ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Μόνο έτσι...

Μόνο έτσι...
Αρθρογράφος: Δημήτρης Μαργωμένος
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΣ

Έγινε το 1-1 στη σειρά των τελικών του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ, με τον Ολυμπιακό να γνωρίζει την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με 84-80. Σε ένα ματς όμως που οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν τον Βασίλη Σπανούλη, ενώ από την άλλη οι γηπεδούχοι είχαν την βοήθεια των διαιτητών! Ο Παναθηναϊκός βάρεσε 32 βολές στο ματς και αν οι έξι τελευταίες ήταν για να σταματήσει ο χρόνος και πάλι οι 26 ήταν επίσης πολλές έναντι 16 του Ολυμπιακού.

Μία διαφορά που είχε μείνει από το... ημίχρονο, αφού ο Παναθηναϊκός είχε 13 και ο Ολυμπιακός μόλις 3!

Καλές επιθέσεις και... 17-20
Μπορεί να παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη, αλλά το ξεκίνημα των «ερυθρόλευκων» ήταν καλό. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μπήκε καλά στο παρκέ και βοήθησε σημαντικά στην οργάνωση των επιθέσεων.

Έτσι η ομάδα του Πειραιά έφτασε τους 20 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα και να προηγείται με 17-20 του γηπεδούχου Παναθηναϊκού. Ο Μάντζαρης βοήθησε σημαντικά στην οργάνωση των επιθέσεων προσθέτοντας και ένα τρίποντο, ενώ ο Γκριν πήρε πάνω του την επίθεση με ένα τρίποντο και ένα δίποντο, έχοντας άξιους συμπαραστάτες τους Παπανικολάου, Μιλουτίνοφ και Πρίντεζη.

Από την άλλη όμως οι «ερυθρόλευκοι» είχαν να αντιμετωπίσουν και τους διαιτητές, με τον Παναθηναϊκό στο πρώτο δεκάλεπτο να έχει βαρέσει ήδη 8 βολές!

Έχασε τη συγκέντρωσή του στην άμυνα, στον ίδιο ρυθμό οι διαιτητές
Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ο Παναθηναϊκός συνέχισε να βαράει βολές, με τον Παππά να βάζει 4 συνεχόμενους πόντους με βολές, σε φάουλ μάλιστα που δεν υπήρχαν! Σε αυτό το δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ενώ παρουσιάστηκε σταθερός στην επίθεση, έχοντας όμως αρκετές λάθος επιλογές, έχασε τη συγκέντρωση που είχε στο πρώτο δεκάλεπτο.

Όπως αναφέραμε όμως και παραπάνω και στην επίθεση η ομάδα του Πειραιά είχε αρκετές λάθος επιλογές. Χαρακτηριστικά ήταν και τα 5 λάθη που έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» στο δεύτερο δεκάλεπτο και έφτασαν τα 7 στο ματς.

Οι «ερυθρόλευκοι» δέχτηκαν 24 πόντους και σημείωσαν 19, με συνέπεια να προηγείται ο Παναθηναϊκός με 41-39 στο ημίχρονο. Με τους διαιτητές όμως να συνεχίζουν στον ίδιο... ρυθμό και στο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν βαρέσει 13 βολές, ενώ από την άλλη ο Ολυμπιακός μόλις 3!

Σούπερ Γκριν, κράτησε τον Ολυμπιακό στο ματς
Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει σε καλή ημέρα τον Γκριν. Ο Αμερικανός σημείωσε τους 8 πόντους από τους 14 που έβαλε η ομάδα στην περίοδο, αφού η επιθετική συγκομιδή των «ερυθρόλευκων» ήταν χαμηλή και δέχτηκε 18.

Ο Γκριν με τους πόντους που είχε στην επίθεση κράτησε τον Ολυμπιακό στο ματς και δεν άφησε τον Παναθηναϊκό να ξεφύγει στο σκορ, αν και τελείωσε το δεκάλεπτο με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 59-53, χάρη στις τρεις βολές του Τζέιμς.

Το άσχημο για τον Ολυμπιακό σε αυτό το τρίτο δεκάλεπτο ήταν το τέταρτο φάουλ του Μιλουτίνοφ, με τους «ερυθρόλευκους» να διαμαρτύρονται έντονα για τις αποφάσεις των διαιτητών, από τη στιγμή που ο Σέρβος είναι ο βασικός σέντερ των Πειραιωτών και είχε κάνει καλό ματς μέχρι εκείνο το σημείο και θα αναγκαζόντουσαν να παίξουν για μεγάλο διάστημα χωρίς αυτόν προκειμένου να προφυλαχθεί.

Πήγε να το... γυρίσει, αλλά δεν τα κατάφερε
Το ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου δεν ήταν καλό για τον Ολυμπιακό, αφού έδωσε το δικαίωμα στον Παναθηναϊκό να ξεφύγει με 7 πόντους. Παρόλα αυτά όμως οι «ερυθρόλευκοι» για μία ακόμη φορά πήγαν να το γυρίσουν και να πάρουν τη νίκη.

Δυστυχώς όμως στα τελευταία δευτερόλεπτα το ματς κρίθηκε στο σουτ. Διότι αν είχε μπει το δίποντο φόλοου του Μπιρτς και γινόταν το 80-78 με 20 δευτερόλεπτα παιχνίδι, πολλά θα μπορούσαν να είχαν συμβεί. Ο Καναδός όμως δεν τα κατάφερε και έτσι στη συνέχεια διαμορφώθηκε το 84-80 υπέρ του Παναθηναϊκού, παρά το γεγονός ότι κέρδισε το τελευταίο δεκάλεπτο με 25-27.

Δεκάλεπτα: 17-20,41-39, 59-53, 84-80.

Παναθηναϊκός (Τσάβι Πασκουάλ): Ρίβερς 9 (1), Φελντέιν 6 (2), Μπουρούσης 12, Σίγκλετον 9 (2), Καλάθης 8, Τζέιμς 14, Φώτσης, Παππάς 16 (1), Γκιστ 2, Γκάμπριελ 8 (2).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Γκριν 21 (5/6τριπ, 3ριμπ), Παπαπέτρου 3 (1), Μιλουτίνοφ 4, Μάντζαρης 9 (1τριπ, 6ασ), Πρίντεζης 15 (2τριπ, 6ριμπ), Μπιρτς 1 (7ριμπ), Γιανγκ 4, Γουότερς 2, Αγραβάνης 9 (1), Παπανικολάου 12.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ