ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Μας έχουν ως αουτσάιντερ και μας... αρέσει!

Μας έχουν ως αουτσάιντερ και μας... αρέσει!
Αρθρογράφος: Δημήτρης Μαργωμένος
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΣ

Έφτασε η μεγάλη ημέρα του τελικού της Ευρωλίγκας! Η ημέρα που όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση ονειρεύονται με το ξεκίνημα της σεζόν και πολύ περισσότερο της φετινής περιόδου που ήταν πραγματικά ένας Μαραθώνιος με το καινούργιο σύστημα της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός όμως είναι εδώ, είναι για μία ακόμη φορά στον μεγάλο τελικό και διεκδικεί αυτό το βαρύτιμο τρόπαιο!

Απέναντί του βρίσκεται η Φενέρμπαχτσε. Μία ομάδα που παίζει στην έδρα της και θα έχει στο πλευρό της τους οπαδούς της. Η ατμόσφαιρα που δημιουργούν στο «Sinan Erdem» είναι εκκωφαντική, είναι κάτι που το είδαμε και νιώσαμε στον ημιτελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ολυμπιακός όμως, όπως είπε και ο Βασίλης Σπανούλης, έχει παίξει ξανά σε γεμάτα γήπεδα και δυνατές έδρες, οπότε ξέρει πως πρέπει να αντιδράσει και τι πρέπει να κάνει για να συγκεντρωθεί μέσα στο παιχνίδι και μόνο.

Από εκεί και πέρα, η Φενέρ βρίσκεται σε καλό... φεγγάρι εδώ και αρκετό καιρό. Όποια ομάδα βρίσκει μπροστά της σε Τουρκία και Ευρώπη την... καθαρίζει. Με τον Ομπράντοβιτς να συνεχίζει να παίζει, επίσης εδώ και καιρό, με όλους και όλους επτά παίκτες! Το ροτέισον είναι αρκετά περιορισμένο και αυτό είναι κάτι που το έχει εφαρμόσει μήνες πριν. Μάλιστα απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης όλοι τους έπαιξαν μισάωρο, ενώ υπήρξαν και παίκτες που αγωνίστηκαν παραπάνω!

Συνήθως σε αυτά τα ματς η κούραση είναι που ξεπερνιέται από τον ενθουσιασμό και την πρόκληση ενός ευρωπαϊκού τροπαίου. Αλλά σίγουρα είναι ένας παράγοντας ο οποίος μπορεί να παίξει τον ρόλο του.

Εκεί όμως που θέλω να εστιάσω είναι στο γεγονός ότι αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν τον Ολυμπιακό αουτσάιντερ για τους παραπάνω λόγους. Γιατί η Φενέρ βρίσκεται σε καλή κατάσταση, θα έχει περισσότερο κόσμο στο γήπεδο ως γηπεδούχος, αλλά και πολλοί είναι αυτοί που της δίνουν πόντους επειδή στον πάγκο της βρίσκεται ο Ομπράντοβιτς.

Προσωπικά μου αρέσει που μας θεωρούν αουτσάιντερ...

Ως αουτσάιντερ είχε παίξει ο Ολυμπιακός κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, ξανά στην Κωνσταντινούπολη, ως αουτσάιντερ είχε αντιμετωπίσει και τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Λονδίνο. Και τις δύο φορές βγήκε ως κατακτητής από το παρκέ. Στη Ρώμη ήταν που θεωρούσαν ότι ο Ολυμπιακός είχε πάρα πολλές πιθανότητες για το τρόπαιο και τους επιβεβαίωσε τότε ο Θρύλος κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Αλλά ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει πως όταν δεν έχει τον τίτλο του φαβορί παίζει πιο ελεύθερα. Και στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ τους Ρώσους θεωρούσαν φαβορί και λίγοι ήταν αυτοί που έδιναν πιθανότητες στον Ολυμπιακό.

Για αυτό και εμένα προσωπικά μου αρέσει που μας θεωρούν αουτσάιντερ για τον τελικό. Είναι κάτι που έχει περάσει και στην ομάδα και όπως στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ, έτσι και τώρα στον τελικό με την Φενέρ, υπάρχει αυτή η... χαλάρωση, αλλά είπαμε, είναι η θετική πλευρά της χαλάρωσης...

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ