Έκανε το πρώτο βήμα για το έκτο σερί πρωτάθλημα!
Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, του 6ου σερί και 10ου συνολικά, έκανε η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού, η οποία επικράτησε με 9-8 της Βουλιαγμένης, στο Παπαστράτειο, για τον πρώτο τελικό. Οι «ερυθρόλευκες» πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση, είχαν τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, καθώς πέραν του πρώτου οκταλέπτου δεν έχασαν ποτέ το προβάδισμα. Και έκαναν το 1-0, ενόψει της δεύτερης αναμέτρησης την Πέμπτη (9/5), στις 18:30, στο Κολυμβητήριο του Λαιμού.
Στο πρώτο οκτάλεπτο, οι Πρωταθλήτριες Ελλάδας άνοιξαν το σκορ στην πρώτη τους κιόλας επίθεση, έπειτα από γκολ της Αβραμίδου. Οι φιλοξενούμενες απάντησαν άμεσα με την Χαραλαμπίδη η οποία ισοφάρισε, αλλά η Μαργαρίτα Πλευρίτου έδωσε και πάλι το προβάδισμα στον Ολυμπιακό, κάνοντας το 2-1. Στη συνέχεια, ακολούθησαν τα τέρματα των Χυδηριώτη και Ξενάκη για το 3-2 της Βουλιαγμένης, που πήρε πρώτη φορά τα ηνία του σκορ, με την Πλευρίτου, όμως, να σκοράρει ξανά και να φέρνει το ματς στα ίσια. Η Χαραλαμπίδη έκανε το 4-3, η Μανωλιουδάκη ισοφάρισε, αλλά η Κώτσια έκανε το 5-4 για τη Βουλιαγμένη. Σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος.
Στο δεύτερο οκτάλεπτο, η Τσουκαλά έκανε το 5-5, η Αβραμίδου έδωσε το προβάδισμα στον Θρύλο για το 6-5, με τις φιλοξενούμενες να ισοφαρίζουν, ωστόσο σε 6-6. Με το εν λόγω σκορ, λοιπόν, τελείωσε το πρώτο ημίχρονο.
Στο τρίτο οκτάλεπτο, οι άμυνες ήταν αρκετές σκληρές, Η Αλεξάνδρα Ασημάκη, λοιπόν, έκανε το 7-6, με την Τσουκαλά λίγο αργότερα να δίνει προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του Χάρη Παυλίδη, κάνοντας το 8-6. Μέχρι το φινάλε της τρίτης περιόδου, η Βουλιαγμένη κατάφερε να σκοράρει ένα τέρμα, μειώνοντας το 8-7.
Στο τέταρτο και τελευταίο οκτάλεπτο, η Μπάκλινγκ σκόραρε ένα κομβικής σημασίας γκολ για το 9-7 και το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενες ήταν να μειώσουν σε 9-8 με την Ελληνιάδη. Από εκεί και πέρα, αξίζει να σημειωθεί ότι η Σταματοπούλου είχε καθοριστικές επεμβάσεις, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη νίκη του Ολυμπιακού.
Τα οκτάλεπτα: 4-5, 2-1, 2-1, 1-1
1ο οκτάλεπτο: 1-0 Αβραμίδου (π/π, 7:09), 1-1 Χαραλαμπίδη (περιφέρεια, 6:40), 2-1 Πλευρίτου Μ. (π/π, 5:41), 2-2 Χυδηριώτη (περιφέρεια, 4:22), 2-3 Ξενάκη (πέναλτι, 3:16), 3-3 Πλευρίτου Μ. (περιφέρεια, 2:56), 3-4 Χαραλαμπίδη (περιφέρεια, 2:09), 4-4 Μανωλιουδάκη (π/π, 1:40), 4-5 Κώτσια (π/π, 00:05).
2ο οκτάλεπτο: 5-5 Τσουκαλά (π/π, 3:00), 6-5 Αβραμίδου (π/π, 00:56), 6-6 Διαμαντοπούλου (περιφέρεια, 00:26)
3ο οκτάλεπτο: 7-6 Ασημάκη (π/π, 3:32), 8-6 Τσουκαλά (περιφέρεια, 00:44), 8-7 Ράνεϊ (π/π, 00:06)
4ο οκτάλεπτο: 9-7 Μπάκλινγκ (π/π, 3:27), 9-8 Ελληνιάδη (περιφέρεια, 3:06),
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Σταματοπούλου, Ε. Πλευρίτου 1, Μπάκλινγκ 1, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου 2, Ασημάκη 1, Μ. Πλευρίτου 2, Γκόφερς, Β. Πλευρίτου, Τσουκαλά 2, Μυριοκεφαλιτάκη, Δουρέκα, Κανετίδου, Παπαναστασίου
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Αλεξία Καμμένου): Τζόνσον, Χαραλαμπίδη 2, Χυδηριώτη 1, Ελληνιάδη 1, Κοκκινάκη, Ξενάκη 1, Νίνου Ε., Πάτρα, Κώτσια 1, Διαμαντοπούλου 1, Ράνεϊ 1, Μαστρόκαλου, Κοτσιώνη, Νίνου Π., Γιαννοπούλου