ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

"Δεν έχει μεγάλη σημασία που γίνεται στην έδρα μας"

Στη συνέντευξη Τύπου του Final 4, ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε ρωτήθηκε αν έχει καταλάβει το βάρος που έχει η ομάδα του για το γεγονός ότι η τελική φάση γίνεται στην Τουρκία. με τον ίδιο να τονίζει ότι αυτό έχει σημασία για τον κόσμο και όχι τόσο για την ομάδα:

«Από την αρχή της σεζόν μου κάνετε αυτό το ερώτημα. Θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη λένε. Μας έλεγαν να μείνουμε στο final 4 και το έχουμε κάνει. Είναι μεγάλη τιμή και χαρά που είμαστε στην τελική φάση. Και στο Βερολίνο υπήρχαν αρκετοί οπαδοί της Φενέρμπαχτσε και το ίδιο θα γίνει και εδώ. Αυτό όμως είναι ένα κομμάτι της υπόθεσης, πρέπει και εμείς να είμαστε καλά συγκεντρωμένοι, τόσο εγώ όσο και οι παίκτες μου».

Συνέχισε ο Σέρβος τεχνικός, ο οποίος ρωτήθηκε και για τις πτήσεις τσάρτερ και την κούραση των ομάδων: «Και οι τέσσερις ομάδες έχουν την ίδια τύχη. Είμαστε περήφανοι που είμαστε κομμάτι της. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε τη Ρεάλ, η ΤΣΣΚΑ το έχει κερδίσει 7, ο Ολυμπιακός 3, πρέπει να πούμε ότι δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις και δεν υπάρχει εύκολη νίκη. Για τις πτήσεις τσάρτερ πρέπει να πω για τη νέα Ευρωλίγκα, ότι πρέπει να ξεκουραστούν οι παίκτες μου μετά τη χθεσινή... μακρά πτήση (γέλια). Έχει ξεκινήσει ένα νέο φορμάτ για τη διοργάνωση και στο μέλλον θα έχουμε περισσότερα ματς. Αυτό είναι κάτι καλό και για τους παίκτες γιατί αντί για προπονήσεις θα δίνουν περισσότερους αγώνες. Θα αποτελούσε πλεονέκτημα όμως να πηγαίνουμε στους εκτός έδρας αγώνες με ειδικές πτήσεις».

Σε ερώτηση για την πρόοδο που δείχνει η Φενέρ με τον ίδιο στον πάγκο σχολίασε: «Προκριθήκαμε για Τρίτη φορά στο Final4. Είμαστε μία μεγάλη ομάδα και σύλλογος. Ξεκινώντας από τον πρόεδρό μας και τα μέλη του Δ.Σ. όλοι κάνουν ό,τι μπορούν για να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Με αυτούς τους ανθρώπους είναι πιο εύκολο να πετύχεις τους στόχους. Το δύσκολο είναι να κρατήσεις την σταθερότητα. Ο πρόεδρος έδειξε την εμπιστοσύνη του σε εμένα και έχουμε επεκτείνει για τρία χρόνια το συμβόλαιό μας».

Από την πλευρά του ο παίκτης της Φενέρ, Μπογκντάνοβιτς, δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους διοργανωτές. Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα για να πούμε. Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τα όσα έγιναν στην άκρη. Πρέπει να ξεκινήσουμε πρώτα από τα ματς του ημιτελικού. Στο Final 4 αισθάνεσαι μία διαφορετική ενέργεια, η οποία μπορεί να δημιουργήσει και διαφορετική πίεση στους παίκτες. Αυτό μπορεί να είναι και θετικό για τους παίκτες και να βγάλουν μία καλύτερη απόδοση».

Σας ανησυχεί η εμπειρία του αντιπάλου σας στα Final 4;
Ουσιαστικά όλοι μας είμαστε στην ίδια κατάσταση. Εγώ κάθε μέρα δουλεύω πάνω στα ουσιαστικά στοιχεία του μπάσκετ και θέλω να κάνω πάντα το καλύτερο. Δεν έχουν τίποτα να κρύψουν έχουμε συναντηθεί πολλές φορές και δεν έχει να κρύψει κανείς τίποτα από τον άλλον.

Η Ρεάλ Μαδρίτης στη συνέντευξη Τύπου εκπροσωπήθηκε από τον προπονητή της Πάμπλο Λάσο και τον παίκτη της, Γιουλ. Με τον πρώτο να τονίζει: «Η νέα Ευρωλίγκα μας δίνει μία καλή άποψη και για τις 4 ομάδες στο Final 4 οι οποίες δίνουν το καλύτερο σε όλη την χρονιά. Δεν έχει σημασία αν υπάρχουν ίδιες ομάδες και ίδια ζευγάρια, είναι διαφορετικά. Εγώ αυτό που θέλω είναι να κερδίσω το αυριανό ματς».

Από την πλευρά του ο σταρ της Ρεάλ, Γιουλ, δήλωσε: «Σκεφτόμαστε πρώτα απ’ όλα το ματς με την Φενέρμπαχτσε και εκεί επικεντρωνόμαστε, δεν σκεφτόμαστε κάτι άλλο».

Τι περιμένετε από τον αυριανό αγώνα;
Είμαστε στο Final4 και έχουμε πετύχει μεγάλες νίκες και επιτυχίες τα τελευταία χρόνια και έχουμε προετοιμαστεί για τον αγώνα αυτό και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ