ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Mόνο περηφάνια γι' αυτή την ομάδα!

Mόνο περηφάνια γι' αυτή την ομάδα!

Κράτησε καλά ως το ημίχρονο, αλλά δεν… μπήκε ποτέ στο δεύτερο. Κατώτερος των περιστάσεων στη συνέχεια έτσι, του ξέφυγε η διαφορά και ηττήθηκε 80-64.

Ωστόσο, δεν αξίζει πίκρα γι’ αυτή την ομάδα. Κάθε άλλο. Μόνο περηφάνια. Ήταν υπέρβαση εδώ που έφτασε και το γνωρίζουμε όλοι μας. Έλειψαν ο Χάκετ, ο Λοτζέσκι, είχαμε πολλά προβλήματα, αλλά στον τελικό ήμασταν κατώτεροι των περιστάσεων. Ίσως και από την υπερπροσπάθεια της Παρασκευής κόντρα στην ΤΣΣΚΑ.

Το κεφάλι ψηλά. Πάμε δυνατά για το πρωτάθλημα Ελλάδας και φέτος. Αυτός είναι ο μεγάλος μας στόχος πλέον…

Έδινε τα σουτ στον Κάλινιτς και εκείνος τα έβαλε...
Το άγχος μεγάλο σίγουρα και από τις δύο πλευρές, με την Φενέρ όμως να έχει το γήπεδο με το μέρος της αφού παίζει στην έδρα της. Από την άλλη όμως ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καθόλου... σοκαρισμένος από την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο «Sinan Erdem». Στο πρώτο δεκάλεπτο τα πήγε καλά στην επίθεση, αλλά στην άμυνα είχε τα θέματά του.

Βέβαια μπορεί να ήταν και εντολή από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να δοθούν τα σουτ στον Κάλινιτς, προκειμένου να μην τα πάρουν οι υπόλοιποι καλοί σουτέρ της Φενέρ, αλλά εκείνος από την πλευρά του... τιμώρησε την άμυνα του Ολυμπιακού, έχοντας στα πρώτα δέκα λεπτά 3/3 τρίποντα! Οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο δεκάλεπτο έπαιξαν αρκετά με βοήθειες στην άμυνα και για αυτό και τα τρία σουτ του Κάλινιτς ήταν ελεύθερα, όπως και το ένα τρίποντο του Ντίξον.

Έτσι έληξε η πρώτη περίοδος με 26-18 υπέρ της Φενέρμπαχτσε.

Δεν την άφησε ποτέ να ξεφύγει
Στη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός έπαιξε εκπληκτική άμυνα! Έχασε για λίγο τον έλεγχο της άμυνάς του όταν η Φενέρ ξέφυγε με τη μεγαλύτερή της διαφορά στο δεύτερο δεκάλεπτο, με δέκα πόντους και σκορ 35-25. Από εκεί και πέρα όμως οι «ερυθρόλευκοι» τα έκαναν όλα σωστά!

Συνέχισαν την καλή τους άμυνα και είχαν και καλές επιλογές στην επίθεση, εξαιρουμένου κάποιες περιπτώσεις.

Ο Ολυμπιακός το δεύτερο δεκάλεπτο το κέρδισε με τον Μπιρτς να δίνει πολλές μάχες και να βγαίνει νικητής σε πολλές απ' αυτές! Με τους «ερυθρόλευκους» να δέχονται από την Φενέρ μόνο 13 πόντους, ενώ σημείωσαν 16 και να παίρνουν αυτό το δεκάλεπτο σε επίμερους σκορ.

Δεν ακολούθησε κανείς τους Μάντζαρη, Μιλουτίνοφ
Παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά την τρίτη περίοδο, μείωσε τη διαφορά μέχρι και στους 4 πόντους, δεν κατάφερε να συνεχίσει έτσι και μέχρι την λήξη της. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά στο δεκάλεπτο με τον Μάντζαρη να δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην άμυνα της Φενέρμπαχτσε με 2/2 τρίποντα και τον Ομπράντοβιτς να βάζει στον πάγκο τον Ντίξον για να βάλει στη θέση του τον Σλούκα και να αναλάβει το μαρκάρισμα του Μάντζαρη.

Την σκυτάλη στην επίθεση για τους «ερυθρόλευκους» πήρε ο Μιλουτίνοφ. Με τον Σέρβο σέντερ να έχει μπει καλά στο ματς και να ταλαιπωρεί αρκετά τους ψηλούς της Φενέρ, αφού τόσο απέναντι στον Βέσελι, όσο και στον Ούντο μπορούσε να βρίσκει τον δρόμο προς το καλάθι των Τούρκων.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν η ανάλογη. Ο Ολυμπιακός ξαφνικά... μπλόκαρε στην επίθεση, ενώ και η άμυνά του χάλασε αρκετά δίνοντας ελεύθερα σουτ, ξανά, με τον Νταντόμε αυτή την φορά να τα βάζει.

Με συνέπεια να τελειώνει το δεκάλεπτο με 21-14 υπέρ της Φενέρ και με σκορ 60-48.

Ξαφνικά, μπλόκαραν τα πάντα!
Στην τέταρτη περίοδο όλοι περίμεναν μία αντίδραση του Ολυμπιακού, η οποία όμως δυστυχώς δεν ήρθε ποτέ. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπήκαν ποτέ με καθαρό μυαλό στο παρκέ για να αρχίσουν να... ροκανίζουν τη διαφορά και να μπουν ξανά στο ματς. Αυτό όμως δυστυχώς δεν έγινε ποτέ, αφού ο Ολυμπιακός έχασε τη συγκέντρωσή του τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.

Δέχτηκαν πάλι ελεύθερα σουτ, ενώ στην επίθεση οι «ερυθρόλευκοι» σχεδόν ποτέ δεν είχαν καλές επιλογές με συνέπεια να εγκλωβιστούν και να ψάχνουν συνέχεια δύσκολα σουτ. Με συνέπεια να φτάσει η διαφορά μέχρι και στο +19 υπέρ της Φενέρμπαχτσε.

Έτσι ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 80-64 στον τελικό της Ευρωλίγκας και στο επιμέρους σκορ του δεκαλέπτου με 20-16.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ