ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Σχολές: Χίος και Πεντέλη «συστήνονται» στον κόσμο του Θρύλου!

Σχολές: Χίος και Πεντέλη «συστήνονται» στον κόσμο του Θρύλου!

O Ολυμπιακός φροντίζει πάντοτε για τα παιδιά του. Για όλα όσα φορούν την «ερυθρόλευκη» φανέλα με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο στο στήθος. Ο Θρύλος φροντίζει να διδάσκονται και να αγαπούν το ποδόσφαιρο. Οι «ερυθρόλευκες» Σχολές και όλη Ακαδημία, άλλωστε, έχουν ως στόχο να βγάζουν καλούς ανθρώπους, πέρα από καλούς ποδοσφαιριστές, μαθαίνοντας τα παιδιά από μικρή ηλικία. Και ενόψει του αποψινού αγώνα με τον Άρη, οι Σχολές Χίου και Πεντέλης συστήνονται στο «ερυθρόλευκο» κοινό, μέσω του επίσημου Match Programme.

Διαβάστε παρουσίασή τους, μέσα από το match programme του αγώνα με τον Άρη, ΕΔΩ:

Ο «ερυθρόλευκος» παλμός της Χίου

Από το 2019 ο Ολυμπιακός έχει τη δική του σχολή και στη Χίο. Ήταν η χρονιά στην οποία η ακαδημία του νησιού εντάχθηκε στην «ερυθρόλευκη» οικογένεια με την επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Διεύθυνση Ακαδημίας Ποδοσφαίρου, τηρώντας πιστά τις αρχές της για ανάπτυξη, αναβάθμιση και αξιοποίηση των τμημάτων υποδομής σε όλη τη χώρα, καλωσορίζει με ιδιαίτερη χαρά στο Δίκτυο της, την Χίο, ως νέο μέλος της ευρύτερης οικογένειας του Ολυμπιακού μας. Η συνεργασία πραγματοποιείται σε επίπεδο σχολών ποδοσφαίρου με το σωματείο Π.Α.Σ ΚΛΑΣΣΙΚΟ & ΜΙΝΙ ΧΙΟΥ».

Η υπεύθυνη της σχολής Χριστίνα Σεράφη μετά από περίπου τρία χρόνια παρουσίας στο «ερυθρόλευκο» δίκτυο, δηλώνει ως μέλος της οικογένειας ικανοποιημένη για την κίνηση να συνεργαστεί με τον Ολυμπιακό και έχοντας πλέον 110 παιδιά στο δυναμικό της η ακαδημία συνεχίζει δυνατά να μεταδίδει την ιδέα του Θρύλου στο νησί.

Τι είναι αυτό που σας έκανε να ψάξετε μία συνεργασία με το δίκτυο σχολών του Ολυμπιακού, υπό την έννοια πως είστε σε ένα μακρινό μέρος σε σχέση με τη βάση του συλλόγου, τον Πειραιά.

Πρώτα απ' όλα το γεγονός πως είμαι Ολυμπιακός και ήθελα να συνεργαστώ με την ομάδα που αγαπώ. Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός όλοι ξέρουμε πως είναι ένας μεγάλος σύλλογος και προσφέρει κίνητρα αλλά και προτερήματα στις ακαδημίες με τις οποίες συνεργάζεται. Πρώτα απ' όλα η οργάνωση του συλλόγου και από εκεί και πέρα γνωρίζαμε από πριν πως ο Ολυμπιακός προσφέρει στις σχολές του την επιμόρφωση στους σχολάρχες, τους προπονητές αλλά και τα παιδιά που βρίσκονται στα τμήματα. Οπότε έπαιξαν μεγάλο ρόλο το εκτεταμένο δίκτυο που έχει δημιουργήσει ο Ολυμπιακός, αλλά φυσική και η άριστη οργάνωση που υπάρχει.

Η ενασχόλησή σας με το ποδόσφαιρο περνάει και ένα μήνυμα για τη γυναίκα στο χώρο αυτόν;

Είμαι στο χώρο από το 2009, και ως γυναίκα αντιμετώπισα αρκετές δυσκολίες. Πιστεύω πως η ενασχόληση μου με το ποδόσφαιρο στέλνει το μήνυμα της ανάγκης της παρουσίας και άλλων γυναικών στο χώρο. Όχι μόνο με την ενασχόληση με σωματεία, αλλά και σε ανώτερο διοικητικό επίπεδο. Επίσης θα ήθελα να αναφέρω πως και την προηγούμενη σεζόν ξεκινήσαμε να έχουμε και γυναικεία τμήματα στη σχολή μας, έτσι ώστε να έχουν και τα κορίτσια του νησιού το δικό τους χώρο να παίζουν στο αγαπημένο τους άθλημα.

Πόσο σημαντική είναι η στήριξη του δικτύου του Ολυμπιακού για να μπορέσει μία σχολή σε ένα νησί να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο;

Η στήριξη που προσφέρει ο Ολυμπιακός σε όλες τις σχολές του δικτύου του είναι το πιο σημαντικό στοιχείο για τους συνεργάτες του. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού μας βοηθούν καθημερινά, έτσι ώστε να υπάρχει μία σωστή λειτουργία και να μπορούμε και εμείς από την πλευρά μας να προσφέρουμε στα παιδιά ό,τι καλύτερο γίνεται και να δουλεύουν, αλλά και να διασκεδάζουν με το άθλημα που αγαπούν. Μαθαίνουμε από τους καλύτερους, έτσι και εμείς παραμένουμε σε υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουμε στα παιδιά μας στη σχολή.

Το τεχνικό τιμ της σχολής αποτελείται από τους:

Τεχνικός Διευθυντής - Θεόδωρος Μαθιούδης

Προπονητής τερματοφυλάκων - Ανέστης Γαρδίκης

Προπονητές - Γιάννης Λύκος, Στέλιος Γιαγίνης, Γιώργος Τριανταφυλλάκης, Σταμάτης Αξιώτης, Μάρκελλος Αναγνωστάκης, Μαρκέλλα Καμπέρρι

Ψηλά η σημαία του Θρύλου στην Πεντέλη

Η σχολή του Ολυμπιακού στην Πεντέλη είναι από τις πιο ενεργές του «ερυθρόλευκου» δικτύου. Από το 2017 βρίσκεται στο δίκτυο και αποτελεί σχολή πρότυπο με τη λειτουργία της και τον τρόπο που δουλεύει και μεταφέρει στα παιδιά την ιδεολογία του συλλόγου. Ο υπεύθυνος της σχολής, Γιώργος Ντούσκος, μίλησε στο επίσημο match programme του Ολυμπιακού αναφορικά με τη συνεργασία που έχει με την «ερυθρόλευκη» ακαδημία επί σειρά ετών, αλλά και για το γεγονός πως η σχολή Πεντέλης είναι από τις πρώτες που δημιούργησε γυναικείο τμήμα και μάλιστα στις αρχές της φετινής αγωνιστικής περιόδου το συγκεκριμένο τμήμα έκανε και προπόνηση στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Θρύλου, στο Ρέντη.

Στο δυναμικό της η σχολή έχει 100 παιδιά, ενώ το τεχνικό τιμ αποτελείται:

Τεχνικός διευθυντής, προπονητής - Νίκος Σκουμπώτης

Υπεύθυνη οργάνωσης ακαδημίας - Λίτσα Κουφολούκα

Προπονητές - Μιχάλης Τόλιος, Κωνσταντίνος Μανώλης

Φυσιοθεραπευτής - Θεόδωρος Ντούσκος

 

Η Πεντέλη είναι μία από τις παλαιότερες σχολές στο δίκτυο του Ολυμπιακού, τι είναι αυτό που κρατάτε όλα αυτά τα χρόνια και πως βλέπετε το μέλλον της συνεργασίας αυτής;

Η Σχολή Πεντέλης είναι αυτή τη στιγμή η μοναδική Σχολή Ολυμπιακού στα Βόρεια Προάστια. Αυτό που κρατάμε από τη συνεργασία μας με τον Ολυμπιακό είναι η συνεχής βελτίωση και εξέλιξη του τρόπου με τον οποίο υποδεχόμαστε τα μέλη μας στην Ακαδημία, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο εκπαιδεύουμε τους νεαρούς/ες αθλητές/ριες. Η Σχολή Πεντέλης συνεχώς βελτιώνεται και συνεχώς βάζει καινούρια πράγματα στις δράσεις της. Σχετικά με το μέλλον της συνεργασίας μας με τον Ολυμπιακό πιστεύουμε ότι είναι μια σχέση εξάρτησης και αλληλοϋποστήριξης για νέες προκλήσεις και νέα project.

Ένα σχόλιο για το γεγονός πως είστε μία από τις σχολές που πρωτοπορεί με το γυναικείο τμήμα που έχετε δημιουργήσει, το οποίο έχει κάνει προπονήσεις και στο Ρέντη.

Είναι σημαντικό για εμάς να παρακολουθούμε και να προσαρμοζόμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα και γρηγορότερα στις νέες τάσεις του ποδοσφαίρου. Το ποδόσφαιρο γυναικών είναι πλέον μια καινούργια τάση η οποία εξελίσσεται ραγδαία. Αλλάζουν οι συνθήκες, έχει γίνει πλέον επαγγελματικό και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το ποδόσφαιρο ανδρών. Οι φίλοι γονείς που τα κορίτσια τους θέλουν να εκπαιδευτούν και να διασκεδάσουν, παίζοντας ποδόσφαιρο γνωρίζοντας τη φιλοσοφία ενός μεγάλου Οργανισμού όπως αυτός του Ολυμπιακού βρίσκουν διέξοδο στη Σχολή μας.

Αυτή η πολυετή σχέση που έχετε με τον Ολυμπιακό και την ακαδημία του, θα μπορούσε να πει κανείς πως έχει περάσει και σε οικογενειακό επίπεδο;

Δεν υπάρχει υγιής συνεργασία χωρίς αξίες, αρχές και κυρίως αλληλοσεβασμό. Η Σχολή Πεντέλης είναι «μεγαλωμένη» μέσα σε μία οικογένεια, αυτήν του Ολυμπιακού και αυτό το μήνυμα περνάει και στα μέλη της, καθώς στόχος όλων μας και κυρίως του Προέδρου μας είναι να είμαστε όλοι μια γροθιά όλοι μια οικογένεια.

 

PHOTO GALLERY

Σχολές: Χίος και Πεντέλη «συστήνονται» στον κόσμο του Θρύλου!
Σχολές: Χίος και Πεντέλη «συστήνονται» στον κόσμο του Θρύλου!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ