηγήθηκαν με 2-0 χάρη στα γκολ του Αλέξανδρου Γούνα. Η Βουλιαγμένη μείωσε σε 2-1 χάρη σε τέρμα του Χρυσοσπάθη, ωστόσο ο Θρύλος με 2 γκολ του Ομπράντοβιτς έκανε το 4-1, εκμεταλλευόμενος παράλληλα τις επιθέσεις με παίκτη παραπάνω.
Στο δεύτερο οκτάλεπτο, οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου μπήκαν κάπως πιο νωθρά στην πισίνα, ωστόσο όσο πέρναγε ο χρόνος ανέβαζαν, ξανά, την απόδοσή τους. Μάλιστα, η ομάδα του Πειραιά, η οποία συνέχισε να παίζει εξαιρετική άμυνα, δίχως να δεχθεί κανένα τέρμα, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιάννη Φουντούλη που σκόραρε 3 διαδοχικά γκολ (πέναλτι, στην κόντρα με παίκτη παραπάνω και ωραίο πλασέ από κοντά), πήγε στο ημίχρονο με το υπέρ της 7-1. Αποκτώντας, δηλαδή, διαφορά 6 τερμάτων.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Θρύλος έριξε «στροφές» και έδειξε να χάνει την συγκέντρωσή του. Για του λόγου το αληθές, οι φιλοξενούμενοι σκόραραν δύο συνεχόμενα τέρματα, με τους Χρυσοσπάθη στην κόντρα και Γκουβέτση σε επίθεση με παίκτη παραπάνω. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του κορυφαίου της αναμέτρησης, Γιάννη Φουντούλη, έκανε το 8-4 και ανέβασε τη διαφορά στα 4 τέρματα.
Στο τέταρτο και τελευταίο οκτάλεπτο, ο Ολυμπιακός ανέβασε, ξανά, την απόδοσή του. Συγκεκριμένα, σκόραρε 4 τέρματα με τους Γούνα, Γενηδουνιά, Φουντούλη και Πρέκα και, παίζοντας πολύ καλή άμυνα, δέχθηκε μόλις 1 από τον Γκουβέτση.
Τα οκτάλεπτα: 4-1, 3-0, 1-2, 4-1
Η διακύμανση:
1ο οκτάλεπτο: 1-0 Γούνας (π/π, 7:18), 2-0 Γούνας (π/π, 5:12), 2-1 Χρυσοσπάθης (π/π, 2:40), 3-1 Ομπράντοβιτς (π/π, 1:52), 4-1 Ομπράντοβιτς (περιφέρεια, 00:26).
2ο οκτάλεπτο: 5-1 Φουντούλης (πέναλτι, 5:02), 6-1 Φουντούλης (π/π, 1:28), 7-1 Φουντούλης (κόντρα, 00:54).
3ο οκτάλεπτο: 7-2 Χρυσοσπάθης (κόντρα, 5:26), 7-3 Γκιουβέτσης (π/π, 4:32), 8-3 Φουντούλης (πέναλτι, 1:15).
4ο οκτάλεπτο: 9-3 Γούνας (περιφέρεια, 5:55), 10-3 Γενηδουνιάς (πέναλτι, 5:05), 10-4 Γκιουβέτσης (περιφέρεια, 4:28), 11-4 Φουντούλης (περιφέρεια, 4:06), 12-4 Πρέκας (περιφέρεια, 1:15).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 5, Νικολαϊδης, Δερβίδης, Μουρίκης, Γούνας 3, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 2, Γαλανόπουλος, Πρέκας 1, Γαβαλάς.
Βουλιαγμένη (Κώστας Λούδης): Ζερβεδάς, Κοπελιάδης, Σαρτζετάκης, Βάσιτς, Χρυσοσπάθης 2, Γούβης, Αφρουδάκης, Καπετανάκης, Ποντικέας, Καπότσης, Γκιουβέτσης 2, Σολανάκης, Πιοβάν, Δήμου, Καλογερόπουλος