ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Αντίδραση και προσωπικότητα»

«Αντίδραση και προσωπικότητα»

Στην αντίδραση που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του μετά το προβάδισμα του Παναθηναϊκού, αλλά και στην προσωπικότητα που έβγαλαν για να έρθει αυτό το εμφατικό 5-1 των Εφήβων του Ολυμπιακού, εστίασε ο Δημήτρης Μαυρογενίδης. «Νομίζω ότι αυτό που κρατάμε σήμερα, είναι η αντίδρασή μας, μετά το πολύ κακό ξεκίνημα που είχαμε. Το πως ελέγξαμε τα συναισθήματά μας, γιατί ο αντίπαλος προηγήθηκε και είχε μία-δύο ευκαιρίες να μπει μπροστά με μεγαλύτερο σκορ. Αλλά η αντίδρασή μας στο πρώτο ημίχρονο ήταν αυτού του επιπέδου που θέλουμε και με αυτή την προσωπικότητα, παίζοντας για μεγάλο διάστημα στο πρώτο ημίχρονο, με το ρυθμό που θέλαμε.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν δύσκολο να συνεχίσουμε να έχουμε αυτόν το ρυθμό, με αυτή τη ζέστη, αλλά είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι από τα παιδιά. Είναι αρχή, είναι μόλις το πέμπτο παιχνίδι, έχουμε άλλα 23 παιχνίδια, οπότε η επόμενη ημέρα έχει πάλι απαιτήσεις. Έχει πίστη, σε σχέση με αυτό που θέλουμε: Την εξέλιξη των παιδιών και την ετοιμότητά τους, όταν θα έρθει η ώρα», δήλωσε αρχικά ο προπονητής της Κ17 του Ολυμπιακού στη Nova.

Για τις ιδιαιτερότητες που κρύβουν πάντα τα παιχνίδια των δύο ομάδων: «Να μην κρυβόμαστε, πάντα έχει ενδιαφέρον ένα παιχνίδι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, αλλά πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, στο πως βάζουμε αυτά τα παιδιά, σε αυτή την πίεση, σε αυτήν την ηλικία».

Για την όμορφη κίνηση των παικτών της Κ17: «Μας έκανε την τιμή η πρώτη ομάδα να μας αφήσει να παίξουμε σε αυτό το γήπεδο. Φανταστείτε εμείς να είχαμε την άλλη μέρα σκουπιδαριό. Δεν το συζητάμε. Ο σεβασμός απέναντι σε αυτά που μας παρέχονται, είναι πρώτος κανόνας».

Για το ότι είναι για μερικές μέρες και στην Κ19: «Είμαστε εδώ για να υποστηρίζουμε αυτό που γίνεται, σε όλη την Ακαδημία, όλα αυτά τα χρόνια. Φαντάζομαι ότι αργά ή γρήγορα η διοίκηση θα πάρει την απόφασή της για την επόμενη ημέρα. Οπότε εμείς υποστηρίζουμε και κάνουμε ό,τι μπορούμε. Δεν αλλάζει κάτι, από την Κ19 μέχρι την Κ10, έχουμε μία φιλοσοφία, έναν κοινό σκοπό. Σκοπός μας είναι η εξέλιξη των ποδοσφαιριστών.

Φυσικά και θέλουμε να είμαστε νικητές, φυσικά και θέλουμε να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Αλλά αλίμονο αν δεν μπορούμε, μέσα από αυτή τη διαδικασία, να ετοιμάσουμε τα παιδιά. Θέλουμε τα παιδιά που κάνουνε το βήμα παραπάνω, να έχουν αυτή την ετοιμότητα. Να μην ακούνε διαφορετικά πράγματα, να είναι προετοιμασμένοι, όταν φτάνουν στην πρώτη ομάδα, να ακούνε γνώριμα πράγματα».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ