ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Ο πρόεδρος με ήξερε και με ήθελε στην ακαδημία»

«Ο πρόεδρος με ήξερε και με ήθελε στην ακαδημία»
Book Small Mobile

Για τη δουλειά που γίνεται στην ακαδημία του Ολυμπιακού και το δικό του ρόλο στα τμήματα υποδομής, μίλησε ο Αριέλ Ιμπαγάσα στην ιστοσελίδα «lafiguradelacancha.com»:

-Τι κάνεις τώρα; Ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο;
Δουλεύω στην ακαδημία του Ολυμπιακού εδώ και τρία χρόνια. Είμαι προπονητής στην U-16, παλιότερα στην U-19. Ζω στην Ελλάδα εδώ και επτά χρόνια.

-Ζεις στην Ελλάδα με την οικογένειά σου;
Ναι και όταν τελειώσει η σεζόν, θα πάμε στη Μαγιόρκα όπου έχω το σπίτι μου.

-Πώς τα καταφέρνεις με τη γλώσσα στην Ελλάδα;
Σήμερα στο ποδόσφαιρο υπάρχουν πολλοί τρόποι να μιλάς και να επικοινωνείς.

-Οι παίκτες από την Ακαδημία μπορούν να φτάσουν στην πρώτη ομάδα;
Αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος, να προσπαθήσουμε να τους διδάξουμε ένα βασικό μοντέλο παιχνιδιού. Έχουμε την πρώτη ομάδα και μετά έχουμε ομάδες U-19, U-17, U-16, U-15, U-14 σε U-10. Έχουμε πολλούς προπονητές και πολλούς τρόπους εργασίας. Στο U-19 και U-17 εργάζονται περισσότερο με την εκπαίδευση των παικτών ώστε να φτάσουν στην πρώτη ομάδα.

-Είσαι υπάλληλος του κλαμπ;
Ναι. Έφτασα εδώ το 2010 και έχω καλή σχέση με τον πρόεδρο του συλλόγου, ο οποίος ήθελε να δουλέψω πάνω στην κατάρτιση των παικτών γιατί γνωρίζει την καριέρα μου. Τώρα υπάρχει ένας Πορτογάλος που ήρθε φέτος, ο οποίος διαμορφώνει το στυλ της Ακαδημίας, έτσι δημιουργούμε μια φιλοσοφία παιχνιδιού για να φτάνουν οι παίκτες στην πρώτη ομάδα με τον καλύτερο τρόπο.

-Είναι πρόθεσή σου να ξεκινήσεις καριέρα προπονητή;
Όπως είπα, βρίσκομαι στην Ακαδημία εδώ και τρία χρόνια και ανελίσσομαι σιγά-σιγά. Πρέπει να αποκτήσω τον τίτλο του προπονητή, αν θέλω να ξεκινήσω αύριο καριέρα προπονητή.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ