ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ο Κώστας Παπανικολάου στο redking.gr! (video)

Ο Κώστας Παπανικολάου στο redking.gr! (video)
Αρθρογράφος: Δημήτρης Μαργωμένος
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΣ

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει από πριν τι μπορεί να συμβεί στον μεγάλο τελικό της Ευρωλίγκας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Φενέρμπαχτσε. Αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως οι παίκτες του Θρύλου θα τα δώσουν όλα στον τελικό και θα διεκδικήσουν και με την ψυχή τους το βαρύτιμο τρόπαιο.

Αυτό φαίνεται και από τις δηλώσεις του Κώστα Παπανικολάου στο redking.gr, στο πλαίσιο της τελευταίας προπόνησης των «ερυθρόλευκων» πριν τον τελικό:

Στην πρώτη προπόνηση που κάνατε εδώ, είδαμε ένα βίντεο με τον Μάντζαρη να σε ρωτάει αν θυμάσαι. Τι αναμνήσεις σου ήρθαν όταν μπήκες ξανά στο παρκέ και πολύ περισσότερο όταν είδες πριν το ματς με την ΤΣΣΚΑ το πέταλο γεμάτο από τον κόσμο του Ολυμπιακού.
Αυτή τη στιγμή νομίζω ότι οι αναμνήσεις δεν παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο. Βρισκόμαστε μπροστά σε μία νέα πρόκληση, μπροστά στην πιθανότητα να γράψουμε άλλη μία όμορφη σελίδα ιστορίας για τον Ολυμπιακό και αυτό είναι που μετράει και αυτό είναι που έχουμε στο μυαλό μας. Σίγουρα οι αναμνήσεις που έχουμε εδώ από το '12 είναι όμορφες και πάντα θα είναι όμορφες, ανεξαρτήτου και του αποτελέσματος του τελικού. Τώρα όμως έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε κάτι εξίσου όμορφο και πρέπει όλοι να δώσουμε και την ψυχή μας για να το καταφέρουμε αυτό.

Θεωρείς χαριτολογώντας πάντα, ότι έμεινε αρκετά χρόνια μακριά από τον Πειραιά το τρόπαιο;
Δεν έχει κανείς συμβόλαιο, δυστυχώς, με την επιτυχία και με το πότε θα παίρνει την Ευρωλίγκα. Αλλά όποτε σου δίνεται η ευκαιρία να βρίσκεσαι σε έναν τελικό πρέπει να δίνεις και την ψυχή σου όπως σου είπα και πριν, γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα βρεθείς ξανά σε τελικό και αν θα ξαναβρεθείς μπροστά σε μία τέτοια πρόκληση και ευκαιρία.

Την ξέρετε την Φενέρ από την κανονική διάρκεια, την είδατε και με την Ρεάλ το πως αντιδρά σε τελική φάση. Τι θεωρείς πως πρέπει να έχει η ομάδα για να φτάσει στην επιτυχία;
Τα πράγματα είναι πολύ απλά πλέον. Έχουμε φτάσει σε έναν τελικό και το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι ό,τι κάναμε εδώ και δέκα μήνες για να φτάσουμε εδώ. Να ξεκινήσουμε από την άμυνά μας όπως κάνουμε τόσο καιρό, να δώσουμε και την ψυχή μας, να παλέψουμε σε κάθε φάση και να μη δώσουμε τίποτα εύκολο στον αντίπαλό μας και από εκεί και πέρα να βρούμε και εμείς τις φάσεις που μας αρέσουν στον αιφνιδιασμό, με τον ρυθμό και την αυτοπεποίθηση που μπορούμε να πάρουμε από την άμυνα.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ