ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Λύγισε τον Ερυθρό Αστέρα...

Λύγισε τον Ερυθρό Αστέρα...

O Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι φτιαγμένος για κάθε περίσταση. Είναι έτοιμος να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε και να τα σαρώσει όλα. Παρά το γεγονός ότι οι Πειραιώτες βρίσκονται σε περίοδο προετοιμασίας, έδειξαν ότι και φέτος θα έχουν ένα πολύ δυνατό σύνολο, το οποίο θα αρνείται την ήττα.

Ο Θρύλος αντιμετώπισε τον Ερυθρό Αστέρα για την πρώτη αγωνιστική ημέρα του τουρνουά "Νεόφυτος Χανδριώτης" επί κυπριακού εδάφους και οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τη νίκη με 89-87.

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν καλά, κυκλοφόρησαν γρήγορα την μπάλα και με τρίποντο του Μοντέρο προηγήθηκαν με 6-2. Ο Ερυθρός Αστέρας απάντησε με τον Νουόρα και πέρασε μπροστά (9-11), όμως ο Βεζένκοφ είχε ήδη μπει «ζεστός» στο παιχνίδι. Με 10 πόντους από νωρίς έδωσε ξανά το προβάδισμα στον Θρύλο (22-20). Οι Σέρβοι, πάντως, ήταν εξαιρετικοί από το τρίποντο (6/9) και με σερί 9-0 ξέφυγαν, πριν ο Μακιντάιρ διαμορφώσει το 25-29 της πρώτης περιόδου.

Ο Αστέρας συνέχισε να βρίσκει λύσεις στην επίθεση και έφτασε μέχρι το 27-36. Εκεί ανέλαβε δράση ο Μίλερ-Μακιντάιρ, ο οποίος έδωσε ενέργεια στον Ολυμπιακό και τον έφερε σε απόσταση αναπνοής (35-36). Ο Νουόρα παρέμενε μεγάλο πρόβλημα για την ερυθρόλευκη άμυνα και οι Σέρβοι πήγαν ξανά στο +7 (42-49), όμως το φινάλε του ημιχρόνου ανήκε στον Εβάν Φουρνιέ. Ο Γάλλος έφτασε τους 12 πόντους και ο Θρύλος πήγε στα αποδυτήρια μπροστά με 56-55.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Ολυμπιακός έχασε λίγο τον ρυθμό του. Ο Ερυθρός Αστέρας συνέχισε να σκοράρει από μακριά και με τον Νουόρα σε μεγάλη βραδιά έφτασε στο 64-72. Οι Πειραιώτες δεν άφησαν το ματς να ξεφύγει, μείωσαν σε 68-72 και μπήκαν στην τελευταία περίοδο στο -5 (71-76).

Στην τέταρτη περίοδο ήταν η σειρά του Κόρι Τζόσεφ να δώσει το κάτι παραπάνω. Με συνεχόμενους πόντους κράτησε τον Θρύλο κοντά και στη συνέχεια με νέο καλάθι μείωσε σε 79-80. Ο Κρις Τζόουνς απάντησε με μεγάλο τρίποντο για το 81-85 και ο Ερυθρός Αστέρας κρατούσε ακόμη το προβάδισμα στο 38' (83-87).

Και τότε εμφανίστηκε ξανά ο Βεζένκοφ. Στα 65'' πριν από το τέλος πέτυχε ένα δύσκολο γκολ-φάουλ και έφερε τον Ολυμπιακό στον πόντο (86-87). Λίγο αργότερα, κι ενώ μέχρι εκείνο το σημείο είχε 0/6 τρίποντα, πήρε ξανά την ευθύνη. Στα 37'' εκτέλεσε από τα 6,75 μ., βρήκε στόχο στην πιο κρίσιμη στιγμή και έγραψε το 89-87, ολοκληρώνοντας μία μεγάλη προσωπική επιστροφή μέσα στο ίδιο το παιχνίδι.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ