Κατάθεση ψυχής και βαθμός στην Ουγγαρία
Ισόπαλη με 9-9 κόντρα στη Ζόλνοκ, στην Ουγγαρία, για την 5η αγωνιστική του Champions League, αναδείχθηκε η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού. Στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο στο σκορ. Με τους Πρωταθλητές Ευρώπης να παίρνουν, πάντως, τον πολύτιμο βαθμό στο φινάλε, έπειτα από σουτ του Γούνα δύο δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης. Αυτή ήταν η δεύτερη ισοπαλία του Θρύλου στη διοργάνωση, σε μία από τις δυσκολότερες έδρες της διοργάνωσης, φτάνοντας τους 8 βαθμούς στον όμιλό του.
Στο πρώτο οκτάλεπτο, αυτή που άνοιξε το σκορ ήταν η Ζόλνοκ με τον Τέλεκι, στην πρώτη επίθεσή της. Στη συνέχεια, ο Γενηδουνιάς με μία βολίδα από την περιφέρεια ισοφάρισε σε 1-1, τη στιγμή όπου ο Πάβιτς πραγματοποιούσε εξαιρετικές αποκρούσεις. Οι γηπεδούχοι πήραν και πάλι το προβάδισμα, κάνοντας το 2-1, ωστόσο και πάλι ο Γενηδουνιάς, στην κόντρα, σκόραρε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, κάνοντας το 2-2.
Στο δεύτερο οκτάλεπτο, χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν πέντε αγωνιστικά λεπτά, για να επιτευχθεί γκολ. Συγκεκριμένα, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που σκόραραν με τον Άλεξιτς για το 3-2. Ο Μουρίκης, όμως, απάντησε σε επίθεση στον παίκτη παραπάνω, ισοφαρίζοντας σε 3-3. Στη συνέχεια, ο Μπάτορι εκμεταλλεύτηκε και αυτός με τη σειρά του το αριθμητικό πλεονέκτημα και έκανε το 4-3, για να απαντήσει αμέσως ο Ομπράντοβιτς, ισοφαρίζοντας σε 4-4, για τους Πρωταθλητές Ευρώπης. Σκορ με το οποίο τελείωσε το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης.
Στο τρίτο οκτάλεπτο, αυτός που κατάφερε να σκοράρει πρώτος ήταν ο Θρύλος με τέρμα του Ομπράντοβιτς, ο οποίος έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα (5-4) στην ομάδα του Βλάχου. Ο Ράσοβιτς, όμως, ισοφάρισε σε 5-5. Ο Πάβιτς συνέχιζε να πραγματοποιεί μεγάλες επεμβάσεις, με τον Γενηδουνιά να ισοφαρίζει σε 6-6 μετά το γκολ που είχε πετύχει ο Πρλαϊνοβιτ για τη Ζόλνοκ.
Η Ζόλνοκ απάντησε στην αμέσως επόμενη επίθεση και πάλι με τον Πρλαϊνοβιτς. Δυο διαδοχικές άμυνες των παικτών του Θοδωρή Βλάχου και ισάριθμα τέρματα του Γιάννη Φουντούλη, έφεραν το παιχνίδι στο 7-8, 1:58 πριν τη λήξη του. Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, λοιπόν, ο Ζάλανκι έδωσε νέο προβάδισμα στους γηπεδούχους με 9-8 και ο Αλέξανδρος Γούνας στο 00:02 σκόραρε και έδωσε το βαθμό της ισοπαλίας στον Ολυμπιακό. Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς με τρία γκολ και τον ακολούθησαν Ομπράντοβιτς και Φουντούλης, από πλευράς Ολυμπιακού, που σημείωσαν από δυο.
Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-2, 1-1, 4-4
Η διακύμανση:
1ο οκτάλεπτο: 1-0 Τέλεκι (περιφέρεια, 7:29), 1-1 Γενηδουνιάς (περιφέρεια, 4:15), 2-1 Κις (φουνταριστός, 2:30), 2-2 Γενηδουνιάς (κόντρα, 00:53)
2ο οκτάλεπτο: 3-2 Άλεξιτς(π/π, 3:13), 3-3 Μουρίκης (π/π, 2:04), 4-3 Μπάτορι (π/π, 1:30), 4-4 Ομπράντοβιτς (π/π, 00:45)
3ο οκτάλεπτο: 4-5 Ομπράντοβιτς (φουνταριστός, 5:33), 5-5 Ράσοβιτς (φουνταριστός, 4:08)
4ο οκτάλεπτο: 6-5 Πρλαϊνοβιτς(π/π, 7:20), 6-6 Γενηδουνιάς (π/π, 5:33), 7-6 Πρλαϊνοβιτς (περιφέρεια, 5:16), 7-7 Φουντούλης (περιφέρεια, 2:51), 7-8 Φουντούλης (περιφέρεια, 1:58), 8-8 Ζάλανκι (π/π, 1:35), 9-8 Ζάλανκι (π/π, 00:11), 9-9 Γούνας (περιφέρεια, 00:02)
Ζόλνοκ: Νάγκι, Ανχιάλ, Μπάτορι 1, Ζάλανκι 2, Γιάνσικ, Σάτμπαρι, Άλεξιτς 1, Ράσοβιτς Β. 1, Πρλαϊνοβιτς 2, Λάζιτς, Κις 1, Τέλεκι 1, Κάρδος
Ολυμπιακός ( Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 3, Φουντούλης 2, Νικολαΐδης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Γούνας 1, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 2, Γαλανόπουλος