ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Με το μυαλό στο TOP-16

Με το μυαλό στο TOP-16

Το νικηφόρο σερί του Ολυμπιακού σταμάτησε στον αποψινό αγώνα με την Εφές. Οι πρωταθλητές Ελλάδας λύγισαν απέναντι σε μια ομάδα που "καίγονταν" για τη νίκη, για να αποφύγει το Θρύλο στο TOP-16. Με ευστοχία στα τρίποντα, καθώς οι Τούρκοι έβαλαν 10 στο ματς, αλλά και τα διπλάσια επιθετικά ριμπάουντ (14-7) ήταν δύσκολο οι "ερυθρόλευκοι" των σημαντικών απουσιών να μπορέσουν να αντέξουν. Κι έτσι ηττήθηκαν στο ΣΕΦ με 81-68. Το μυαλό ήταν και στο TOP-16 που ξεκινά στις 29/12.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ νευρικά το ματς. Ήταν πολύ άστοχος, ενώ από την άλλη η Εφές έκανε το παιχνίδι της. Με μόλις 2/8 δίποντα και 1/7 τρίποντα στην πρώτη περίοδο, λογικό ήταν να βρεθεί στο -11 (10-21). Παράλληλα οι Τούρκοι έκαναν θραύση στα επιθετικά ριμπάουντ (7 στο πρώτο), έβαλαν και ορισμένα μακρινά σουτ, ενώ και ο Ντάνστον αποτέλεσε πρόβλημα για την άμυνα του Θρύλου. Την ίδια ώρα, κακές και βιαστικές επιλογές από την πλευρά των πρωταθλητών Ελλάδας στην επίθεση και μόνο δέκα πόντοι!

Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός δυνάμωσε την άμυνά του, αλλά παράλληλα άρχισε να έχει πιο σωστές επιλογές στην επίθεση. Παρόλα αυτά δεν είχε... απάντηση στον τρόπο παιχνιδιού της Εφές. Οι Τούρκοι έβαζαν τα τρίποντα (σ.σ.: είχαν στο 18’ 5/11, δηλαδή 44% που είναι ο μέσος όρος τους), ενώ είχαν και υπέρ-διπλάσια επιθετικά ριμπάουντ από το Θρύλο (11 με 5). Επίσης ήταν σαφώς πιο ομαδικοί με 11-5 ασίστ. Και το χειρότερο για τους "ερυθρολεύκους" ήταν πως δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό στην άμυνα και αυτό επηρέαζε και την επιθετική τους λειτουργία. Υστερούσαν πολύ στο δημιουργικό κομμάτι και το ημίχρονο έκλεισε στο ίδιο σημείο -11 (29-40).

Το σκηνικό ανάλογο και στην 3η περίοδο. Νευρικότητα και κακές επιλογές στην επίθεση, ακόμα και σε εύκολες φάσεις που υπό φυσιολογικές συνθήκες οι "ερυθρόλευκοι". Διότι ήταν ένα δεκάλεπτο που ο Θρύλος σημείωσε 25 πόντους. Αρκετούς για ένα τέτοιο ματς. Αλλά οι 24 που σημείωσε η Εφές ήταν που έκανε τη διαφορά. Πάλι το τρίποντο μέτρησε για την Αναντόλου, σε καίρια σημεία. Ειδικά ο Ερτέλ ήταν αυτός που έκανε τη ζημιά. Τόσο "εκτελώντας" όσο και δημιουργώντας. Ο Αθηναίου με τρίποντο στο φινάλε μείωσε στους 10 (54-64).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Θρύλος πάλεψε, μείωσε όσο μπορούσε, παίζοντας καλή άμυνα για μερικά λεπτά. Αλλά και πάλι οι Τούρκοι έβαλαν ορισμένοι μεγάλα σουτ και κράτησαν τη διαφορά, για να φτάσουν στη νίκη με 13 πόντους και να γλιτώσουν τη νέα "συνάντηση" με τον Ολυμπιακό στο TOP-16, κάτι που ήθελαν όσο τίποτα άλλο να αποφύγουν!

Τα δεκάλεπτα: 10-21, 29-40, 54-64, 68-81

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  • "Φόρτωσε" ο Σφαιρόπουλος!

    Ο τρόπος της ήττας από την Εφές δεν άρεσε στον κόουτς... Προπόνηση στις 08:00 του Σαββάτου!

  • Ολυμπιακός - Εφές 68-81

    Ολυμπιακός - Εφές 68-81

    Με νίκη θέλει να ολοκληρώσει ο Θρύλος την πρώτη φάση των ομίλων. Live από το redking.gr

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ