ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Πιτό: «Πολλά παιδιά θα παίξουν στο μέλλον στην πρώτη ομάδα»

Πιτό: «Πολλά παιδιά θα παίξουν στο μέλλον στην πρώτη ομάδα»

Οι θαυματουργοί Νέοι του Ολυμπιακού σήκωσαν για τρίτη σερί σεζόν το πρωτάθλημα της Super League Κ19 και το γιόρτασαν με την ψυχή τους, αποδεικνύοντας ότι έχουν μέλλον λαμπρό, έχοντας στον τιμόνι έναν έμπειρο, ποδοσφαιράνθρωπο, τον Ρομέν Πιτό.

Η ευθύνη του Γάλλου προπονητή ήταν μεγάλη τον περσινό καλοκαίρι και το βάρος να παίρνεις στα χέρια σου τον πρωταθλητή Ευρώπης, ιδιαίτερο.

Τα πάντα πηγαίνουν περίφημα κάτω από τις οδηγίες του πρώην τεχνικού της Μονπελιέ, ο οποίος δίνει συνέχεια στα λαμπρά επιτεύγματα του προκάτοχου του, Σωτήρη Συλαϊδόπουλου. Πρωτάθλημα με παραγωγικό ποδόσφαιρο, στον τελικό του Κυπέλλου και φυσικά, μέσα στην οκτάδα του Youth League.

Σε όλα τα παραπάνω, έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του ο Ρομέν Πιτό. Ο 47χρονος προπονητής έχει εντυπωσιακό έργο, μέχρι στιγμής, στο μεγάλο λιμάνι και τα αποτελέσματα του το «μαρτυράνε». Η Κ19 του Θρύλου υπό τις οδηγίες του Γάλλου κόουτς είχε δύο σημαντικές πρωτιές στο πρωτάθλημα. Καλύτερη επίθεση με 78 γκολ παρέα με τον Παναθηναϊκό και την καλύτερη άμυνα με 12 γκολ παθητικό.

Μετά την φιέστα τίτλου, ο Γάλλος τεχνικός μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την «ερυθρόλευκη» Ακαδημία και τα παιδιά της ομάδας που έχουν λαμπρό μέλλον, ενώ έδωσε το σύνθημα για το νταμπλ.

Αναλυτικά:

Συγχαρητήρια, πρώτη σας χρονιά στον Ολυμπιακό κατακτήσατε το πρωτάθλημα στην χρονιά που ο Σύλλογος συμπλήρωσε 100 χρόνια. Ποια είναι τα πρώτα συναισθήματα;

«Είναι η πρώτη μου σεζόν στον Ολυμπιακό. Είμαι περήφανος που είμαι προπονητής σε αυτή την μεγάλη ομάδα. Ήταν σημαντικό για την Ακαδημία μας να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Αποδείχθηκε και φέτος ότι ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη Ακαδημία. Όμως, τώρα πρέπει να κερδίσουμε τον τελικό Κυπέλλου σε δύο εβδομάδες, για να κλείσουμε ιδανικά την σεζόν με δύο τίτλους».

Ποιο ήταν τα στοιχεία που έφεραν το πρωτάθλημα;

«Είχαμε πολύ ταλέντο και δουλέψαμε πολύ σκληρά για να κερδίσουμε τον τίτλο. Πολλά παιδιά από αυτή την ομάδα στο μέλλον, θα παίξουν στη πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού και αυτό είναι σημαντικό για τον Σύλλογο».

Τώρα απομένει ο τελικός Κυπέλλου, ποιες είναι σκέψεις για αυτό το παιχνίδι;

«Αυτή τη στιγμή ας απολαύσουμε για λίγο τους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έχουμε δύο εβδομάδες για να δουλέψαμε σκληρά για τον τελικό, είναι ένας ακόμη σημαντικός στόχος και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να τον πετύχουμε».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ