ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ημέρα Θεάτρου για την Ακαδημία

Ημέρα Θεάτρου για την Ακαδημία

Στο Θέατρο Κάππα βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής τα τμήματα Κ20 και Κ17 της Ακαδημίας του Ολυμπιακού όπου παρακολουθήσαν την παράσταση "Δείπνο Ηλιθίων". Η παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης εντάσσεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ακαδημίας "Life Outside the Box", το οποίο εφαρμόζεται εδώ και μερικές εβδομάδες.

Οι ποδοσφαιριστές μαζί με τους προπονητές κ.κ Βούζα, Θέο, Χατζηράπτη "καθηλώθηκαν" από τις ερμηνείες του Σπύρου Παπαδόπουλου και των άλλων ηθοποιών οι οποίοι έχουν αναλάβει να "μεταφέρουν" στο κοινό το έργο του Φράνσις Βέμπερ το οποίο είχε προ δυο δεκαετιών "σαρώσει" στη Γαλλία και εν συνεχεία παίχτηκε και στον κινηματογράφο.

Η παράσταση που σκηνοθετεί ο Σπύρος Παπαδόπουλος πραγματεύεται τις εβδομαδιαίες συναντήσεις πλούσιων φίλων στο Παρίσι οι οποίοι καλούν για δείπνο "φίλους" τους οι οποίοι είναι "ηλίθιοι". Ο φίλος που θα φέρει κάθε εβδομάδα τον πιο ... ηλίθιο κερδίζει. Βέβαια όλα αυτά κάποτε τελειώνουν όταν ένας "ηλίθιος" βάζει τα "γυαλιά" σ' όλους με τις ερωτήσεις και τις παρατηρήσεις του.

Το έργο θίγει το bulling, τον ρατσισμό, την ψυχολογική βία και οι ερμηνείες του Σπύρου Παπαδόπουλου, του Πυγμαλίων Δαδακαρίδη, του Τάκη Παπαματθαίου, του Βασίλη Ρίσβα, της Άννας Μενενάκου και της Ξανθής Γεωργίου συναρπάζουν και "προβληματίζουν" τους θεατές.

Μάλιστα, μετά από το τέλος της παράστασης ο Σπύρος Παπαδόπουλος, γνωστός για τα Ολυμπιακά του αισθήματα, κάλεσε τα μέλη της Ακαδημίας μας, στο καμαρίνι το, όπου τους εξιστόρησε διάφορες ιστορίες, αλλά άκουσε να του μιλάνε για τα όνειρά τους. Τα παιδιά της Ακαδημίας δώρισαν στον δημοφιλή ηθοποιό μια φανέλα του Ολυμπιακού ενώ εκείνος τους εντυπωσίασε δείχνοντας τους μια ερυθρόλευκη φανέλα του 1965 την οποία χαρακτήρισε "ιερό κειμήλιο".

 

PHOTO GALLERY

Ημέρα Θεάτρου για την Ακαδημία
Ημέρα Θεάτρου για την Ακαδημία
Ημέρα Θεάτρου για την Ακαδημία
Ημέρα Θεάτρου για την Ακαδημία
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ