ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Απολαυστικός...

Απολαυστικός...

Άνετη νίκη με 89-68 σημείωσε ο Ολυμπιακός επί της Γαλατασαράι, στο δεύτερο φιλικό με την τουρκική ομάδα. Οι "ερυθρόλευκοι" παρουσίασαν πολύ καλή εικόνα για περίπου 28 λεπτά στο παιχνίδι, διάστημα στο οποίο έκαναν... περίπατο και έφτασαν τη διαφορά μέχρι και το +25! Ωστόσο, το πολύ κακό τρίτο δεκάλεπτο (8-22 το επιμέρους σκορ!) επέτρεψε στους Τούρκους να μειώσουν τη διαφορά, όπως ακριβώς είχε συμβεί και στο φιλικό της Πέμπτης.

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Σπανούλη, ήταν εκείνος που "ξύπνησε" την ομάδα όταν η Γαλατασαράι μείωσε σε 62-57 στις αρχές της τέταρτης περιόδου, πολύ καλός και ο Πρίντεζης που βοήθησε (και) σε αυτό διάστημα με καθοριστικούς πόντους.

Ο Ολυμπιακός μπήκε φορτσάτος στο παιχνίδι, πήρε από την αρχή το προβάδισμα και δεν το άφησε ποτέ! Ο Σπανούλης έκανε την αρχή για το 3-0 και η διαφορά διαρκώς αυξανόταν, χάρη στην πολύ καλή άμυνα, αλλά και στην εξαιρετική επιθετική λειτουργία. Ο πρωταθλητής Ελλάδας έβρισκε σκορ με κάθε πιθανό τρόπο και η Γαλατασαράι δεν μπορούσε να τον σταματήσει. Σε αυτό το δεκάλεπτο, η διαφορά έφτασε και σε διψήφια τιμή (+11, 25-14).

Στο β’ δεκάλεπτο, δεν άλλαξε κάτι. Για την ακρίβεια, ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του κι άλλο και συνέχισε να κυριαρχεί. Αποτέλεσμα αυτής της κυριαρχίας ήταν να εκτοξεύσει τη διαφορά μέχρι και το +25 (43-18, μετά το κάρφωμα του Μιλουτίνοφ). Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος με τα στοιχεία που έβγαζαν οι παίκτες του στο παρκέ και δεν το έκρυβε. Μάλιστα, βρήκε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει ξανά και τον Πάτρικ Γιανγκ, ο οποίος στα περίπου 3 λεπτά που έπαιξε σε αυτό το δεκάλεπτο, έπαιξε δύο σούπερ άμυνες, εκ των οποίων στη μία έκανε μία τάπα στον ψηλότερό του, Πλάις, ενώ σκόραρε με λέι απ για το 39-16, εκμεταλλευόμενος την πάσα του Σπανούλη.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός εμφάνισε τα ίδια αρνητικά στοιχεία που έβγαλε και την Πέμπτη. Πολύ κακές επιθέσεις, κακές αντιδράσεις στην άμυνα και το +25 άρχιζε να κατεβαίνει, ώσπου έφτασε μέχρι και το +8 χάρη στις τρεις βολές του Σμιθ από το αχρείαστο φάουλ του Μάντζαρη στην εκπνοή. Το επιμέρους σκορ αυτής της περιόδου ήταν 8-22, γεγονός που δεν άρεσε καθόλου στον κόουτς που έκανε αρκετές παρατηρήσεις στους παίκτες του. Ο Σπανούλης με 5 πόντους και ο Λοτζέσκι με τρεις ήταν οι δύο μοναδικοί παίκτες που σκόραραν σε αυτό το δεκάλεπτο!

Στην 4η περίοδο, ο Ολυμπιακός μπήκε εξίσου χαλαρά στην άμυνα και το πλήρωσε, με τη Γαλατασαράι να πλησιάζει στους 5 πόντους (62-57 με το κάρφωμα του Πλάις). Ο Σπανούλης, όμως, πήρε τα πάνω του και σήμανε τη... νέα επίθεση του Ολυμπιακού. Μάλιστα, μαζί με τον Πρίντεζη, πήραν στις πλάτες τους τον Θρύλο, σκοράροντας 15 από τους πρώτους 17 πόντους της ομάδας σε αυτά τα πρώτα λεπτά! Οι "ερυθρόλευκοι" πάτησαν εκ νέου το πόδι τους στο γκάζι και επανέφεραν τη διαφορά στο +20. Το παιχνίδι, μάλιστα, ολοκληρώθηκε ιδανικά για τον πρωταθλητή Ελλάδας: Πρώτα ο Μπιρτς έκανε ένα απίθανο κάρφωμα μπροστά στον Τάιους για το 86-66 και ακολούθως ο Τολιόπουλος (στην επόμενη φάση), σκόραρει για 3 πόντους. Και οι δύο παίκτες κέρδισαν το πολύ ζεστό χειροκρότημα του κόσμου που βρέθηκε στο Κλειστό της Γλυφάδας.

Συνολικά, λοιπόν, ο Ολυμπιακός τα πήγε πολύ καλά στο τελευταίο του φιλικό προετοιμασίας και, πλέον, προετοιμάζεται για τα παιχνίδια (κατά σειρά) με Κολοσσό στη Ρόδο (Τετάρτη 5/10, για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας), με Κόροιβο στην Αμαλιάδα (Σάββατο 8/10, για την 1η αγωνιστική της Α1) και με Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ (Δευτέρα 17/10, 2η).

Τα δεκάλεπτα: 25-14, 51-29, 59-51, 89-68.

Ολυμπιακός: Γκριν 4, Μπιρτς 10(4/6 διπ,9ρ., 1κοψ.), Γιούνγκ 2(3ρ., 1κοψ.), Τολιόπουλος 3(1τρ.), Παπαπέτρου (3ρ., 3ασ.), Σπανούλης 17(4τρ., 6ασ.), Αγραβάνης 8(2τρ., 8ρ.), Μιλουτίνοφ 10(5/7 διπ., 4ρ.), Πρίντεζης 14 (1τρ., 8 ρ.), Παπανικολάου 6(1τρ., 6ρ.), Μάντζαρης 2(3ασ.), Λοτζέσκι 13(1τρ., 4ασ., 2κλ), Μαραγκός.

Γαλατασαράι: Σμιθ 7 (5ασ.), Χατσιγιέβα, Κορκμάζ 4, Τόμπσον 5, Τάιους 6 (6ρ.), Πλάις 9, Ντέι 18 (1τρ., 6ρ.), Γκιουλέρ 14(2τρ., 5ρ., 5ασ.), Ντίμπλερ 3(1τρ.), Ντέντμον 2, Κοκσάλ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  • Επιθετική πολυφωνία

    Επιθετική πολυφωνία

    Τρεις «ερυθρόλευκοι» είχαν διψήφιο μ.ο. πόντων στην προετοιμασία, ενώ το σκοράρισμα μοιράστηκε

  • "Ζητούμενο ο ρυθμός"

    Ξεκάθαρος ο Γιάννης Σφαιρόπουλος από τα φιλικά του Θρύλου. Συμπλήρωσε πως «η ομάδα ανεβαίνει».

  • Η πρεμιέρα των πρωταθλητών

    Η πρεμιέρα των πρωταθλητών

    Την Τετάρτη στις 16:00, το τζάμπολ στο 1ο επίσημο ματς της χρονιάς για τον Θρύλο κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου.

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ