ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κυρίαρχος και στις ΗΠΑ ο Ολυμπιακός!

Κυρίαρχος και στις ΗΠΑ ο Ολυμπιακός!
Book Small Mobile

Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε η  επίσκεψη της Ακαδημίας του Ολυμπιακού στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ το διάστημα 9-16 Νοεμβρίου. Τα στελέχη της Ακαδημίας μας επισκέφτηκαν την Σχολή Ποδοσφαίρου που διατηρεί ο Ολυμπιακός στην πόλη και είχαν συνομιλίες με τοπικούς φορείς, με τον Δήμαρχο, με εκπροσώπους της εκκλησίας αλλά και με ομάδες και ενώσεις. Ο Ολυμπιακός δείχνει ότι δεν κυριαρχεί μόνο εντός των ελληνικών συνόρων αλλά είναι παγκόσμιος και έχει μεγάλη δύναμη και στις ΗΠΑ όπου διαθέτει δυο Σχολές όπου  εκατοντάδες παιδιά μαθαίνουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου!

Την «πόλη των Αγγέλων» επισκέφτηκε ο Διευθυντής του Δικτύου Σχολών Βασίλης Νάνος, ο σκάουτερ και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας Γιώργος Αμανατίδης και ο προπονητής της Ακαδημίας Φώτης Παπαπαναγής. Οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού έγιναν δεκτοί με θέρμη από τον επικεφαλής της Σχολής Καλιφόρνια Κώστα Φρουσιάκη και τα αδέλφια του Γιώργο και Γιάννη, ενώ από το Σικάγο για να εκπροσωπήσει την Σχολή του Ολυμπιακού ταξίδεψε η Άντζελα Κοσμά!

Η επίσκεψη στο Δημαρχείο!

Τα στελέχη της Ακαδημίας και της Σχολής μας στην Καλιφόρνια επισκέφτηκαν κατά την διάρκεια της παραμονής τους στο Λος Άντζελες το Δημαρχείο του Huntington Beach , περιοχή όπου εδρεύει η Σχολή. Ο Δήμαρχος της πόλης όπου «φιλοξενεί» μια από τις διασημότερες παραλίες των ΗΠΑ, όπου «ανθεί» το surf  είναι ελληνικής καταγωγής και ονομάζεται Jim Katapodis. Ο πρώτος πολίτης της πόλης  υποδέχτηκε με ενθουσιασμό την αποστολή του Ολυμπιακού και αφού άκουσε τους ανθρώπους του υποσχέθηκε να βοηθήσει την Σχολή! Επίσης δεσμεύτηκε ότι θα ανακοινώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο  την λειτουργία της Σχολής στην πόλη ! Στον Jim Katapodis δόθηκε ως δώρο φανέλα του Ολυμπιακού μαζί με βιβλία της Ακαδημίας και της πρώτης ομάδας αλλά και έντυπο της Σχολής Καλιφόρνια.

Ο καθεδρικός ναός της Αγίας Σοφίας

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού περιλάμβανε φυσικά και επίσκεψη στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Λος Άντζελες. Τους ανθρώπους του Ολυμπιακού υποδέχτηκε στο Ναό ο εκτελεστικός διευθυντής John Kopatsis και τους ενημέρωσε ότι η εκκλησία έχει «δίπλα» της και συντηρεί περισσότερες από 1.000 οικογένειες! Από την πλευρά μας ο Σπύρος Νάνος ενημέρωσε ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο μια ποδοσφαιρική ομάδα αλλά είναι ένας ζωντανός και τεράστιος οργανισμός ο οποίος και μέσα από τις Σχολές του είναι «δίπλα» στην εκκλησία και στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Ο  John Kopatsis παρέλαβε ως δώρο την φανέλα της ομάδας μας και μας ενημέρωσε πως η επίσκεψη θα δημοσιευθεί στην Κυριακάτικη ενημερωτική έκδοση της εκκλησίας. Η εφημερίδα απευθύνεται κυρίως στους 100.000 Έλληνες της Καλιφόρνια και μέσα από την ενημέρωση για τις δραστηριότητες της εκκλησίας όλοι έρχονται πιο κοντά.

Επίσκεψη στα γραφεία των Los Angeles Football Club

Ο Ολυμπιακός φυσικά είχε και συναντήσεις με τους εκπροσώπους ποδοσφαιρικών ομάδων της όπως είναι και οι Los Angeles Football Club. Οι εκπρόσωποι του συναντήθηκαν με έναν εκ των 24 ιδιοκτητών του Tom Penn αλλά και με τον Carl Schloessman Chief Operating Officer, κ. Rich Orosco Culture και Community και την κα Nikki Mark Development and Strategic Initiatives.  Θέμα συζήτησης ήταν ο τρόπος λειτουργίας των Σχολών Ποδοσφαίρου με τους Αμερικάνους να εκφράζουν την επιθυμία να ταξιδέψουν στην Ελλάδα για να δουν το Προπονητικό Κέντρο αλλά και να παρακολουθήσουν αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Η ομάδα θα συμμετάσχει επίσημα στο MLS το έτος 2017, έχουν σκοπό να δημιουργήσουν ένα ποδοσφαιρικό μουσείο στο οποίο μας ζήτησαν να στείλουμε κάτι από την ομάδα μας και να μας καλέσουν στα εγκαίνια.

Η ομοσπονδία!

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού επισκέφτηκαν και τα γραφεία της Association for Youth and Adult Soccer in Southern California.  Η ποδοσφαιρική ένωση στην Νότια Καλιφόρνια με 170.000 ποδοσφαιριστές, 34.000 προπονητές, διαιτητές και εθελοντές, περισσότερες από 12.000 ποδοσφαιρικές ομάδες.

Υπήρξε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Derek Barraza, τον κ. Johnnie W. Garza, Jr. Chief Executive Officer, τον κ. Steven Hoffman – Director of Coaching Education and Player Development.  Μέσα από τη συζήτηση έγινε ανταλλαγή πληροφοριών για τον τρόπο λειτουργίας του Ολυμπιακού και των Ακαδημιών της ΗΠΑ ενώ έμεινε ανοιχτό το ενδεχόμενο επίσημης συνεργασία της Ένωσης με την Σχολή μας.  Επίσης η εκπρόσωπος της Σχολής Σικάγο κα Κοσμά ανέλυσε το πλάνο λειτουργίας και τους τρόπους ανάπτυξης. Ο Πρόεδρος χαρακτήρισε  την επιλογή της περιοχής για Σχολή του Ολυμπιακού πολύ εύστοχη λόγω των δημογραφικών στοιχείων της.

Στους LA Galaxy

Κατά την διάρκεια της  επίσκεψης υπήρξε συνάντηση και με τους εκπροσώπους τον LA Galaxy.  Η συνάντηση έγινε  με  τον πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας κ. Pete Vagenas - Senior Director Youth Academy and Alumni Relations, τον Τεχνικό Διευθυντή κ. Jovan Kirovski, τον κ. Gordon Kljestan Director – Amateur Soccer and Fan Development και τον Manager της Ακαδημίας κ. William Bizzaro.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε ξενάγηση σε όλους τους χώρους του γηπέδου, σε γραφεία, αποδυτήρια, γυμναστήριο, εστιατόρια και μέσα στο γήπεδο. Οι εγκαταστάσεις της ομάδας φιλοξενούν όλες τις Εθνικές ομάδες της Αμερικής, στις οποίες λειτουργεί και σχολείο για τα παιδιά της ακαδημίας. Έγινα ανταλλαγή  αναμνηστικά των ομάδων και  συζητήθηκε ο τρόπος λειτουργίας!

Δεξίωση στην αποστολή του Ολυμπιακού

Η Σχολή του Ολυμπιακού προετοίμαζε από καιρό την επίσκεψη των στελεχών της Ακαδημίας και φυσικά την δεξίωση προς τιμήν τους. Στη δεξίωση που έγινε σε γκολφ της περιοχής  έδωσαν το παρών όλα τα παιδιά της Σχολής με τους γονείς τους και πολλοί Έλληνες του Λος Άντζελες.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έπαιξε βίντεο με ευχές από τον Ρομπέρτο ο οποίος έδωσε την φανέλα και τα γάντια του καθώς και από τον Πουλίδο που έδωσε την φανέλα του. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην Σχολή προπονούνται αρκετά παιδιά από το Μεξικό και ο Πουλίδο είναι ο παίκτης που κέντρισε το ενδιαφέρον!  Μια φανέλα από την εποχή που αγωνίζονταν στον Ολυμπιακό έδωσε και ο κ. Αμανατίδης και τα  χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την εκδήλωση δόθηκαν σε οργανισμό για παιδιά με ειδικές ανάγκες που έχει σαν κύριο θεραπευτικό μέσο την ιππασία.

Η σχολή Σικάγο εκπροσωπήθηκε από την κα Άντζελα Κοσμά έδωσε αναμνηστική πλακέτα στον Κώστα Φρουσιάκη ως καλωσόρισμα στην οικογένεια των Σχολών και  δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα επισκεφθούν την Σχολή για φιλικούς αγώνες. Ο κ. Φρουσιάκης έδωσε τιμητική πλακέτα προς τον Ολυμπιακό και ανέφερε πως είμαστε όλοι μια οικογένεια μεγάλη και δυνατή! Στην εκδήλωση μίλησαν και οι τρεις εκπρόσωποι του Ολυμπιακού ενώ, ο μικρός Άλτον κέρδισε ένα ταξίδι για την Ελλάδα για να δει μαζί με τους γονείς του και τον αγώνα με την Άρσεναλ!

Το Σχολείο…

Τα γήπεδα της Σχολής ανήκουν σε σχολεία της περιοχής και έτσι οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού μίλησαν με τον Michael Conroy Ed. D. Deputy Superintendent administrative services και την Cindy Pulfer Administrative Assistant at Ocean View School District. Στα δυο στελέχη δόθηκε ως δώρο φανέλα του Ολυμπιακού και έντυπα ενώ οι δυο πλευρές δεσμεύτηκαν να έχουν αγαστή συνεργασία.

Προπόνηση και εκπαίδευση!

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής μας πραγματοποιήθηκαν φυσικά  προπονήσεις στα τμήματα της Σχολής μας, ομιλίες προς τα παιδιά και τους γονείς, δόθηκαν επίσημοι και φιλικοί αγώνες (κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων στο Παρίσι)  ενώ  μοιράστηκαν και πολλά δώρα στα παιδιά.  Επίσης, η αποστολή επισκέφτηκε  κι άλλες προπονητικές εγκαταστάσεις διότι ο αριθμός των παιδιών είναι αρκετά μεγάλος και υπάρχει ανάγκη για περισσότερα γήπεδα. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι από τις επισκέψεις και την οργάνωση της Σχολής και συνεχάρησαν τον κ. Φρουσιάκη!

 

PHOTO GALLERY

Κυρίαρχος και στις ΗΠΑ ο Ολυμπιακός!
Κυρίαρχος και στις ΗΠΑ ο Ολυμπιακός!
Κυρίαρχος και στις ΗΠΑ ο Ολυμπιακός!
Κυρίαρχος και στις ΗΠΑ ο Ολυμπιακός!
Κυρίαρχος και στις ΗΠΑ ο Ολυμπιακός!
Κυρίαρχος και στις ΗΠΑ ο Ολυμπιακός!
Κυρίαρχος και στις ΗΠΑ ο Ολυμπιακός!
Κυρίαρχος και στις ΗΠΑ ο Ολυμπιακός!
Κυρίαρχος και στις ΗΠΑ ο Ολυμπιακός!
Κυρίαρχος και στις ΗΠΑ ο Ολυμπιακός!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  • Κούπα στην Καλιφόρνια

    Κούπα στην Καλιφόρνια

    Σημαντική επιτυχία για την ομάδα Κ16 της Σχολής του Ολυμπιακού που πρώτευσε στο Southern California Developmental Soccer League.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ