ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

«Δεν μπορούμε να θυσιάσουμε τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών»

«Δεν μπορούμε να θυσιάσουμε τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών»

Ανακοίνωση με την οποία εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για την αντιμετώπιση που τυγχάνει από την ΕΠΣ Ρεθύμνου, εξέδωσε η Σχολή του Ολυμπιακού στο Ρέθυμνο. Αναλυτικά: «Με την παρούσα ανακοίνωση θα θέλαμε να εκφράσουμε την δυσαρέσκεια μας για τον τρόπο λειτουργίας, αλλά και της αντιμετώπισης που τυγχάνουμε εδώ και μεγάλο διάστημα από την Επιτροπή Υποδομών της ΕΠΣΡ. Οι Ακαδημίες Ποδοσφαίρου της ΑΕ Ατσιπ-Πρινέ και της Σχολής Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού Ρεθύμνου, βρεθήκαμε στην πολύ δύσκολη θέση να παρουσιαστούμε στο γήπεδο Μισιρίων το απόγευμα της Τετάρτης (13/3), για παιχνίδι της κατηγορίας Κ14 (γεννηθέντων ποδοσφαιριστών 2005-2006).

Η καταιγιστική βροχή αλλά και ο δυνατός άνεμος που έπνεε από νωρίς το μεσημέρι της ίδιας ημέρας όχι μόνο δεν ήταν δυνατόν να διεξαχθεί ο αγώνας, αλλά κινδύνευε και η σωματική ακεραιότητα όλων των εμπλεκομένων. Εξ’ ου και το παιχνίδι δεν διεξήχθη μετά από απόφαση του διαιτητή στο γήπεδο.

Το δυσάρεστο σε αυτή την υπόθεση είναι πως η αρμόδια Επιτροπή, η Επιτροπή πρωταθλημάτων Υποδομών ΕΠΣΡ και ο πρόεδρος της κ. Νίκος Μαρκουλιδάκης, παρά τις παραινέσεις μας να ματαιωθεί το παιχνίδι και να μην μπει κανείς σε ενδεχόμενη ταλαιπωρία με κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας όλων μας – πολύ περισσότερο παιδιών 12 και 13 ετών – μας αγνόησε πλήρως. Τι κι αν λίγο νωρίτερα την ίδια ημέρα, είχε διακοπεί παιχνίδι της Β’ κατηγορίας ΕΠΣΡ (Μέλαμπες-Επισκοπή 2010) σε επίπεδο Ανδρών, το αυτί του κ. Μαρκουλιδάκη δεν ίδρωσε…

Σε τηλεφωνική επικοινωνία μας, περισσότερες από μία φορά καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, είχαμε επισημάνει τα προβλήματα που μπορούσαν να προκύψουν στον κ. Μαρκουλιδάκη, αλλά ο ίδιος ήταν αμετακίνητος.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι και ειδικότερα όταν μιλάμε για τις ευαίσθητες «μικρές» ηλικίες, όπου καλούμαστε όλοι να είμαστε πιο προσεκτικοί και συνειδητοποιημένοι. Δεν μπορούμε στον βωμό της βαθμοθηρίας και την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων, να θυσιάσουμε την υγεία και την σωματική ακεραιότητα όλων των εμπλεκομένων και ειδικότερα των παιδιών».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ