ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Oι Σχολές του Πύργου και της Βάρης «συστήνονται» στο κοινό του Ολυμπιακού! (photos)

Oι Σχολές του Πύργου και της Βάρης «συστήνονται» στο κοινό του Ολυμπιακού! (photos)

Ο Ολυμπιακός φημίζεται για το δίκτυο Σχολών του! Στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στον κόσμο όλο. Παντού υπάρχουν Σχολές του Ολυμπιακού και διδάσκουν το ποδόσφαιρο, αλλά και την αγάπη για κάθε τι «ερυθρόλευκο» και Ολυμπιακό. Πάμε σήμερα να δούμε τις Σχολές σε Πύργο και Βάρη. Οι δύο Σχολές του Θρύλου στο πιάτο σας, όπως τις παρουσιάζει ο Ολυμπιακός στο επίσημο πρόγραμμα αγώνα, ενόψει Άρη!

Μπορείτε ΕΔΩ να διαβάσετε το περιοδικάκι του ΘΡΥΛΟΥ!

Πάμε…

Ο Πύργος έχει τη δική του ιστορία!

Όπως συμβαίνει σε όλα τα επίπεδα έτσι και σε αυτό των σχολών ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής, έχοντας καταφέρει να δημιουργήσει ένα τεράστιο δίκτυο σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μία από τις σχολές που βρίσκεται στο δίκτυο αρκετά χρόνια και προέρχεται από την επαρχία, είναι αυτή του Πύργου. Υπεύθυνος της σχολής ο «ποδοσφαιράνθρωπος» Τάσος Φερεκίδης, ο οποίος έχει αγωνιστεί επί σειρά ετών στην Α' Εθνική, ενώ στην καριέρα του φόρεσε τη φανέλα των Εδεσσαϊκού, Πανηλειακού, Πανιωνίου, Ιωνικού, Εθνικού Αστέρα, Φωστήρα και Αστέρα Αμαλιάδας.

Από το 2013 η ακαδημία του Τάσου Φερεκίδη ανήκει στο δίκτυο των σχολών του Ολυμπιακού και αυτή τη στιγμή μετρά 180 παιδιά! Πέρα από τον υπεύθυνο της σχολής, Τάσο Φερεκίδη, στο τεχνικό τιμ είναι ακόμη οι Ηρακλής Τσίπης, Κώστας Κολοσκόπης, Κώστας Παπαγεωργίου και Γιάννης Καπετανάκης (προπονητής τερματοφυλάκων).

Είσαι ένας άνθρωπος ο οποίος έχεις ζήσει όλα σου τα χρόνια μέσα στο ποδόσφαιρο, από τη δική σου οπτική πλευρά και την εμπειρία που διαθέτεις, τι το διαφορετικό είναι αυτό το οποίο προσφέρει το δίκτυο των σχολών του Ολυμπιακού και φυσικά η δική σου ακαδημία στον Πύργο;

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να χαιρετήσω αφενός τον φίλαθλο κόσμο του Ολυμπιακού και αφετέρου την προσπάθεια του δικτύου Σχολών και της διεύθυνσης του Ολυμπιακού να μας φέρουν πιο κοντά. Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει ότι δεν έχουν όλες μαζί οι άλλες ομάδες στην Ελλάδα. Έχει καταστήσει ένα διευρυμένο δίκτυο Σχολών σε εξωτερικό και εσωτερικό και σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία και την επιστημονική προσέγγιση στην εκμάθηση και μύηση του αθλήματος στις αναπτυξιακές ηλικίες, τον έχει καταστήσει πρωταθλητή και σε αυτό το κομμάτι, συναγωνιζόμενος πλέον τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους στον κόσμο. Σαν μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού και εμείς πρεσβεύουμε και εργαζόμαστε δίνοντας βάση στην καλλιέργεια αθλητικής παιδείας και στις αξίες του Ολυμπισμού και αθλητισμού. Στοχεύουμε δε από το μετερίζι του εκκολαπτόμενου φυτώριου της Σχολής μας να είμαστε παραγωγικοί και να συμβάλλουμε στο ανέβασμα του αθλητικού ποδοσφαιρικού επιπέδου με σημείο αναφοράς και κυρίαρχο εκφραστή τον Ολυμπιακό, μέσα από το εργαστήρι του οποίου θα μπορέσουν οι αθλητές μας να ανοίξουν τα φτερά τους για μεγαλύτερους στόχους.

Η σχολή στον Πύργο αποτελεί ένα από τα πιο παλιά κομμάτια του δικτύου, πως έχει διατηρηθεί αυτή η σχέση σου με τον Ολυμπιακό με το πέρασμα των χρόνων;

Βρισκόμαστε στο δίκτυο του Ολυμπιακού από την πρώτη ημέρα ενασχόλησης μου με τις αναπτυξιακές ηλικίες το 2013 συνειδητά και από επιλογή και αυτή η σχέση λειτουργεί τόσα χρόνια γιατί έχουμε απόλυτη ταύτιση απόψεων και φιλοσοφίας, έχοντας πάντα ως γνώμονα την αγάπη για το ποδόσφαιρο αλλά και τα παιδιά που αποτελούν ελπιδοφόρα συνθήκη για την σταθερή υγιή ανάπτυξη του ποδοσφαίρου.

Τι σημαίνει για τα παιδιά η παρουσία τους σε αγώνα του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης»; Τι είναι αυτό το οποίο εισπράττουν και κρατάνε για το μέλλον;

Τα παιδιά μην ξεχνάμε ότι κάνουν αθλητισμό και για διασκέδαση, ψυχαγωγία για να κάνουν φίλους, να μάθουν καινούργια πράγματα, αλλά πρωτίστως για να είναι μέλη μίας ομάδος.

Με την παρουσία τους στο Καραϊσκάκη γίνονται και πρακτικά μέλη της ομάδας δίνοντας με τη φωνή τους και την ενέργεια τους «φτερά στα πόδια» στους ποδοσφαιριστές της ομάδας για να δώσουν θριάμβους, σαν παραμύθια. Μεγάλη η λαχτάρα τους και η χαρά τους και πολλά τα οφέλη και οι εμπειρίες που εισπράττουν και από αυτή τη διαδικασία.

Η καρδιά του Θρύλου στη Βάρη

Μία από τις παλαιότερες σχολές ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού είναι αυτή της Βάρης, από το 2008 ανήκει στην «ερυθρόλευκη» οικογένεια και επί σειρά ετών είναι από τις ομάδες που σχεδόν κάθε χρόνο δίνει παίκτες στην ακαδημία μας. Η Βάρη έχει τη χαρά να έχει ως υπεύθυνο της σχολής έναν άνθρωπο ο οποίος γνωρίζει καλά τι σημαίνει Ολυμπιακός, καθώς έχει φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα και έχει ζήσει τα αποδυτήρια της ομάδας του Πειραιά. Ο λόγος για τον Γιάννη Ζαραδούκα. Ο άλλοτε αριστεροπόδαρος ποδοσφαιριστής το 2011 είχε πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό, ενώ αγωνίστηκε ακόμη σε Μαρκό, Κορωπί, Πανσερραϊκό, Εθνικό, Ολυμπιακό Βόλου, ΠΑΣ Γιάννινα, Άρη, Αστέρα Τρίπολης, Πλατανιά, Ξάνθη, Κέρκυρα, Λεβαδειακό και Μαρκό.

 

PHOTO GALLERY

Oι Σχολές του Πύργου και της Βάρης «συστήνονται» στο κοινό του Ολυμπιακού! (photos)
Oι Σχολές του Πύργου και της Βάρης «συστήνονται» στο κοινό του Ολυμπιακού! (photos)
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ